Valet 2014: Höjda skatter för att bekosta massinvandringen

Fredrik Reinfeldt och Anders Borg överväger flera skattehöjningar för att möta flyktingströmmen de närmaste åren, kan Expressen avslöja.

Bland förslagen finns en ny bankskatt i form av sänkt tak för ränteavdrag och en fastighetsskatt för kommersiella fastigheter.

Under regeringsförhandlingarna på Harpsund väntas dessutom beslut om att överföra 13 miljarder kronor från biståndsbudgeten till Migrationsverket under kommande mandatperiod.

Migrationsverket begär 48 miljarder kronor i ökade anslag under åren 2014-2018.

– Vi måste öppna våra hjärtan och inse att detta kommer att bli en prövning i en mening för det svenska samhällslivet, konstaterade statsminister Fredrik Reinfeldt i sitt sommartal i lördags. (Läs mer).

Experter konstaterar torrt att 48 miljarder inte går att skrapa ihop med osthyveln, för det finns inte så mycket att hyvla av längre. Återstår två alternativ
-att höja skatterna
-eller belåna kommande generationer genom ökad skuldsättning

/Elfyma+

7 Responses to Valet 2014: Höjda skatter för att bekosta massinvandringen

 1. Jern&Betong skriver:

  Eftersom jag inte är expert ser jag ett tredje alternativ. Att skicka hem de invandrare som kostar 125 miljarder varje år. Det är mycket märkligt att ingen föreslår att somalier, irakier, syrier, afghaner, eritreaner, iranier, marockaner, algerier, libyer, bosnier, albaner, armenier, turkar, sydamerikaner, de från svarta Afrika och alla andra utomeuropéer ska åka hem. Vad är det för konstigt med att folk reser hem? Det gör ju alla svenskar som varit på semester, de kommer hem och de gillar att komma hem. Varför skulle inte också PUT-folket resa hem, de trivs ju i alla fall bättre i sin egen kultur. Det är därför de söker sig till landsmän här i Sverige. Dessutom skulle vi trivas bättre i vårt land om de for sin väg.
  Reinfeldt kan följa med till Afrika, det är bättre och enklare att han förenas med de sina där nere än att de kommer hit.

 2. R Ericksson skriver:

  Det finns 38 miljarder att ta från U hjälpen det räcker faktiskt långt.
  Men folk har röstat på modsen för att de har SÄNKT SKATTERNA !
  Ni måste fråga er moderat vänner – är du inte glad nu när skattehöjningarna går till Kulturberikarna ?
  Svenska företag kommer att fortsätta att flytta ut det sänker skattebasen. Vi kan få en fastighetskris när nu så mycket kontorsyta står tomma. Norrtälje är en sommarstad och numera också en liten stad som lider av butiksdöd, där förlorar fastighetsägarna mycket pengar. Alltså tomma kontor och affärslokaler kan starta en kris snart och bobubblan måste spricka – Goodbye Sweden and enjoy your refuges !!

 3. HH skriver:

  Herregud! Tur att jag är så gammal att jag är färdig för graven. Jag ska ligga rak och lyssna lugnt på kulsprutornas smatter – mot de svenska överlevande.

  Tyvärr älskade barn och barnbarn, pappa kunde inte göra mer. Och nu är pappa så trött, så trött. Låt honom vila i frid.

 4. elfyma+ skriver:

  Det bästa vore om invandringen bekostades med fastighetsskatt och avskaffade ränteavdrag.
  Då skulle de överskuldsatta i våra storstäder äntligen inse att även de kommer att få betala notan för sin godhet och generositet.

 5. Lidenkatten skriver:

  Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  Nu får det vara nog med alla dessa satans invandrare! Finge jag bestämma skulle de bara ut ur landet!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: