Kultur eliten anser att inga insändare om Islam skall publiceras. Om de inte är positiva vill säga.

Hur skall man annars tolka dessa ord av Elise Karlsson.

Men så fanns där också något helt annat. Med den danske poeten Yahya Hassan som utgångspunkt formulerade Politikens litteraturredaktör Jes Stein Pedersen tydligt rasistiska åsikter riktade mot muslimer. Den eurabiska mardröm som Jes Stein Pedersen målar upp i sin debattartikel i SvD skulle lika gärna kunna ha diktats ihop av någon av Jimmie Åkessons partikamrater. Med den skillnaden att sverigedemokrater sällan blir inbjudna att delta på svenska kultursidor. Den viktigaste frågan är också en annan. Att Jes Stein Pedersen har märkliga åsikter är en sak, men varför tycker svenska tidningar plötsligt att det är angeläget att publicera dem? ”Hur många översatta danska manliga skribenter tål Sverige?” skriver en bekant skämtsamt angående artikeln. Att utgå ifrån danska skribenters kritik av svensk kulturdebatt verkar ha blivit ett behändigt sätt för svenska tidningsredaktioner att publicera politiskt inkorrekta åsikter, utan att behöva vända sig till dem som trots allt uttrycker dem i vårt eget land – Sverigedemokraterna.

Jes Stein Pedersens åsikter må än så länge vara ovanliga på svenska kultursidor. Men det är inget skäl i sig att publicera dem. Som Elin Grelsson Almestad skrev i en G-P-krönika häromveckan: ”Det är inte censur att göra publicistiska avvägningar kring vad som är rimliga antaganden, utifrån den kunskap och erfarenheter som vi har.” För åsikter påverkar, det som sägs i det offentliga påverkar. Trycker man en artikel som utmålar muslimer i Sverige som ett hot så påverkar det svenska muslimer och de svenskar som uppfattas som muslimer.

Jag håller med Grelsson Almestad när hon skriver att det vore bättre ”om vi talade om konsekvenserna av texter som skrivs och tankar som uttrycks, även för dem som befinner sig utanför tyckandets lilla bubbla”.

Jag önskar mig en debatt på svenska kultursidor där man tar större ansvar för de åsikter som uttrycks.”

Där ser vi hur kultur eliten helst skulle se att Yttrandefriheten försvann, så att enbart deras hyllande av multikulti fick finnas. Allt annat borde försvinna enligt dessa.

Varjager

3 Responses to Kultur eliten anser att inga insändare om Islam skall publiceras. Om de inte är positiva vill säga.

  1. Staffan Ohlsson skriver:

    Tilläggas kan att Karlsson inte med ett ord förklarade vad som var så förgripligt med Pedersens text. Kanske ansåg hon det självklart. Konsekvensetik är ju annars inte någon stark gren hos förespråkarna för den faktiskt existerande invandrings-och migrationspolitiken, inbäddad i multikulturalismen.

  2. R Ericksson skriver:

    Kultureliten i Sverige gillar det som är sjukt vrickat och perverst

  3. Antistaten I Universum skriver:

    Jes Stein Pedersen, uttryckte sanningen om en mycket dyster framtid, om inget görs för att motverka det. Och klart är ju att PK-kultureliten i vårt land, blir alltmera köpt av islam och muslimerna. Det är nog för att Waberi och södra moskén i Stockholm, får ett allt större inflytande över samhällslivet i Sverige. Och därigenom ytterst Saudi-Arabien. Under vilkets ok, vi snart kommer att stå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: