Janne Josefsson hyllas -med rätta

Britta Svensson, en av de få nyanserade krönikörerna i kvällspressen, hyllar Uppdrag Granskning och Janne Josefsson som efter inslaget om vänstervåldet stämplades som ”nazist” av det ”goda våldets” hyllningskör i media.
(Uppdaterat med EP-valet)

Britta Svensson erinrar sig att även hon utmålades som ”nazist” efter att ha skrivit ”alltför nyanserat” om demonstrationen i Kärrtorp den 22 december.

De högljudda ”antinazisternas största problem tycks vara att det finns alltför få riktiga nazister att attackera i Sverige.

När de nu försöker utöka skaran av ”nazister” kan alla som inte tillhör hyllningskören drabbas av naziststämpeln. (Expr).

Undertecknad imponerades också av Janne Josefssons integritet och mod.
Det är få, om ens någon i Sverige, som når upp till hans klass idag.

Uppdaterat:

Apropå högerspöken från 30-talet så är det just vad Folkpartiet försöker frammana i EP-valet i brist på riktiga nazister. (SR)

Argumentationen är ofta till förväxling lika extremvänsterns eftersom källan är densamma (Expo).

FP utmålar sina meningsmotståndare (EU-skeptiska som vill begränsa invandringen) som ”farliga”, ”högerextrema”, ”högerpopulister”, ”fascister” och ”nazister” för att skapa en fantombild av att de ”bruna” är på frammarsch i Europa. Seriösa forskare avfärdar påståendet mot bakgrund av att den politiska vindriktningen har växlat flera gånger under EU:s historia.

Med samma argumentationsteknik skulle man kunna hävda att vänsterextremismen, vänsterpopulismen och kommunismen är på frammarsch när det blåser vänstervindar.

Varför är det ingen som reagerar på att svenska Vänsterpartiet under många år kopulerat med extremvänstern/kommunisterna i EU-parlamentet ?

/Elfyma+

One Response to Janne Josefsson hyllas -med rätta

  1. […] Janne Josefsson hyllas -med rätta Åtta greps vid SD-möte i Jönköping Demonstranter buade ut Åkesson Protester mot SD-besök […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: