Rätt att förfölja dissidenter – men bara i Sverige

Det blir stort rabalder i svenska media när dissidenter (oliktänkande) åsiktsregistreras, utsätts för trakasserier, får sparken från sina jobb eller förlorar sin pension,  eller när de får oväntade hembesök av landets åsiktspoliser.
(Uppdaterat 15/12-13)

Förtrytelsen blir särskilt stor när dissidenten är, eller betecknar sig som, ”journalist”, ”bloggare” eller ”författare”. För då handlar det om att försvara den heliga  yttrandefriheten med näbbar och klor.

Men försvaret av rätten att uttrycka sig fritt (även anonymt) gäller bara andra länder, inte Sverige. Svenska journalister ser inte bjälken i sitt eget öga.

I Sverige är det ironiskt nog medierna inte regimen som svarar för åsiktsregistreringen, trakasserierna och de oanmälda hembesöken, med eller utan yxhugg i dörren.

Expressenjournalister deltar i AFA:s våldsaktiviteter

Stora och mäktiga mediekonglomerat lierar sig med grovt kriminella för att skrämma och hota SD-politiker och sympatisörer. Det fåtal som kritiserar gangsterfasonerna oroar sig mest för att SD kan vinna fler sympatisörer på förföljelserna, inte för att agerandet sätter demokratin ur spel.


2010: Aftonbladet samarbetade under valrörelsen med grovt kriminella Original Gangster för att skrämma SD-politiker och sympatisörer (AB)

Yxa. Foto: P4 Blekinge.
2013: Expressen samarbetar med grovt kriminella i Researchgruppen, AFA och Expo under ledning av kommunisten Robert Aschberg för att skrämma SD-politiker och sympatisörer inför valet 2014 (historien upprepar sig).

Researchgruppen registrerar, identifierar och pekar ut dissidenter som lovliga mål för vänsterns utomparlamentariska SA-trupper som efter sina illdåd själva skaffat sig skyddade identiteter för att undgå repressalier.

De gör även oanmälda hembesök hos såväl politiker på gräsrotsnivå som hos personer utan politiska uppdrag men med ”fel” åsikter.

Syftet är att tysta meningsmotståndare och driva fram avhopp och uteslutningar inom SD. Några har redan sparkats från sina jobb, hoppat av eller hotas av uteslutning från partiet. Expressen och mediasverige jublar.

11 dec. 2013: ”Huvudnyheterna” i Expressen  

SD-topp tar Breivik i försvar på hatsajt| 06:00
Mattsson: De förtjänar att dras fram i ljuset| 05:59
Mikael Rahm lämnar SD efter avslöjandet| 10 dec
Stensby stängs av från sin lärartjänst| 10 dec
Bylund (SD): ”Är man idiot, bonnläpp och rasist så…”| 10 dec
Ullenhag: I grunden är SD ett enfrågeparti| 10 dec
Linus Bylund: Det här ser naturligtvis illa ut| 10 dec
SD-toppen Stensby lämnar sina uppdrag| 10 dec
Namn på anonyma användare knäckta| 10 dec
Politiker: ”Detta är skämtsamt skrivet”| 10 dec

Vi som läser och kommenterar inlägg på fria bloggar som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat har utlovats såväl uthängning som oväntade hembesök av Expressen och de kriminellas gäng.
Och Aschberg ska starta ett nytt program i TV3 i samma syfte.

Det handlar om att med alla medel stoppa Sverigedemokraternas uppgång inför kommande val, under förevändning att man vill komma åt ”näthatet”. Det är ingen slump att ”granskningen” bara omfattar sympatisörer till SD, trots att ”näthatare” finns inom alla läger. Sveriges kanske värsta näthatare är fö en färgad socialdemokrat, inte en Sverigedemokrat.

För att bespara Aschberg &Co onödigt ”researcharbete” kan jag upplysa om att jag inte har någon koppling vare sig till SD eller någon arbetsgivare som de kan kontakta. Men Pensionsmyndigheten kanske kan övertalas att konfiskera min pension ?

Jag har som ”svenska stasi” säkerligen känner till röstat på SD.
Men mina bekanta vågar inte rösta på SD av rädsla för att förlora jobbet.
De litar inte på att valhemligheten kan bevaras. De kan ha rätt.

Själv behöver jag inte oroa mig för att förlora jobbet (bara min pension) om jag skulle rösta ”fel” eller skriva något som misshagar åsiktspoliserna.

Men jag och min familj vill inte utsättas för ytterligare mordförsök även om ”syftet är gott”. Det förra försöket var alltför nära att lyckas. Kan inte avslöja närmare detaljer eller gå ut med mitt namn av förståeliga skäl.

Har även utsatts för sk. ”näthat” (från kända kulturmarxister), men det är försumbart i sammanhanget. Min företrädare på bloggen tog dock så illa vid sig att hon hoppade av.

Har efter detta vidtagit vissa säkerhetsåtgärder. Objudna gäster kommer att få en obehaglig överraskning (läs mer).

För övrigt anser jag att Robert Aschberg är en hycklare i likhet med sina gelikar inom hummerknivsvänstern.

Han vill framstå som godhjärtad och samlar in pengar för välgörande ändamål, samtidigt som han gör allt för att smita undan skatt.

Att bokföra sina hobbies (båtar mm) som näringsverksamhet bara för att minska skatten är varken godhjärtat eller solidariskt. Det är lättare att vara generös med andras pengar än sina egna.

/Elfyma+

Källor och relaterat:

11 Responses to Rätt att förfölja dissidenter – men bara i Sverige

 1. R Ericksson skriver:

  Det här måste Varjager och Elfyma understödja
  ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
  Tidningen Expressens massregistrering och trakasserier av våra läsare utgör inte bara en form av industrisabotage. Agerandet är framförallt ett angrepp på den fria åsiktsbildningen i Sverige och därför måste publiceringen prövas rättsligt. Ikväll startar vi en insamling till advokatkostnader för ett enskilt åtal mot den ansvarige utgivaren Thomas Mattsson.

  Det drar ihop sig till valår i Sverige. En tid då man i demokratiska stater kan förvänta sig att media granskar den sittande makten och ställer politikerna till svars inför folket. I Sverige förhåller det sig emellertid tvärtom.

  Igår stod det klart att mediejätten Bonniers, med kvällstidningen Expressen i spetsen, har inlett ett samarbete med Researchgruppen – en vänsterextrem gruppering som tidigare gick under namnet AFA Dokumentation. Genom oanmälda hembesök och omfattande åsiktsregistrering försöker Sveriges största mediakoncern skrämma invandringskritiska medborgare till tystnad.

  Gårdagens uthängning av sverigedemokrater var på många sätt oärlig och sannolikt olaglig, eftersom den byggde på massregistrering av känsliga personuppgifter om tusentals vanliga svenskar. Men de flesta twittrande liberaler såg ut att försvara själva publiceringen. Det rörde ju sig formellt sett om folkvalda makthavare – att SD-företrädare i våra kommuner i praktiken är maktlösa människor som saknar varje form av politiskt inflytande kan lämnas därhän.

  När man i dagens Expressen hänger ut vanliga privatpersoner möter agerandet emellertid vrede – även från etablerade vänsterprofiler och liberaler – som öppet tar avstånd från tidningens arbetsmetoder. Många ifrågasätter om agerandet är lagligt.

  Att en tidning använder sig av kriminellt belastade vänsterextremister för att registrera 6 200 svenskars åsikter är givetvis oacceptabelt och förmodligen brottsligt. Men att hänga ut enskilda privatpersoner som skrivit inopportuna åsikter under pseudonym är ännu värre.

  ”Expressen är en liberal tidning som bekämpar sina fiender”, förklarade Expressens tidigare politiske chefredaktör P.M. Nilsson när han kommenterade uthängningarna i ett inlägg på Twitter idag.

  Är det verkligen så man ser det? I Fria Tiders värld handlar fri opinionsbildning om att möta sina meningsmotståndare i fri debatt. Inte om att, som Expressen, bekämpa så kallade ”fiender” genom att hänga ut, skandalisera och förtala människor vars åsikter man inte delar.

  Bonnierkoncernens massregistrering och trakasserier av våra och Avpixlats läsare utgör inte bara en form av sabotage riktat mot den fria pressen. De oförsvarliga namnpubliceringarna är framförallt ett angrepp på den fria åsiktsbildningen i Sverige, utstuderat iscensatt inför början på ett valår, i syfte att skrämma folk till tystnad.

  Den fria åsiktsbildningen är, liksom den fria pressens ställning, skyddad i grundlagen. Bonniers agerande måste därför få rättsliga konsekvenser. Jag har under dagen varit i kontakt med flera av de personer som förekommit i Expressens uthängningar idag. De är öppna för att anmäla Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson till Justitiekanslern för förtal.

  Fria Tider kommer att bistå med resurser för att låta en jurist hjälpa dem med detta. Vi har även talat om att driva ett enskilt åtal mot Mattsson för samma brott, i anledning av dagens publiceringar. Nu startar vi en insamling till advokatkostnader i en sådan process. Beloppen kommer att återbetalas om processen av någon anledning inte blir av, eller om JK väljer att väcka åtal i samtliga ärenden. Det senare är osannolikt, men skulle innebära att kostnaderna betalas av staten.

  De uthängda personer som jag ännu inte har talat med får gärna höra av sig till mig via mejl. Om Thomas Mattsson vill replikera i frågan är han givetvis också välkommen att höra av sig.

 2. Robert Larsson skriver:

  Allt vänsterfolk verkar lida av Aschbergs syndrom idag. Det är ruskigt vad dom håller på och bygger upp. Precis som i gamla Nazityskland. Förföljelse, hembesök och represalier. Och det är klart, judarna är inget värda idag, av etablissemanget. Det är muslimerna som idag högaktas. Och då måste man ge sig på dom som är samma andas barn. Det är rena rama antisemitismen man bedriver. Intet dugg annat.

 3. Robert Larsson skriver:

  Jag menar på samma vis. Dessutom är det skillnad på judar och judar.

  Du har Peter Wolodarski på DN, som har en ganska öppen hållning gentemot den Sverigevänliga rörelsen tycker jag det verkar som. Tänk på annonsen om den invandrarkritiska boken, som han nu senast tillät.

  Så har du Pamela Geller ledaren för SION (Stop Islamisation Of Nations), en del av counter-jihadrörelsen. Hon är judinna.

  Så det är skillnad på goda judar och förfallna då som Aschberg.

  Men är han verkligen jude. Det visste jag inte. Men han är i så fall ingen sann jude som vill gott, utan en falsk som vill korsfästa. Som det slags judar gjorde med Jesus. Men jesus var också jude. Han kallades ju för ”judarnas konung”. Och det var inte för intet. Och han måste väl ändå sägas ha varit en god människa, eller hur… Och utan honom ingen jul och julglädje. Så det är skillnad på judar och judar.

 4. […] Relaterat: Rätt att förfölja dissidenter – men bara i Sverige […]

 5. […] Relaterat: Rätt att förfölja dissidenter – men bara i Sverige […]

 6. […] att skrämma bort läsarna från alternativa media genom att hota med oanmälda hembesök, bomber och yxhugg i […]

 7. […] Media går i spinn när någon högerextremist stör en demonstration, men blundar frenetiskt när vänsterextremister gör exakt samma sak. Tidningar anlitar t o m våldsvänstern för att identifiera och hemsöka personer med för dem misshagliga åsikter. (tidigare inlägg). […]

 8. […] Sverige har blivit en ”skurkstat” där medborgare åsiktsregisteras och får räkna med hembesök, ungefär som i forna DDR. Makten lever i symbios med kriminella när det gagnar deras syften. (Relaterat). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: