Sommar med tjatig propaganda i Sveriges Radio

Viggo Cavling kritiserar det osedvanligt enögda urvalet av sommarpratare. (Men det kanske beror på att det är valår i år då det är extra viktigt att Public Service är opartisk.)

Bara vänsterliberala åsikter släpps fram istället för att spegla ett tvärsnitt av det svenska samhället 2014, skriver Viggo Cavling på SVT-Opinion.

”Det är när jag tittar på den andra axeln av den politiska skalan som jag ser ett svart hål. Var finns de konservativa och de som tycker att Sveriges öppenhet mot omvärlden är för stor?

Enkelt uttryckt: Var finns Sverigedemokraterna?
I senaste EU-valet fick SD knappt 10 procent., skriver Cavling.

Nu går operafantasten Thomas Nordegren i svaromål och blånekar att det skulle finnas någon svart lista för folk som hyser åsikter liknande SD:s.

Nordegren anser sig veta eftersom han sitter i den namnkommitté som utsett sommarpratarna och alltså själv är en av de ansvariga för det enögda urvalet.(SVT-Nyhet)

Men ingen har väl förväntat sig att de ansvariga tar något som helst ansvar för sina beslut ?


Thomas Nordegren har sålt ut oss i utbyte mot några opera-arior.
Här med sin ”sidekick” Louise Epstein.

Nordegren tillhör inte den extremaste vänsterliberala falangen på Sveriges Radio, och är nog ingen diggare av gangsterrap och hiphop heller. Han är fanatisk operaälskare och plågar oss gärna med gapiga arior i sina radioprogram.

Men det är priset han (eller rättare sagt vi lyssnare) får betala för att han ska få in sina evinnerliga operafavoriter varje sommar.

Vi som inte gillar gangsterrap, garnerad med enögd politisk propaganda, har tyvärr inget annat val än att stänga av skiten.
Men vi har ett annat val i höst som är mycket mycket viktigare.

PS. Thomas Nordegren gör ett dagligt radioprogram i P1 (Nordegren & Epstein) tillsammans med Djursholmsbon Louise Epstein.
Bocken Nordegren har sju barn med tre kvinnor. Gift tidigare med Barbro Holmberg (fd socialdemokratisk Migrationsminister).
Dottern Elin var tidigare gift med den stormrike golfaren Tiger Woods, vars harem är större än pappans.
Varken Nordegren eller hans entourage tycks ha någon kontakt med verkligheten. Han hinner ju inte se så mycket på vägen till Arlanda.

/Elfyma+

5 Responses to Sommar med tjatig propaganda i Sveriges Radio

 1. rksmrgs skriver:

  Nordegren är en fördomsfull och okunnig fåntratt.

  Epstein låter som en sjuåring och tänker som en femåring.

 2. R Ericksson skriver:

  Vad e värst med SR ?
  Babbel
  Svammel
  HBTQ snack och dravel
  Negermusik
  Bögmusik
  Feminist och flat snack
  Annan dålig musik
  etc etc.

 3. HH skriver:

  Åh, är det så där han ser ut,Nordegren? Ja, jag har svårt för hans röst. Men ännu svårare för fru/fröken Epstein. Hennes röst låter väldigt spänd. Hon och många fler av rösterna i radio får det att göra ont i min hals. Var finns alla logopeder på företaget?

  Men värst av allt ör lördagsmorgnarnas naturprogram! Det var tidigare riktigt bra med en röst som berättade om någonting intressant från naturen. Nu är det ett svammel av röster som tycks leta sig fram mellan buskar och träd. ”Ojdå, där hoppade han!” ”Nämen så fint… titta! Nu flyger den!”

  För en del år sen fanns ett radioprogram som hette ”Värt att veta” och där en kunnig person under en halvtimme eller kanske mer berättade någonting från tillvaron – historia bl a. Det programmet försvann trots att många av oss ville ha det kvar.

  På Sveriges radio har man missat det väsentliga sedan länge – en röst som riktar sig mot mig eller dig. Ungefär som en text i en bok eller en tidskrift vill göra dig uppmärksam på någonting. Istället blir det ett vimmel av röster kors och tvärs som till slut inte ger mig någon information.

  Jag har gett upp sedan länge och lyssnar inte längre. När den klassiska musiken spelas slipper jag i alla fall dumma kommentarer.

  Jesses – nu kom fru Schymann i radion -ledsen, den rösten klarar jag inte av. Men – herreduminskapare, nu kommer Fridolin och brer på!

  Finns det inga vuxna människor längre med ansvar i vårt land?

 4. Jern&Betong skriver:

  Även Språket föll för den feministiska anstormningen. SR-Världen med internationell musik likaså, bara kvinnliga sångare nu. Minns någon Ekonomiska klubben, där Rudolf Jalakas briljerade.
  Det värsta är att skiten påverkar folk. Jag lyssnar inte längre men folket lever i den förljugna världen. Propagandan funkar, Sverige avskaffar sig självt – och betalar för självmordet.

 5. […] Relaterat om operafantasten som bestämmer vilka som får komma till tals i P1. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: