SD:s Landsdagar i Västerås

Ni har väl inte missat att SD:s Landsdagar pågår nu i helgen i Västerås ?
(Länk till live-sändning).

Har själv lyssnat på nästan alla inlägg och motioner för att kolla in vilka som är värda att kryssa i valet 2014.

Lågvattenmärket var debatten om herrelösa katter som tycktes vara en oerhört stor fråga för Paula Bieler, Margareta Larsson, Julia Kronlid och några andra. Personer som inte förmår greppa mer komplexa ämnen ska nog inte vara politiker- de passar bättre som journalister.

Med mera ”komplexa ämnen” avser jag ekonomi, arbetsmarknad, landsbygd/infrastruktur, näringsliv, vård-skola-omsorg, försvaret, kriminalpolitik, infrastruktur, EU och inte minst invandringen (i vid bemärkelse).

Min våta dröm är att SD-ledningen vågar släppa fram de skarpaste förmågorna inom partiet, i stället för att manövrera ut dem.

Loggar nu ut en tid för att vidga mina vyer utomlands. So long.

/Elfyma+

5 Responses to SD:s Landsdagar i Västerås

 1. Rauken skriver:

  Min våta dröm etc. etc.. Då har du samma dröm och uppfattning som jag.

  Att visa rädsla pekar på osäkerhet över sin egen position, och att då manövrera ut personer med rätt åsikt innebär sämre politik på sikt.
  Ett tilltag som många blivit besvikna på. Men hos SvP är man glada. De får ju nya medlemmar.

 2. Vimur skriver:

  ”Lågvattenmärket var debatten om herrelösa katter som tycktes vara en oerhört stor fråga för Paula Bieler, Margareta Larsson, Julia Kronlid och några andra. Personer som inte förmår greppa mer komplexa ämnen ska nog inte vara politiker- de passar bättre som journalister.”

  Det är just detta elitistiska tankesätt som gör politiker och även folk som du obehagliga. Politik ska röra alla delar av samhället inte bara dem mer ”fina komplexa”. Skärpning!

  • elfyma+ skriver:

   Ovannämnda personer gör karriär inom partiet och har fått orimligt mycket inflytande i förhållande till sin kompetens/kapacitet.
   Ska man sitta i partiledning eller Riksdag med feta löner krävs mer- mycket mer.
   Inom ett litet parti som SD krävs det att alla jobbar hårt och bidrar även i stora och svåra frågor som kräver mycket inläsning.
   Om detta har Thoralf Alfsson vittnat.
   Det är bara sossarna och moderaterna som i kraft av sin storlek kan kosta på sig att inkvotera ja-sägarkompanier.
   ”Kompetens” är inte detsamma som fina akademiska examina, även om den analytiska förmågan ofta, men inte alltid, tränas upp. Det handlar om integritet,arbetskapacitet och att skaffa sig en helikoptersyn utan skygglappar. Och givetvis om att vara påläst i många frågor för att våga mopsa upp sig mot 7-klövern.

 3. R Ericksson skriver:

  Jag är mycket mer oroad av våra herrelösa katter än de zigenska tiggarnas situation här i Sverige.

 4. HH skriver:

  Julia Kronlid gjorde mycket bra ifrån sig i ”Debatt” senast – verkar vara en synnerligen begåvad ung kvinna. Stötta henne!

  Betr journalistik häpnar jag egentligen inte längre över vad vårt land lyckats producera. Sist var det väl i Aftonbladet den där Schulmann, han med ”Gud Fader-munnen” som givetvis ansåg SD vara rasistiskt. Jag skulle gärna ta med honom i en lokalt betingad film med korrupt inslag. Vad har han gjort för gott i sitt liv? Vad sysslar han med?

  Alltnog, samma mönster hela tiden. Lördagsmorgnarna med ett vimmel av röster i ett program som heter ”Naturmorgon”. Det var ett fint program under salig Jan Danielssons tid. Nu har det spårat ut fullständigt: ”Nu hoppar han! Gud vad han hoppar!”-stilen. Om en groda alltså.

  Det som fick mig att slutligt stänga av var den totala förvirringen när det gäller firmamentet. Någon betraktade månen och såg samtidigt Jupiter! Det må jag säga – en sådan skarp blick har inte ens jag.

  Kan det möjligen varit Venus vederbörande såg? Venus har jag sett som drabant till månen under nattliga Lapplandsfärder. Och jag behöver aldrig kompass nattetid. Jag vet var Polstjärnan finns och lyser på firmamentet!

  Men två timmars snickelisnack blev för mycket. Inte ens en same på tegsnässkidor kunde hjälpa upp det hela. Han togs nog med för att ge litet lokal färg åt det hela.

  Tegsnässkidan är en bra och bred skida lämplig för djup snö. Jag har två själv. Tegsnäs är en liten ort norr om Umeå. Jag känner fabrikanten som nu nog är uppe i fjärde generationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: