Jan Björklund frågas ut inför valet om invandringen

Någon som lyssnade när Jan Björklund (Fp) intervjuades i morse  av Ekots Monica Saarinen och Lasse Johansson ? (Lyssna själv). (Uppdaterat).

Björklund pressades om sin syn på invandringen och dess kostnader maa Borgs och Reinfeldts utspel för en vecka sedan, där de menade att kostnaderna för den ökade invandringen nu var så stora att satsningar på vår egen välfärd fick stå tillbaka och att skatterna skulle höjas.

Björklund hävdade med en dåres envishet att ”invandringen alltid är lönsam -på lång sikt”, utan att kunna framlägga ett enda bevis. Han bortsåg också från att det ständigt fylldes på med nya bidragsberoende invandrare från underutvecklade öken- och nomadkulturer.

Han säger sedan i nästa andetag att det tar i genomsnitt 7 år att få nyanlända i ”sysselsättning”, trots stora insatser från samhället. Han såg ingen annan lösning än att satsa ännu mer pengar på dem.

Sysselsättningarna handlar ofta om bidragsfinansierade arbeten som kostar samhället pengar.
Samhället ska samtidigt satsa stora resurser på bostäder, försörjning och allehanda samhällsservice för dem och deras anhöriga.

Hur denna invandring kan bli lönsam är ett mysterium, även om det kan finnas enstaka individer som gör rätt för sig och kanske ger ett nettotillskott. För om man plockar ut mer än man bidrar med under sin livstid så är man inte lönsam hur man än räknar.

På 50-60 talet var det precis tvärtom.
Då skulle invandrarna bidra – inte leva på bidrag.
Vi togs emot av exportindustrin -inte av invandringsindustrin.
Jag ingick så småningom i ett av de stora företagens  ”mottagningskommittéer”, vid sidan av mitt ordinarie arbete. ”Kommittén” bestod bara av personalchefen och mig och någon sekreterare.

Jag skulle tolka åt mina landsmän, lotsa dem till rätt arbetsbänk och maskin och ge dem grundläggande instruktioner om säkerhet etc. så att de kunde arbeta direkt.

Jag skulle även guida dem till deras enkla inkvartering, vanligtvis delat rum i någon villakällare. Hyran drogs av på lönen.

Jag var en dåtida ”etableringslots” i företagets tjänst.
”Etableringarna” genomfördes på mindre än en halv dag/person.

Kraven var hårda då.
De som inte orkade med det hårda industriarbetet fick åka hem.
Det räckte med att stämpla in 1 minut för sent tre gånger för att få sparken.

Endast vuxna i arbetsför ålder var då välkomna till Sverige.
Barn, skolungdomar, åldringar och sjuka var inte välkomna, ej heller kriminella.

De nyanlända kunde då inte räkna med något stöd från samhället.

Idag är det som bekant en merit att vara hjälplös och helst lagom kriminell för att omhuldas av media och politiker. Talet om allas lika värde klingar falskt i gamla arbetskraftsinvandrares öron.

Att dessutom buntas ihop med dagens parasiterande invandring är en förolämpning mot de gamla arbetskraftsinvandrarna.

Nationalekonomi är inte vetenskap -det är politik

Ilskan blir inte mindre av att sk. ”chefsekonomer” avfärdar SD:s senaste budget på väldigt lösa boliner utan att kunna bevisa motsatsen. . (Aftonbladet).
”Chefskonomernas” agerande var väntad och följer en tidigare utstakad liturgi. (Läs mer)

/Elfyma+

Relaterat:
Invandring förr och nu

12 Responses to Jan Björklund frågas ut inför valet om invandringen

 1. Blodsven skriver:

  Magister Björklund är folkpartist, och en folkpartist är en skollärare eller en uppskrämd tjänsteman. Egna åsikter eller koll på verkligheten är inte att tänka på. En gammal sanning som gäller än i våra dagar…

  • elfyma+ skriver:

   Har personligen inget emot Björklund, men det är ju inte han som bestämmer i det kluvna partiet.
   Fruktar att det är Birgitta Ohlsson och hennes vänsterliberala falang som styr från baksätet.

 2. R Ericksson skriver:

  Jag såg på teve idag arbetslösheten för dom okvalificerade ökar – men dom som har utbildning där minskar arbetslösheten.
  Tror ni att vi kan få skäggbarnen att jobba på långvården och torka gamla gubbar och käringar i röven.

 3. Pica pica skriver:

  Stötte på en medelålders invandrare. Han erbjöds arbete av en kvinna som hade ett städföretag, det gällde trappstädning. Det ville han inte ha. Nästa gång var han anställd i flott kostym, vitskjorta och slips – på Arbetsförmedlingen! Ingen begrep vad han sa och han kunde inte knappa in personnumren i datorn ens.

  Nä, endast välavlönade manschettjobb duger. Inte konstigt att AF har problem.

  • R Ericksson skriver:

   Arbetsförmedlingen har varit ett skämt de senaste 30 åren

  • ericr45 skriver:

   Bekant.
   Vi hade en nordafrikan på ett av mina tidigare jobb, civ ing visserligen, likt de flesta på det företaget.
   Alltid vit skjorta, slips, kostym, all övriga på jobbet i jeans och fritidsskjorta..(elektronikbranschen…)
   Kvinnorna dyrkade honom…

 4. Adar Komdenja skriver:

  Den stora skillnaden är att Sverige prioriterar att ta in de sämsta av de sämsta, från muslimska Afrika och MÖ. De arbetsskygga, och ociviliserade analfabeter som tas in idag kan omöjligen platsa på svenska arbetsplatser, men den distinktionen passar inte att diskutera. De tar sig ju dessutom hit, i syfte att bli bidragsförsörjda. Arbetskraftsinvandrare från tidigare tidsrymder har både anpassat sig språkligt, tagit till sig svenska kuluturen i stor utsträckning, och jobbar, Därför är dagens katastrof inte jämförbar, den är och förblir en katastrof, och drar ned Sverige till u-landsnivå på relativt få år. Samt gör nationen till en internationell driftkucku. Jag har flyttat utomlands sedan ett antal år, numera berättar jag inte var jag härstammar ifrån, Vi är ju alla ”afrikaner”, säger Bengt Westerberg.

 5. Lidenkatten skriver:

  Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  Idioti!! Det är nog med dessa satans blattar här i Sverige!!!

 6. HH skriver:

  Elfyma har erfarenheter som dagens politiker saknar. Jag minns mycket väl de ungrare som kom till Sverige efter sin flykt till Sverige under stora vedermödor. Allihop var erkänt fantastiska och duktiga trots sina lidanden.

  Dessutom – en familj fick låna 500 kr av staten för bosättning – en summa som skulle betalas tillbaka efterhand!

  Mötte häromvintern i skidspåret en man som visat sig kommit till Sverige i 20-årsåldern med föräldrarna. Han hade studerat på hög nivå men tog chansen med ett jobb på ett varv. Kunde spara ihop pengar till ett hus så småningom.

  Ungern – en gammal kullturnation som man idag mycket väl kan besöka. Och om ni glömt Europas historia så läs in er på Österrike-Ungern och få en rik bild av verklig kultur.

 7. HH skriver:

  Vad jag ville visa med mitt inlägg är att vi européer har en gemensam historia vilket gör det lättare för oss att komma över den egna gränsen och förstå ett annat språk även om det ligger långt från det modersmål vi en gång fick i oss.

  Dessutom läser vi från vänster till höger…. allihop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: