Får man stjäla om man är arbetslös zigenare ?

Lyssnade igår på ännu ett snyftreportage i SR-P1 om romanernas (de rumänska zigenarnas) utsatta situation i hemlandet. Reportern gjorde stor sak av att arbetslösheten i Rumänien var väldigt stor, vilket på något sätt skulle legitimera de zigenska tjuvaligornas framfart i västeuropa och Sverige. (Uppdaterat 13/6-14).

Men det visade sig att arbetslösheten i Sverige (8,2%) är högre än i Rumänien (6,7%) där arbetslösheten minskar. (Europaportalen).

De professionella gråterskorna försökte bortförklara uppgifterna med att det inte lönade sig att registrera sig som arbetssökande på de rumänska arbetsförmedlingarna eftersom alla inte kunde få A-kassa. Statistiken var därför missvisande hävdades det.

Jag kan ha missat någon detalj i reportaget men inte andemeningen att man går till Arbetsförmedlingen bara för att få bidrag – inte för att söka jobb.

När jag i min ungdom drabbades av arbetslöshet efter en företagsnedläggning, kombinerat med anställningsstopp inom hela branschen, anmälde jag mig omedelbart som arbetssökande på AF. Så gjorde alla på den tiden även om utsikterna att få jobb inom de avvecklade yrkena var mikroskopiska. A-kassan var förvisso viktig, men inte det enda skälet att registrera sig som arbetssökande.
Och ingen valde den kriminella banan bara för att livet var tufft.

Är statistiken så mycket mer rättvisande i Sverige ?
Har inte vi också en väldigt stor dold arbetslöshet ?
Hur många ungdomar struntar i att registrera sig som arbetssökande ?
Hur många ungdomar ägnar sig åt meningslösa studier då de inte kan få jobb ?
Hur många är inte sysselsatta i meningslösa ”åtgärder” och skattesubventionerade hittepåjobb i brist på riktiga jobb ?

Jag vågar mig inte på att ange någon exakt siffra på den verkliga arbetslösheten i Sverige – men den är mycket högre än vad den officiella statistiken visar.

Romanerna borde åka hem och söka söka jobb i stället för att komma hit och stjäla. Det kräver lite större ansträngning än att sträcka fram muggar och att vittja våra fickor, men då kanske det ”utsatta folket” kan vinna respekt.

Det enda de kan få av mig är senaste numret av Platsjournalen.

Tidigare inlägg: 
Tiggare och tjuvar – två grenar på samma träd ?

Relaterat: Om fattigdom och kriminalitet i Malmö.
Hera Lamppu Maduro skriver på Avpixlat:

Citat# ”Malmö tar emot väldigt många asylsökande. Detta har lett till en ny underklass. Fattigdom leder till kriminalitet. Ingen vill vara fattig så då ägnar sig en stor del av invandrarkillar åt kriminalitet.”

Kommentar: Det finns ingen naturlag som säger att ”fattigdom leder till kriminalitet”.
När jag var ung var jag och alla jag kände fattiga- mycket fattiga.
Vi kunde inte leva på bidrag som man kan göra idag och det fanns inga soppkök. De som inte ville arbeta fick svälta tills de fick motivation.

Men ingen blev kriminell av att vara fattig då.
Vad invandrarkvinnan Maduro inte tycks förstå är att det handlar om importerade kriminella kulturer, än om verklig fattigdom.
Man kan faktiskt överleva även om man inte har råd att köpa den senaste Ipaden, eller inte har råd att glida omkring i en BMW.

/Elfyma+

12 Responses to Får man stjäla om man är arbetslös zigenare ?

 1. Varg i Veum skriver:

  Visst är det så att arbetslösheten är större än vad som sägs i Sverige.. Regeringen, oavsett om det är borgare eller socialister, räknar folk i ”åtgärder” som arbetande. Sen käbblar de om vilka slags åtgärder inte ska räknas som arbete. Båda blocken inom sjuklövern anklagar varandra för att dölja arbetslösheten. Sen finns ju de som studerar i brist på annat, men den gruppen är kanske svår att föra statistik på? Hur många ”hopplösa” fall är sjukskrivna eller förtidspensionerade?

  Det är egentligen inte så svårt det här med arbetslöshet. De som lever i sk ”åtgärder” eller bidrag pga. att de inte får tag på andra än bidragsjobb är arbetslösa.

 2. R Ericksson skriver:

  Kan Elfyma förklara detta
  Under kommunist tiden hade upp till 90 % av ziggarna jobb i de gamla kommunistländerna.

  • elfyma+ skriver:

   De som kunde förklara är väl avrättade hela bunten ?

   Är ingen vän av diktaturer, men vissa diktaturer var bättre än vissa låtsasdemokratier. De ville inte dela makten med kriminella, med islamister eller några andra fanatiker.
   Under Titos tid var det lugnt på Balkan.
   Under Saddams tid hölls islamismen tillbaka.
   Under Khadaffis tid hade kvinnorna samma möjligheter att studera och välfärden fördelades över hela landet.
   Sen finns det andra som Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot och Hitler som vi hade klarat oss utan. Men det är en annan historia.

   • Tomislav skriver:

    Det handla allt om stolthet och smutsen zigenare har inte det.
    Svenaks islamist regeringar bryr sig inte om den västerländska kriatna värderingar nu längre bara för att de sittande samrnetar med islamiskter och får massor av cash för att krossa drn kristna samhälle tillsammans med islamistiska FI (feministisk initiativ)
    som ni kan alla märka ad FI kan attackera vanliga svenska kristna vitta män, men när det gäller att försvara kvinnorna som är förtryckta av islamister de håller tyst, inte bara att de håller tyst utan derras partiledare alkisen Gudrun uppmuntrar kvinnor att de ska bära slöjor dvs legitimerar förtrycket av kvinnor inom islam.
    Hur som helst jag kommer själv från balkan och har sett hur min familj från min pappas sida blev flyktingar i sitt egen land serbien pga demokratiska bomber från NATO som straffade serberna för att de krigade mot islam.
    Det finns fl länder på balkan som är betydligt mer fatigare än Rumänien och som har inte de privilegier som Rumänien har att får hjälp ifrån 4 RIKET EU.
    Trots mer än 20 år embargo och fl krig i området runt serbien , Makedonien , bosnien. Montenegro, jag har fortfarande inte sett en ända Serb,Makedonier, Montengrier osv att tigga på Stockholms gator och t- banan.
    Som sagt det handlar allt om STOLTHET.

 3. anders skriver:

  Kan du inte skicka med länken till snyftreportaget.

 4. Förundrad skriver:

  Två folk Två förlopp:

  Två fattiga rotlösa folk:

  1. De blivande amerikanerna
  2. Zigenarna

  350 år senare har den första gruppen startat ett nytt land som blivit planetens supermakt och har åkt till månen medan den andra i princip fortfarande tittar upp bakom analen på en oxe sittandes i transportvagnen.

  En grupp skyller inte sina misslyckanden på andra medan den andra gör det.

  • elfyma+ skriver:

   Instämmer, men man kan lyckas på olika sätt.
   Vissa av de blivande amerikanarna (italienare och judar) lyckades på sitt sätt. Svenskarna på ett annat sätt. Har aldrig hört att invandrare från Norden ägnade sig åt kriminalitet för lyckas i det nya landet. Det ingick inte i den nordiska kulturen.

 5. Lidenkatten skriver:

  Man blir bra trött på detta snyftande om zigenare!! De stjäl, det ingår i deras kultur (eller brist på kultur). Vi hade såna som kunder på apoteket, nog stal de. Oärligare ”människor” finns knappt. Varför finns dom över huvudtaget?? Parasiter, tjuvar och Gud vet allt!

  • elfyma+ skriver:

   Det märkliga är att de är lika parasiterande i vilket land de än befinner sig. Och det är alltid omvärldens fel att de är fattiga -aldrig deras eget.
   De måste överge sin parasiterande kultur för att bli en del av samhällsgemenskapen.

 6. Lidenkatten skriver:

  Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  Mycket bra och tänkvärd text om allt snyftande för zigenarna!

 7. Tomislav skriver:

  Elfyma+
  Jag håller 100% med dig och jag hoppas att vi kommer att ha såna politiker som dig i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: