Fyra maskerade svenska män i 25-årsåldern fångades nyligen på bild av polisen med hjälp av övervakningskameror.

Men vad Expressen inte nämner är att de har utländsk bakgrund. Detta är väl för att Svensken ”inte får ha reda på verkligheten” det är ju trots allt val år. Därför informerar Expressen om att det är ”svenskar” som begår dessa inbrott i Norge. Men i den Norska tidningen skriver de sanningen. Jämn för Expressens skrift:

”– Vi har tolv svenskar som sitter i förvar här, men sen har vi många som vi har överfört tillbaka till Sverige, säger han.”

Dagbladets version :

”De fleste svenske statsborgerne som er pågrepet i Oslo har minoritetsbakgrunn. De er ifølge Ellefsen godt kjent av politiet i Sverige.”

Nu kan man ju fråga sig varför Expressen inte nämner detta då det är en viktig del även i Svenskens vardag?

Läser man sedan den Norska tidningen ser man verkligen vad problemet består av.

”Det er flere andre eksempler på svenskebander som har utført grov kriminalitet i og rundt hovedstaden.

• I 2011 ble en ung jente som jobbet på Sportskafeen på Gjettum ranet med pistol og bundet fast med tape på toalettet av fire gjerningsmenn, som hadde med seg kniv, øks det som ble oppfattet som og en pistol. De fikk med seg kassabeholdningen og en PC. De fire var lenge på frifot, men ble til slutt pågrepet og dømt.  Det viste seg å være to svenske statsborgere, en eks-jugoslav og en med bakgrunn fra Irak, og en armensk statsborger, men også han bosatt i Sverige.

• Etter det brutale ranet av Diamanthuset i Oslo i november 2010, ble også de fire gjerningsmennene pågrepet i Sverige. De var fire chilenske statsborgere, bosatt i Sverige. Fire dager før ranet i Oslo, ranet de også en gullsmed i København.

– De satte kursen mot Sverige med en gang etter ranet, sier Ellefsen.

Grenseløs-prosjektet, som jobber mot mobile vinningskriminelle på Østlandet for øvrig, har også opplevd at den målrettede innsatsen har gitt resultater. De ser også at det med ujevne mellomrom kommer bander på raid fra Sverige.

– Vi ser det fra tid til annen, og de kan være ganske slagkraftige. Samtidig er det rumenere og litauere vi ser mest av, sier Morten Stene, som nylig tok over som leder for Grenseløs-gruppa.”

Men i Expressen som verkar hämtaa sin inspiration från MP har säkert alla dessa någon gång åkt tunnelbana i Stockholm och automatiskt blivit Svenskar.

Varjager

5 Responses to Fyra maskerade svenska män i 25-årsåldern fångades nyligen på bild av polisen med hjälp av övervakningskameror.

 1. svenskinfo skriver:

  ”– Vi har tolv svenskar som sitter i förvar här, men sen har vi många som vi har överfört tillbaka till Sverige, säger han.”

  Ho ho ha ha, vilket skämt. 12 svenskar på rad. Jag kan riktigt se det framför mig. Ha ha hi hi.

  Glad att jag inte är ”svensk”. Jag menar vi är ju de kulturlösa, fredlösa, folklösa och landlösa. Så vad är vi då… Och finns vi överhuvudtaget. Men inte är vi ju svenskar idag. Vi är nåt annat. För vi är ju inte som de kriminella, bedrägliga som svenskarna av idag eller hur… Vi tillhör ett bättre folk som står över svenskarna. Kanske är vi svear, götar och guter istället. Vi som tillhör det bättre folket, som står över svenskarna. Kanske det… 🙂

 2. Anders skriver:

  Vi ”gammelsvenskar”, ”ursprungssvenskar” kanske skulle kalla oss för svear, götar och guter istället för svenskar? Beteckningen ”svenskar” har ju blivit så våldtaget och komprometterat av vissa journalister och skribenter att jag inte vill ha den beteckningen på mig.

  Men vad blir svear, götar och gutar i singularis?

  Anders

 3. svenskinfo skriver:

  Ja, Anders, svenskbegreppet har blivit infekterat och förstört. Vi kallar oss svear helt enkelt. Därur kommer vårt folk och land (Svea Rike = Sverige. Svenskar kommer från att man själv kallade oss svear, för svenska män).

  Singularis av svear heter Sveb.

  Så från en sveb till er svear.

  Att hävda vårt sveb-ursprung ger oss status som folk. Tänk på det.
  Pursvensk uppfattas bara som löjligt av andra än oss, ger ingen status och väcker tusentals frågor. Typ: Vad menar du med det… Hur definierar du en pursvensk… När är man det… Alltså samma dumma frågor vi brottas med idag. Så Pursvensk-begreppet är ingen lösning, bara ett annat ord för svensk. Sveb däremot har en historia, som är fast förankrad i våra folkdjup.

 4. svenskinfo skriver:

  Det handlar om VÅLDTÄKTER, NU 22.00-00.00, i KARLAVAGNEN. I P4. Ville bara upplysa om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: