Misstänkt fall av ebola nu även i Sverige

Ett misstänkt fall av ebola utreds på Karolinska sjukhuset i Huddinge, uppger Stockholms läns landsting.

Personen insjuknade i feber efter att ha vistats i områden där ebola förekommer och hålls nu isolerad enligt de rutiner som finns, enligt ett pressmeddelande.

– En ung man från ett land i Afrika där det finns ebola kom in till en närakut i Solna och sade att han hade feber, berättar Åke Örtqvist, chef på smittskyddsenheten i Stockholms läns landsting för SVT.

– Det finns ingen risk att han eventuellt har smittat någon. Varken blod eller kroppsvätskor har drabbat andra, säger Åke Örtqvist och tillägger att ebola inte smittar via luften. (SVT).

Kommentar:
Märkligt uttalande av en svensk smittskyddsläkare som borde veta bättre.
Varför ska då vårdpersonal skyddas med tättslutande ”rymddräkter” och friskluftsmasker ?
Varför ska då smittade personer isoleras i rum med undertryck om ebola inte kan spridas via luft ?

”Det finns ingen som helst anledning till oro”

Smittskyddsläkare i Storbritannien varnar för att man kan bli smittad av att sitta bredvid en ebolasmittad person eller gå på samma toalett som en ebolasmittad person.

Åke Örtqvist har givetvis ingen aning om hur många människor som den ebolamisstänkte varit i kontakt med och smittat under den långa resan från Afrika. Om den smittade haft ont i magen som det sägs så har toalettbesöken troligen varit frekventa under resan.

Ebola kan spridas som en skogsbrand- det räcker med en gnista för att starta en stor brand, säger amerikanska läkare. (AB).
Svenska smittskyddsläkare påstår ändå att ett enda fall inte är så farligt.
De är politiskt korrekta ända in i döden om så krävs.
Skulle inte bli förvånad om provsvaret censureras eller fördröjs för att inte påverka valet och gynna ett visst parti. Tidigare provtagningar av misstänkta fall har hemlighållits (SR).

/Elfyma+

7 Responses to Misstänkt fall av ebola nu även i Sverige

 1. R Ericksson skriver:

  Dr Leonard Horowitz, an international authority on public health education, has conducted a major study into the origin of AIDS and Ebola, questioning claims they are emerging viruses that jumped from ape to man.

  In his book Emerging Viruses, he investigates the possibility the germs were laboratory creations, accidentally or intentionally transmitted via tainted hepatitis and smallpox vaccines.

  He also examines CIA activities and foreign policy initiatives in Central Africa in response to alleged threats posed by communism, black nationalism, and Third World populations.

  UNICEF says rumours and denial are fuelling the spread of Ebola in Africa and putting even more lives at risk.

  Manuel Fontaine, UNICEF Regional Director for West and Central Africa says some people still deny that the disease is real. Others believe it doesn’t have to be treated.
  ==================================================
  Är C I A involverade i detta – skulle inte förvåna mig det minsta !!!

  • elfyma+ skriver:

   Vad skulle de vinna på detta ?

   • R Ericksson skriver:

    De onda makterna ( Illuminati ) vill inte ha en befolkningsökning på 2 miljarder eftersom dom inte kan kontrollera så många människor.
    Dr. John Coleman som tidigare har varit en brittisk agent i M16 avslöjar en dold historia och agenda. Romklubben gav Cyrus Vance, Jimmy Carter statssekreterare, uppdrag att skriva The Global rapport från 2000. Denna djävulsk plan kom till för att minska världens befolkning med hjälp av krig, svält, sjukdomar och farsoter. HIV-virus och aids-epidemin blev en del av denna plan.

    Det som nu avslöjas i Irak återspeglar en plan i historiens politik. Världen och framtiden styrs genom konflikter och inte för att lösa dem. De ger eliten rikedom och makt

 2. SB skriver:

  Finns ingen risk för smitta säger man -Bara att tvätta händerna!
  -Är det därför de själva har ABC-dräkt med syrgas?
  MAN UTSÄTTER FOLK FÖR LIVSFARA.
  Gränserna borde stängts till dessa områden/zoner redan.
  De ansvariga bör åtalas.

 3. ericr45 skriver:

  Någon sån såg blondinen (med dubbelnamn förstås) på TV igår som talade om samma sak? Tror det var gjort utanför Karolinska Institutet ?
  Även hon ansåg att det var en mycket liten risk för ebola i Sverige..
  HUR i h-e kan hon påstå något sådant.
  Vi har ju fått folkuppfostrats till förstå att vi fått hem löss och annat bugg via ”svenskars utökande resande”.
  Har vi någon kontroll över varifrån våra inresande kommer, var det varit (..inte bara sk ”nyanlända”)
  Sverige är minst lika utsatt för smittrisk som alla andra länder..

  • Luntan skriver:

   Jovisst är det så, ericr45. Ebola blir bara det senaste på alla de importerade sjukdomar och övrigt elände som följt med den enorma importen av outvecklade och allvarligt störda individer. Sverige blöder allt mera i ekonomisk mening och det rör sig nog bara om en tidsfråga innan samhället kraschar totalt. – Ett lands utveckling / avveckling beror nämligen på kvaliteten hos folket!

 4. Pica pica skriver:

  Men det är snart bara Sverige som tar in hur många som helst, från vilket land som helst utan några papper som visar vilka de är. Vi gör inte ens en riktigt läkarundersökning för även det kan upplevas som kränkande.

  TBC var utrotat i Sverige liksom löss men nu har det dykt upp igen tillsammans med kackerlackor, Faraomyror och HIV. Till råga på eländet ska svenskarnas resvanor få skulden!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: