Varför brister det svenska samhället.!?

Med en psykisk funktionsnedsättning och svåra trauman från krigets Syrien behövde sexårige Moustafa särskilt stöd. Men Malmö stad placerade honom på ett korttidsboende där personalen varken hade erfarenhet av krigstrauman eller kunde tala hans språk. Nu anmäls fallet enligt lex Sarah. Moustafa flydde kriget i Syrien tillsammans med sin farbror. Föräldrarna uppges vara kvar i ett flyktingläger i Libyen. Farbrodern placerades på ett flyktingboende, Moustafa hamnade först på ett barnhem och fick sedan en akutplats på ett korttidsboende”.
…….
Gode (.!?) Jens Mikkelsen,
Visst är det hemskt när ett litet barn mår så illa. Och visst skulle vi önska att vi hade obegränsat med resurser och möjligheter för att ge det absolut bästa omhändertagandet.
Men, “gode” Jens: Ett samhälles – så även Sveriges – resurser är, har alltid varit och kommer alltid att förbli begränsade. Vilket innebär att prioriteringar är en nödvändighet i alla sammanhang.
I det här fallet – som du så hjärtknipande refererar – är det alls inte långsökt utan istället helt logiskt och realistiskt att koppla situationen till vårt lands mottagande och omhändertagande av flyktingar/invandrare överhuvudtaget. Där det är ett faktum att såväl omfattning som anslagna resurser för varje år ökat till nivåer som oundvikligen måste få konsekvenser för andra verksamheter i vårt samhälle. Vi kan därtill konstatera att de flyktingar/immigranter som i ökad omfattning sökt sig till och omhändertagits i Sverige ingalunda i huvudsak utgörs av små värnlösa barn, utan till största del består av unga, friska och starka män.
Med tanke på att du, “gode” Jens Mikkelsen, unisont med dina “goda” kollegor på Asylsvenskan sedan många år tillbaka tagit som ert uppdrag att öppna Sverige för ett i praktiken, gränslöst mottagande av immigranter, ställer jag dig följande frågor:
Ser du inget orsakssamband mellan ovannämnda omfattning av “flyktinginvandring” och bristen på resurser för t ex omhändertagande av den sexåring vars oblida öde du beskriver?
– Ser du överhuvudtaget inte någon konflikt mellan eller något problem med å ena sidan att massinvandringen accelererar och å andra sidan det svenska samhällets möjligheter att upprätthålla en välfärd – då inte enbart gällande sjukvården för barnen, utan också “skola, vård omsorg” i sin helhet. För att inte tala om de alla andra resurskrävande verksamheter som krävs för att samhället ska fungera..?
Nedan (se länkar) har du dessutom ett litet axplock av tidigare tragiska händelser och situationer gällande andra barn där samhället – på grund av bristande resurser – “brustit” i sitt omhändertagande. Är det en “slump” att dessa rubriker är hämtade från andra tidningar än (Asyl-)sydsvenskan..? Eller kan det bero på att det i de flesta fall handlat om svenska barn.!?
Kan man tänka sig att du som nu med din indignerade artikel uppmärksammat ett tragiskt fall, är motiverad att vidga din “grävande journalistik” till att omfatta fler omständigheter i vårt samhälle med koppling till brist på resurser..?
Med mycket skeptiska hälsningar
//Kenneth Sandberg

4 Responses to Varför brister det svenska samhället.!?

 1. ericr45 skriver:

  Lyssnade på lördagsintervjun idag. (Jens Spendrup, täml vettiga åsikter men lite blåögd..eller kanske PK?)
  Det har iaf, till staten aldrig rullat in så mycket skattemedel som nu från skattebetalarna, pengar som kan användas till välfärd..
  Detta trots skattesänkningar.
  Har inte märkt det. Min post-op cancerkontroll avbröts i förtid pga ”resursbrist”…
  Som alltid, det är en sak att HA pengar, en annan att ANVÄNDA dem rätt..

 2. svenskinfo skriver:

  Dags att reagera.

  Ett alternativ, vore ju detta:

  http://www.vilks.net/2014/02/06/1436-strimlad-problematik/

  Debatt om koranbränning. Gå in och läs. Mycket intressant att följa.

  För att reagera i protest mot allt våld, alla rån och våldtäkter i vårt land, kanske. Tänk på det.

 3. svenskInfo skriver:

  Måste skriva detta till er. Bara för att sprida lite glädje och ljus, mitt i allt elände. 🙂

  Scweiz gick ju till folkomröstning idag om massinvandringen. och det gick bra. Med en knapp seger, om ja till en stor begränsning av den, vann denna sida, och blir då vägledande, i detta sunda direktdemokratiska land.

  Jippi hurra….. Leve Schweiz och Scweizarna, och resultatet för en begränsning av massinvandringen.
  Det kan ju bli vägledande för hela Europa också.
  Först Framskrittpariet i regeringsmakt i Norge. Och nu detta härliga resultat. Nu väntar vi bara på att Nationella Fronten ska segra i franska eu-valet, i detta land. också. Det blir allt svårare för kommunistmedia att kalla invandringskritik för rasistisk. För de kan ju inte kalla hela länder för rasistiska, när det nu blir fler som ifråga ätter invandringen öppet, i stort. Särskilt inte som de är demokratier, t o m mycket mer än oss. T ex Scweiz direktdemokrati. Det representerar ju verkligen folkviljan, som är en demokratis verkliga kärna. Skulle nog bli lika över hela Europa, om vi inte var så diskriminerade från dessa väsentliga folkomröstningar.
  Men i alla fall, en stor seger för ursprungsbefolkningen i Schweiz. Underbart.

  Och dessutom, samtidigt som detta goda:

  http://avpixlat.info/2014/02/08/sverigedemokraterna-storst-pa-facebook/

  Sverigedemokraterna störst på facebook. T o m mer än dubbelt så stora som 2:an av politiska partier. Socialdemokraterna. Hurra……

  Och detta samtidigt som Kallas silver igår i OS. Och guld idag. Hur positivt är inte det på en skala. 😉

  Så idag var verkligen en lyckans och glädjens dag på alla sätt. Eller hur, Sverigefriends… 🙂 😉 🙂 😉 🙂 😉

  Hurraaaaaaaaaa…..

 4. svenskinfo skriver:

  Bra start på (Sverige)Vänliga veckan eller hur… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: