Läste om Företaget Jiddr.com som ville ha hjälp av AF för att anställa folk. Men är det verkligen den korrekta beskrivningen?

För på deras hemsida står det att alla som pratar med barnen gör det ideellt. Så att de helt plötsligt skulle anställa folk låter som ett sätt att få grattis arbetskraft på skattebetalarnas bekostnad. Men i artikeln sägs det inget om detta. Vad tror ni gäller?

”Josefine Wahlberg, 34, startade företaget Jiddr.com, fick Stockholms stads innovationspris och bad Arbetsförmedlingen om hjälp när hon skulle anställa fler.
Elva månader senare har Arbetsförmedlingen ännu inte lyckats skaka fram en arbetslös ungdom som är sugen på att jobba.
– Och jag som trodde att det fanns så många arbetslösa ungdomar, för det sägs ju det, säger Josefine Wahlberg till Expressen.”

Förvisso är det väl gott att ungdomarna har någon att prata med. Men är det praktikplatser så förstår jag att det inte är något brinnande intresse. Det är ju samma A-Kassa ändå.

Varjager

3 Responses to Läste om Företaget Jiddr.com som ville ha hjälp av AF för att anställa folk. Men är det verkligen den korrekta beskrivningen?

 1. Olli Rein skriver:

  Så sant som det blev sagt. Det är mycket som man får stå ut med som arbetslös vit svensk man med utbildning, och som bara gör en fattigare, eftersom företaget inte är ute efter att anställa någon som är där för att arbetsträna, men gärna tar vara på det de kan göra. Sedan tar man någon annan som anses behöva arbetsträna.
  Visst är det bra att komma ut bland folk, men den lilla ersättning man har kommer ju från samma försäkring som förut, men nu ska man åka bil eller buss för arbetsplatser och bostäder ligger ju inte på samma plats. Dessutom om man vill vara social så måste man ju gå ut och äta med de som är välbetalda. Detta och transporterna tar grymma pengar från den lilla ersättning man har, och som inte räknat med dessa utgifter alls. Dessutom nöter man ut kläder och skor på ett helt annat sätt när man arbetar och vill se proper ut. Det finns nog fler merkostnader som samhället endast ger till icke vita arbetslösa män med smärre problem, för de har ju mycket större behov när de är unga och friska, men tyvärr utan utbildning. Någon bildning har de inte heller oftast.

 2. R Ericksson skriver:

  ” Skolans problem kan inte lösas enbart genom att lärarnas löner höjs. Lönerna inom den framgångsrika finska skolan är inte högre än i Sverige.”
  Tre olika lärare här i Sverige har berättat för mig att en lärare i Finland tjänar 10 lax mer än den svenska läraren – efter skatt!!

 3. Carl Sidenvall skriver:

  Någon ska samordna, planera, marknadsföra, koordinera och administrera de frivilliga som pratar med ungdomarna. Det är dessa Josefin behöver hjälp att hitta och finansiera. Man kan inte sluta att förtjäna ett uppehälle bara för att man vill göra något bra och alla de uppräknade rollerna behövs på hel- eller deltid om Jiddr ska göra någon väsentlig skillnad. Som litet start-up har man inte ens pengar till egen lön så all hjälp är välkommen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: