Krigsromantik lockar extremister och äventyrare

”Svenskar” som går i andra länders och ideologiers sold blir allt vanligare.
”Svenskar” som av ”samvetsskäl” vägrat göra svensk militärtjänst krigar märkligt nog gärna för andra. Många har dessutom dubbla medborgarskap.

Vi har haft svenska kommunister som krigat för ”den goda saken”.
Vi har svenska nazister som krigar för ”den goda saken” i Ukraina.
Vi har ”svenska” islamister som krigar för ”den goda saken” i bl.a Syrien
Vi har nu även ”svenska” sionister med dubbelt medborgarskap som krigar på ”den goda sidan” i Israel/Palestina. (läs mer).

Vi som har gjort vår värnplikt, och inte har dubbelt medborgarskap, fick lära oss att det är Sverige som är ”den goda sidan” som vi ska slåss för, gärna i samverkan med goda grannar. 

Det var obligatoriskt att se den finska krigsfilmen ”Okänd Soldat” som visade krigets brutala verklighet. Vi skulle inte inbilla oss att krig var något glamoröst söndagsnöje. (Relaterat).

Det var i en tid då landet när som helst kunde angripas av en militärt övermäktig fiende som ville införa kommunism i Sverige.

Om landet ockuperades så skulle ockupationsmakten bekämpas med alla till buds stående medel, med civilt motstånd, med nålsticksoperationer och med sabotage.
Kapitulation fanns inte på kartan, åtminstone inte officiellt.

Idag är Sverige så ”fredsskadat” att det finns svenskar som längtar efter att få slåss.
Antingen för någon fotbollströja, för en MMA-titel eller mot verkliga eller inbillade meningsmotståndare eller demoniserade ”undermänniskor”.

Svensk politiker och sionist (den lille mannen) poserar framför israelisk stridsvagn på ockuperad mark (bilden från en tidigare ”mission”).

Det har gått så långt att vår ”Försvarsmakt” ska sysselsättas med meningslösa krig i avlägsna länder, bara för att soldaterna ska få stridserfarenhet. Till vad nytta om soldaterna avmönstras efter ”missionen ”? – om de inte dessförinnan skickats hem i en plastsäck. (Relaterat).

För att locka äventyrslystna ungdomar till dessa ”missioner” nämns inget om krigets brutala verklighet och varför vi har ett svenskt försvar överhuvudtaget.(YouTube). Filmen ”Okänd Soldat” är numera bannlyst.

Istället framhålls fördelarna med att ha utländsk bakgrund och att kunna många språk för att kunna delta i Försvarsmaktens utlandsäventyr. Soldaten ska fortfarande vara svensk medborgare, men dubbelt medborgarskap är absolut inget hinder- snarare en merit.(YouTube).

PS:
Säpo ser inget hot
från sionisterna mot landets ledning, inte ens när de återvänder till Sverige som tränade soldater med krigserfarenhet. Varför skulle de vilja ha en förändring om de redan har den verkliga makten ? (Läs mer).

/Elfyma+

6 Responses to Krigsromantik lockar extremister och äventyrare

 1. Olli Rein skriver:

  Men boken okänd soldat finns väl ändå kvar, om inte i skitlandet Sverige, så åtminstone i Finland på både svenska och finska. Själv läste jag den fjärde året av den tidens ingenjörsutbildning i Södertälje. Mitt Finlandssvenska hyresvärdpar hade boken i ett rätt välfyllt litet eget bibliotek i radhuset. Då var jag 20 år och hade inte gjort min värnplikt än, så den lärde mig en del före min tid inom A1 i Linköping. Filmen minns jag inte att vi fick se under mina 11 månader 1970-71. Men en sovjetisk stormanöver med ett relativt stort antal döda soldater fick vi se. Som jag minns påstods det cirka femtio döda vid varje sådan här övning, för att realismen skulle skulle vara så nära riktigt krig som möjligt.
  Men som vanligt Elfyma+ kommer du med avslöjanden, som inte är särskilt hedrande för de legosoldater som vill ut i detta träsk utan att ha kommenderats ut.

  • elfyma+ skriver:

   De finska krigsfilmerna finns att köpa på nätet.
   Okänd soldat, Vinterkriget, Framom främsta linjen och Tali-Ihantala 1944
   Filmerna är mer realistiska än de ytliga amerikanska Hollywood-schablonerna.
   Jag växte upp hos en finsk krigsinvalid som hade ”spikats ihop” nödtorftigt efter häftig artilleribeskjutning. Han kunde berätta hur det verkligen var i kriget -det var hemskt.
   Vill med inlägget ha sagt att vi ska inte söka strid för stridens egen skull.
   Slagskämpar som söker strid för sitt nöjes skull ska inte heller få gratis sjukvård på skattebetalarnas bekostnad.

 2. R Ericksson skriver:

  Svenskar ska vara så duktiga – jag spyr !

 3. Kritisk mot DDR 2.0 skriver:

  Svenska försvaret har väl mer eller mindre helt övertagits av kommunisterna och islamisterna. De svenska soldater man träffar på numera är lika politiskt korrekta och svenskhatande som Ullenhag.

 4. […] Kurant materiel och soldaterna- det fåtal som finns kvar- har skickats utomlands för att hjälpa andra, eller för att få slåss. (Tidigare inlägg). […]

 5. […] Historien upprepar sig på ett kusligt sätt .(Relaterat).Svenska judar slåss för sionisterna i Israel. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: