Wallenbergs släkt vädjar till Putin. Varför är det ingen med makt som vädjar att Stasi arkiven skall publiceras?

Jag förstår att de vill ha redan på vad som hände med Raoul Wallenberg. Men samtidigt finns det mer som drabbats av kommunismen. DDR hade spioner långt upp i riksdagen. Men inga kravs hörs om att göra de registerna offentliga. Vilket måste göras så folket får en inblick i vilka som sålt ut sitt land för övertygelse eller snöd vinning.

 

”Anhöriga till Raoul Wallenberg reser i veckan till Bryssel i hopp om att träffa Rysslands president Vladimir Putin i samband med ett toppmöte mellan Ryssland och EU. Wallenbergs brorsdotter Louise von Dardel vill överlämna ett brev till Putin, där familjen ber om tillgång till dokument som antas finnas i ryska arkiv, och som kan kasta ljus över den svenske diplomatens öde, skriver AFP. Wallenberg försvann sedan han greps av ryssar i Ungern 1945.”

Varjager

6 Responses to Wallenbergs släkt vädjar till Putin. Varför är det ingen med makt som vädjar att Stasi arkiven skall publiceras?

 1. elfyma+ skriver:

  Det handlar om att i det oändliga exploatera Raoul Wallenberg politiskt för den judiska lobbyns räkning.
  För det är väl ingen som tror att han fortfarande lever i fångenskap i Ryssland ? Han skulle i så fall vara 102 år gammal.
  Om så vore fallet är det hälsosammare att sitta i ett ryskt fängelse än att dö i de svenska vårdköerna.

 2. R Ericksson skriver:

  Mer hyckleri!!!!!
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

  NORGE. Romansen mellan norska Sandra, 25, och den israeliske premiärministerns son Yair Netanyahu, 23, måste avslutas omedelbart. Det kräver en rad tunga israeliska politiker sedan det framkommit att 25-åringen inte är judinna, skriver Jerusalem Post.
  Gilla artikeln på Facebook
  Dela/Skriv ut

  – Allt jag kan säga är att det här är en olycklig historia, säger knessetledamoten Moshe Feiglin från Netanyahus eget parti Likud.

  Den ansedda israeliska folkrörelsen Lehava, som kämpar mot vad de kallar rasblandning mellan judar och icke-judar, skrev under måndagen ett pressmeddelande där de krävde att premiärministern genast skulle avbryta romansen mellan sonen och den norska kvinnan.

  ”Bibis son har börjat sällskapa med en ickejude! Hans far är stolt över honom och skänker på så vis legitimitet åt assimileringen och förgörelsen av det judiska folket”, hette det bland annat i pressmeddelandet.

  Även Nissim Zeev från det mäktiga Shaspartiet är starkt kritisk mot relationen och vill att premiärministern ingriper mot sonens val av partner.

  – Det råder inte någon brist på snygga och framgångsrika tjejer inom vårt eget folk, hävdar Zeev i en kommentar till Jerusalem Post.

  Den israeliska studentorganisationen Lavie noterade besviket hur Yair ”följer sin faders fotspår” och syftade på att Benjamin Netanyahu själv har gift sig med en kvinna som konverterat till judendomen.

  • elfyma+ skriver:

   När en jude eller muslim gifter sig med en kristen tar de alltid för givet att den kristne konverterar till deras religion -aldrig tvärtom.
   De har något gemensamt – de anser sig vara förmer än oss.

 3. Nicholas Cort skriver:

  Sannolikt inte Stasi (östtysk) utan NKVD / KGB som var Sovjetunionens säkerhetstjänst.

 4. Rauken skriver:

  En mycket bra fråga! Men problemet är, att för många prominenta politiker kan vara insyltade. Det är vanligt att man här mörka obekväma uppgifter. Det känner vi till från de superhemliga möten de flesta politiker med dignitet besöker. Frågan är om Sverige längre kan betraktas som en demokrati? I så fall är den rejält skamfilad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: