Soran avslöjar varför han blev satt i karantän

Det blev stort rabalder i media när den missförstådde komikern Soran Ismail tvingades ta en time out som programledare på SR-P3 under valrörelsen, eftersom han enl. SR hatar och vill döda Sverigedemokrater. (Uppdaterat 16/2-14)

Sorans vänner hävdar att det inte är sant och att yttrandefriheten och demokratin hotas av den tillfälliga avstängningen.

Soran har ju bara kämpat för demokrati, jämställdhet, mänskliga rättigheter och mot rasism och främlingsfientlighet, hävdar de med emfas.

Exklusiv intervju med Soran Ismail i Varjager.

Soran Ismail. Foto: Eric Tapper/Sveriges Radio
Jag är missförstådd- ett offer, säger Soran till Varjagers utsända

Soran: Det är ett missförstånd att jag skulle hata Sverigedemokraterna
– jag gillar SD och umgås med partitoppen, bl.a med Jomshof och Bylund.

Det var faktiskt på min inrådan som partiet petade Erik Almqvist men förlät min välgörare filmaren Kent Ekeroth.

Jag kunde efter filmen hårdexploatera mina föräldrars invandrarbakgrund (är själv född i Sverige). Innan dess var jag bara en i mängden av invandrarkomiker som försökte tjäna pengar på inbillade utanförskap.

Soran: Inget annat parti har som SD infört nolltolerans mot rasism. Inget annat parti har heller som SD gjort upp med sitt förflutna. Så varför skulle jag hata SD ?

Soran om rasism:  Svenskarna är inte rasister -rasismen är en konsekvens av massinvandringen. Rasismen riktas mest mot svenskar, men även mot andra invandrargrupper.

Svenska ungdomar kan inte gå ut ensamma på stan utan att bli rånade och förnedrade av invandrargäng.
Svenska tjejer kallas numera ”horor” och gruppvåldtas av samma skäl.
Det var okända företeelser före massinvandringen.

Den rasbiologiska hierarkin är också starkare bland invandrare än bland svenskar. Turker ser ner på kurder -kurder ser ner på somalier -somalier ser ner på negrer osv.

Det var ju inga svenskar som överföll negern med babyn på gångbron i Malmö -det var invandrare, kurder som kunde vara från min egen klan.

Soran om främlingsfientlighet: SD är inte främlingsfientligt – de har ju fler invandrare bland sina medlemmar och väljare än andra partier. Det vet Sveriges Radio mycket väl (Läs mer).

Soran om jämställdhet: Vilka är det som tydligast tar avstånd mot medeltida kvinnoförtryck, könsstympning och hedersvåld om inte SD ?

Soran om mänskliga rättigheter: Vilka är det som tydligast tar avstånd från tvångsgifte, traffiking, hederskulturer och religiöst förtryck om inte SD ?

Soran om demokrati: Vilka är det som värnar mest om det demokratiska systemet om inte SD som helt tar avstånd från allt politiskt våld ? De har heller inga utomparlamentariska grupper som stör ut valmöten med vuvuzelor, eller gör hotfulla ”hembesök”.

Soran om ”människors lika värde”: Det är väl ingen som på fullt allvar tror på sagan om ”människors lika värde” – SR:s diskriminering av mig visar att de inte tror på sina egna floskler.

En Sverigedemokrat skulle i så fall, hör och häpna, ha samma människovärde som en kommunist eller miljöpartist. Täppas eller Pascalidou skulle svimma om någon påstod det.

Dessa agitatorer får vara kvar på Sveriges Radio år efter år trots sitt uttalade hat mot Sverigedemokrater. Men de är ju ”journalister” till skillnad mot mig. Så kom inte och snacka ”människovärde” med mig, landets mest diskriminerade människa.

Soran om epitet: Att utmåla SD som ett populistiskt missnöjesparti är imbecillt. Alla partier har ju startat som missnöjesyttringar -eller hur ?
Och vilket parti är inte populistiskt och röstmaximerande ?

Det verkliga skälet till att jag sattes i karantän var att SR oroade sig för att jag skulle propagera för Sverigedemokraterna under valrörelsen.

För om SR verkligen ville vara opartisk så skulle alla programledare och politiska kommentatorer sparkas, för samtliga avkyr SD som pesten , avslutar Soran.

******

Varjager -som sympatiserar ganska mycket med SD i brist på bättre alternativ -beklagar att SD blivit av med sin främsta valarbetare under valrörelsen.

Vi fäller en tår för den svenskfödde Soran som så gärna vill framställa sig som diskriminerad invandrare. Han har t o m odlat islamistskägg för att smälta in bland kränkta muslimer.

Det sägs att komiker bara tål sina egna skämt -vi får väl se om det stämmer.

/Elfyma+

5 Responses to Soran avslöjar varför han blev satt i karantän

  1. svenskinfo skriver:

    Bra skrivet ha ha. 🙂 Kul. Men är det inte lite för mycket att ge Soran, SÅÅÅN stor upprättelse. 😉

  2. Jern&Betong skriver:

    Jag som aldrig har hört honom säga varken det ena eller andra om SD läste med stigande häpnad ända tills jag började kolla länkarna.

    En mycket fyndig och rolig kritik av dagens SD med dess minimala träffyta för kritik rörande invandrarfientlighet.

  3. […] Att Soran var så här pass klarsynt kunde man inte tro! Läs hela den exklusiva intervjun här i Varjager’s Weblog. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: