Anders Lindberg är ett skämt, ett riktigt dåligt sådant.

Han har dessutom inte speciellt bra fakta kontroll innan han skriver sitt träck.

”Partiets grundare, Jean-Marie Le Pen, föreslog i veckan att befolkningsökningen i världen kan lösas med hjälp av det dödliga ebola-viruset.

– Herr Ebola kan lösa det på tre månader, sa Le Pen.

I söndags fick Front National 24,95 procent av rösterna och blev största parti i det franska valet. Det ger dem 24 Europaparlamentariker, fler än hela Sverige.”

Men denna skrönan har ingenstans i Svensk PK-medias kontrollerats. Men Tobbes medieblogg har gjort det.

”När DN fick ett tillfälle att svartmåla den europeiska patriotismens själva gudfader tvekade man inte. Festligt nog använder man för övrigt brittiska The Guardian som källa. Rubriken, tillsammans med bilden, är naturligtvis lögnaktig på flera sätt. Dock har man i Sverige lyckats måla upp en så pass grotesk bild av denne man, att de flesta svenskar antagligen accepterade rubriken rakt av och lugnt kunde gå vidare, förfärade av dessa otäcka ”högerextremister”. Gustav Fridolin tyckte till och med att det var relevant att hänvisa till den här historien, under en debatt om tiggeri med Björn Söder.

Det är sant att Le Pen nämnde ebola, men inte i samband med invandring och inte heller från talarstolen. I tisdags kväll genomförde Front National ett möte i Marseille inför Europavalet, där ett antal prominenta medlemmar talade, däribland hedersordförande Jean-Marie Le Pen. En timme före sitt anförande träffade han pressen för att säga något om de stora linjerna i sitt tal, varav en handlade om befolkningsfrågan i världen. Sedan blir det lite svårare att veta exakt vad som sades och hur, särskilt för någon som inte var på plats. Under ett samtal med den nye FN-borgmästaren i Cogolin, Marc-Etienne Lansade, ska Le Pen ha yttrat ”herr Ebola kan ordna det på tre månader”.
På partiets hemsida har Le Pen känt sig föranledd att publicera ett pressmeddelande, där han förtydligar att samtalet handlade om världens demografiska utveckling och dess geostrategiska konsekvenser. Ebola, och en kärnvapenkonflikt, nämndes som exempel på vad som eventuellt totalt skulle förändra alla analyser på området. Slutligen understryker han att det är helt självklart att han inte önskar någon spridning av ebola.”
Men som sagt för de rödgröna PK-journalisterna är inte sanningen det viktiga.
Varjager

3 Responses to Anders Lindberg är ett skämt, ett riktigt dåligt sådant.

  1. rksmrgs skriver:

    Som en parallell kan nämnas Le Pens påstådda yttrande: ”Förintelsen var bara en liten oväsentlig detalj under andra världskriget.” Sanningen är att han varken sade eller menade så. Numer har Le Pen övergått till att säga att andra världskriget var bara en liten oväsentlig detalj i Förintelsen.

  2. elfyma+ skriver:

    Syftet med Anders Lindbergs inlägg är väl inte om att informera utan om att få så många inkomstbringande länkar/klick.
    Göd inte svinet- klicka INTE på länken !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: