Vad är det som ska försvaras ?

300 politiska högdjur träffas i helgen på Sälens Högfjällshotell för att åka skidor, mingla, och mellan åken hålla föredrag för varandra.
Tillställningen kallas pompöst ”Folk och Försvar”.

ÖB har efter sin sjukskrivning låtit meddela att bara Stockholm (och officerstäta Täby) kan försvaras om ryssen får för sig att angripa Sverige.

Landets styre, samt officerare med familjer, ska få en vecka på sig att rädda sitt eget skinn till en kostnad av ca 40 miljarder kr/år.

Vi som inte bor i Stockholm eller Täby får förlita oss på Hemvärnet.

Det är inte seriöst –Hemvärnet har bara lätt beväpning och mycket knappa resurser i övrigt. Viljan kanske finns hos dessa hedervärda kämpar men knappast förmågan att avvärja ett skarpt angrepp.

Det svenska försvaret lockar till skratt i Ryssland

Försvarspolitiken börjar likna den svenska kulturpolitiken – hela landet ska vara med och betala solidariskt för något som bara Stockholm har nytta av.

Under det kalla kriget, före EU-medlemskapet och före massinvandringen var det självklart att vi skulle försvara vårt territorium och vår suveränitet.

Idag är det inte lika självklart vad vi ska försvara oss emot, inte ens för försvarsvännerna . De söker sig till avlägsna länder för att hitta uppgifter för den mållösa Försvarsmakten.(tidigare inlägg).

Vad är det som ska försvaras idag ?
-Sveriges vidöppna gränser -som inte får stängas för någon ?
-Den svenska välfärden -som blivit en internationell allemansrätt ?
-Den svenska kulturen -som ständigt förnekas ?
-Självbestämmanderätten -som flyttats till Bryssel ?
-Vår natur- och mineraltillgångar -som bjuds ut nästan gratis ?
-Våra företag -som kan köpas av vem som helst över börsen ?
-Våra pengar -som våra politiker skänker bort utomlands ?
-Vår åsiktskontrollerade yttrandefrihet och demokrati ?
-Eller handlar det bara om att försvara den svenska nomenklaturans privilegier och makt över oss hjärntvättade ”massor” ?

Jag är i grunden försvarsvän -har t o m arbetat inom försvaret.
Men jag förstår inte längre vad som finns kvar att försvara.

Är det så mycket värre att Sverige invaderas av nyrika vodkapimplande ryssar än av bidragskrävande korantuggande  muslimer ?

Det nordiska försvarssamarbetet har också spårat ur.
Norge vill bara ha vår hjälp i kampen om ishavsoljan mot Ryssland, men kan inte tänka sig att köpa försvarsmateriel från Sverige.

Om norrmännen inte vill köpa något av oss är det väl inget som hindrar att vi köper vår olja av ryssarna istället för de trilskande norrmännen ?

Ryssarna kommer då att ha allt att vinna på att hålla sig väl med oss.
Man biter ju inte den hand som föder en.

Putin har till skillnad mot den svenska vänstern slutat drömma om det kommunistiska lyckoriket.

/Elfyma+

8 Responses to Vad är det som ska försvaras ?

 1. Antistaten I Universum skriver:

  Du har helt rätt i allt elfyma+. Lägg ned försvaret. Om Ryssland invarderar oss, vad har vi att förlora. Det kan bara bli bättre, mot den skit vi har idag. Och en av de mest vettiga politikerna i Europa idag är Putin. Så vad har vi egentligen att förlora på att lägga ned försvaret. Kanske en antiterroriststyrka då. Det kanske vore sunt. Men det är också det enda som i så fall behövs.

  ALLT ÄR REDAN FÖRLORAT ÄNDÅ.

 2. R Ericksson skriver:

  Tänk om ryssarna invaderade oss – och sen slängde dom ut alla judar och muslimer.

 3. ericr45 skriver:

  Kanske lite hårddraget, men vem skulle vilja ockupera/ha ett land som är så i utförsbacken som Sverige??
  Ett fritidsfixerat folk med alltfler bidragstagare?

 4. HH skriver:

  Ord och visor – jäkligt roligt! Det som gäller svenska försvaret – jag var en gång värnpliktigt befäl! – gäller också den svenska skolan. Befäleriet lyckades jag krångla mig ur efter ett par omgångar med smitande värnpliktiga som inte ville vara soldater. Ändå bjöd jag på saft, kakor och bananer!

  Vad gäller skolan har jag egentligen inte längre ord. Har ett antal telningar, duktiga allihop och rättskaffens och jobbar framgångsrikt. Bilden blev inte lika munter när jag häromsistens pratade med den mest begåvade som hade strålande studentbetyg och verkligen visat framfötterna i sitt yrke. Hon hade renons kunskaper om svensk vitterhet! ”Det talade vi aldrig om. Thorild och Kellgren? Har ingen aning!”..

  Nej visst… vi har ju ingen kultur har vi fått veta länge nu. Vi har ingen historia och att folkskolan blev allmän 1847 bryr sig väl ingen om…

  Det som en gång var en bra svensk skola har blivit till gyckel utomlands. Nu måste man i all sin okunnighet skaffa experter utifrån! Tur att den minsta telningen – barnbarn – bor i Berlin och går i tysk skola. Ni skulle bara se hennes brev på SVENSKA till oss! Hon är 12 år och kommaterar och skriver fulländat.

  Dagens politiker är en fullständig katastrof. Egentligen borde vi alla gå ut och demonstrera bort allihop. Som i Thailand….

  .

 5. elfyma+ skriver:

  Lyssnade med ett halvt öra på Folk och Försvar idag på TV.
  ÖB:s föredrag var långt men lika intetsägande som Försvarsministerns och Stefan Löfvéns till intet förpliktande tal.

  Ordf. för Försvarsutskottet, Peter Hultqvist (S), var tydligare och gav ett kompetentare/trovärdigare intryck. Han ville prioritera försvaret av Sverige och nordiskt samarbete för att om möjligt spara pengar.

  Centerns Staffan Danielsson ville fortsättningsvis prioritera utlandsinsatser utan att veta varför. Svagt.

  Mikael Jansson SD var påläst och var saklig, men framförandet var tyvärr stelare. Han hade en samsyn med Hultqvist som jag uppfattar det.

  Vänsterpartiets talesman, som jag inte minns namnet på, var också ganska tydlig. Han ville dra ner på utlandsinsatserna.

  Folkpartiet vill ösa in mer pengar i försvaret men svajar hit och dit. FP avskaffade värnplikten och vill nu återinföra den.
  De vill också ansluta oss till Nato.

  S, SD och V borde kunna samarbeta mer i försvarsfrågan.
  Men det är förstås omöjligt i den svenska sandlådan.

 6. […] Eller är det viktigare att försvara Rinkeby mot Putin ? (Läs mer) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: