Höj rösten mot vänstervåldet. Förnuftig ledare i Expressen….

Man blir förvånad faktiskt.

Kontor attackeras med färg, glasrutor krossas, fordon förstörs och så vidare. Är det någon som tror att det officiella Sverige skulle rycka på axlarna åt dessa attacker? Knappast. Uppslutningen skulle sannolikt vara total. Politiker och opinionsbildare skulle tävla om att visa sin avsky och vi skulle läsa otaliga analyser om vilket hot mot demokratin som högerextremismen utgör.

Nu är den verkliga situationen en annan. Visserligen utsätts Migrationsverket för systematiska attentat av just det slag som beskrivits ovan; bara i fjol rörde sig om 27 polisanmälda fall. Men de som ligger bakom kampanjen är inte högerextremister i första hand, utan vänsterextremister. Och tystnaden från politiskt och medialt håll är i det närmaste total.

Det är en talande tystnad. Ingen vill ta ansvar för den reglerade invandring som Sverige har beslutat om. Ingen vill försvara en myndighet som verkställer de beslut som politikerna har fattat. I stället flyr man fältet och låter Migrationsverket bli sinnebilden för ondska i debatten.

Det säger också något om inställningen till vänsterextremismen i allmänhet. Det spelar ingen roll att Säpo framhåller att den så kallade autonoma miljön i dag utgör ett större hot mot demokratin än vit maktmiljön. Alarmismen lyser med sin frånvaro.

De återkommande attentaten mot Migrationsverket renderar på sin höjd notiser i pressen. I november förra året upptäcktes en molotovcocktail under en av Migrationsverkets tjänstebilar i Högsby. Någon som har hört talas om den händelsen eller om något av alla de andra tillbuden?”

Det som bloggar har påpekat i åratal skriver nu Expressen lite undanskyfflat om.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: