Åklagaren: Inte diskriminering att diskriminera Ekeroth

Säpo anmälde innekrogen Nosh & Chow för diskriminering efter att krogens gorillor kastat ut Sverigedemokraten Kent Ekeroth (Tidigare inlägg).
Uppdaterat.

Åklagaren Ronnie Jacobsson säger idag att det inte kan vara diskriminering att slänga ut riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) från en krog för hans politiska åsikters skull.  Han säger till Ekot att han inte kommer att inleda en förundersökning.

Samme åklagare ansåg tidigare att det fanns förutsättningar att upprätta en anmälan.

Nu säger Ronnie Jacobsson att: ”när jag tittade närmare på det igår insåg jag att jag hade vänt på begreppen, kan man väl säga”.(Ekot)

Låter som en efterhandskonstruktion, men det är möjligt att han har rätt. Diskrimineringslagen är en diskriminerande lag eftersom den inte omfattar alla och värderar människor olika beroende på hudfärg. Sverige är unikt med sina särlagstiftningar.*

Restauranger, inkl. Riksdagsrestaurangen, har rätt att kasta ut personer enbart för deras åsikters skull, inte pga deras beteende.

Nu fattas bara att vi måste uppvisa rätt partibok när vi besöker restauranger, affärer, biografer och teatrar, eller för att få tillträde till utbildningar, arbetsmarknad och bostäder -som i Hitlers Tyskland och Stalins Sovjet.

jgoEG.jpg
Det börjar likna 30-talet.  (Kent Ekeroth har f ö judiskt påbrå).
Historien upprepar sig- om än med andra politiskt korrekta förtecken.

Uppdaterat 21/1-14:
*Europeiska Unionens stadga om de grundläggande rättigheterna, som alla medlemsländer är juridiskt bundna av, anger i sin Artikel 21 att diskriminering av politisk eller annan åskådning är förbjuden. (Flashback).

Elfyma+

5 Responses to Åklagaren: Inte diskriminering att diskriminera Ekeroth

 1. Verkligheten skriver:

  Det där med partibok låter inte kul. Kanske kan man införa en sorts stämpel på id-kort och körkort. Eller helt enkelt ett mindre tygmärke som ska fästas synligt på ytterkläderna.

  Allt detta har vi sett förut, om inte i verkligheten så i alla fall i historieböckerna. Det är underligt att de goda nyfascisterna inte märker att de upprepar historien. Eller också räknar de med att ingen ska protestera, vilket i alla fall hittills verkar vara rätt räknat.

 2. elfyma+ skriver:

  Håller på att efterforska vad som hände i Tyskland- och varför.

  Hitler avslöjar att han inspirerades av socialdemokraternas och kommunisternas antidemokratiska våldsförhärligande beteende och taktik i Wien ca 100år sedan.

  Hitler plagierade sedan det mesta från socialisterna när han organiserade sitt eget nationalsocialistiska parti.(Mein Kampf).

  Det var faktiskt inte Hitler som uppfann allt djävulskap på 30-talet, men han var synnerligen läraktig, målmedveten och maktgalen.

  Det var politiskt korrekt på den tiden att ogilla judar, vilket nazisterna utnyttjade för att få fler väljare/mer makt.

  Idag är det politiskt korrekt och lönsamt att ge sig på Sverigedemokrater.
  Allt fler (Expo,statsvetare,forskare,journalister m.fl) försörjer sig på att bespotta, hota och förfölja Sverigedemokrater.
  30-talets SA-trupper försörjde sig på liknande sätt. De tog också över kontrollen över media genom att plantera sina anhängare på redaktionerna. Känns detta igen ?
  Det kriminella rövargänget SA leddes f ö av politiskt korrekta homofiler (Röhm och hans rumpnissar avrättades senare när de hotade Hitlers makt).
  Historien upprepar sig. Mänskligheten har inget lärt sig.

 3. Ulf skriver:

  KOMMUNISTINFILTRATÖRERNA är på väg att ta över landet, Med b.l.a strategiska VÄRDEGRUNDER.

 4. HH skriver:

  Nazism är en förkortning av NationalSOCIALISM. Där har vi rötterna.

  För en hel del år sen hade vi en god granne. Hon var frireligiös och från Dalarna och talade fortfarade sitt dalmål. En äldre granne till henne fick besök av henne. Hon spelade gitarr och sjöng kristna sånger.

  Hon var mycket populär bland barnen i vår lilla by – tacka för det! Kakor och saft och litet kristelig sång. Sånt mår barn bra av!

  Men denna gamla kvinna hade ett stående uttalande apropå en mycket vänstersinnad granne – typ modell idag, d v s aggressiv. Hennes stående uttalande om kommunister var: ”De är alla födda onda!”

  Hon ligger begraven på kyrkogården härintill. Jag lägger ofta en blomma på denna hedervärda dalkullas grav.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: