Är Socialdemokraterna fascister ?

Gårdagens Agenda handlade om hur LO/Socialdemokraterna ska förhindra att Sverigedemokraterna vinner fler sympatisörer inom LO-kollektivet. SD är nu näst största parti inom LO-kollektivet.

LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson i Agenda.
Fackpamp som aldrig arbetat på golvet.

Två olika Sifo–undersökningar i år visar att nästan 30 procent av manliga LO–medlemmar mellan 18 och 49 år vill rösta på Sverigedemokraterna, vilket bekymrade den självgode LO-bossen Karl-Petter Thorvaldsson (Agenda 1).

Fackets påkostade uppfostringskampanjer inköpta från åsiktspolisen Expo har inte kunnat stoppa SD:s uppgång. Hot om uteslutning och andra trakasserier har inte heller haft avsedd verkan.

Thorvaldson varnar nu för att en röst på SD är en röst på Alliansen, samtidigt som han märkligt nog vill ha blocköverskridande samarbete -bara för att utestänga SD. En röst på sossarna blir då en röst på moderaterna -eller hur ?

LO väljer att obstruera mot demokratin och icke önskade valresultatet i stället för att bevaka sina medlemmars legitima intressen. Vad medlemmarna har att vinna på LO-pamparnas personliga agenda är höljt i dunkel.

Henrik Arnstad, författare.
”Historiker” med dubiös meritlista (Läs mer)

Fejkhistorikern Henrik Arnstad ser fascister i varje buske men har märkligt nog förträngt att korporatismen i Sverige skapades av Socialdemokraterna i symbios med LO – inte av SD.
Korporatism var som bekant en grundpelare i Mussolinis fascism.

Arnstad hävdar ändå med en dåres envishet att det är Sverigedemokraterna som är fascister utan tillstymmelse till bevis.

Arnstad är dock inte ensam om att tillvita sina meningsmotståndare grundlösa och kränkande epitet. Det har blivit en folksjukdom inom media, men bara i Sverige.

Johan Ehrenberg, journalist och Robert Olsson, programdirektör på SVT, diskuteradae SD i Agenda.
Endast SD föräras epitet av dessa ”journalister”
Givetvis utan att bli motsagda. Det är ju SVT.

Den tungt bidragsberoende kommunisten Johan Ehrenberg får här breda ut sig i Agenda där han påstår att SD är ”rasistiskt” utan att bli emotsagd eftersom SD (som vanligt) inte får bemöta smutskastningen.

SVT:s programdirektör Robert Olsson (till höger) vill till råga på allt framstå som ”objektiv” när han i stället använder epitetet ”främlingsfientligt”. (Agenda).
Norska NRK framstår som under av opartiskhet och objektivitet jämfört med det svenska ”Public Service” (Läs mer)

Wikipedia:
Efter andra världskriget har länder som Sverige och Österrike, under långvariga socialdemokratiska maktinnehav, utvecklat korporativistiska drag med samförstånd mellan regering, fack och näringsliv.

I Sverige kommer detta också till uttryck genom myndigheters och organisationers inflytande i den centrala politiska beslutsprocessen, via det statliga remissinstitutet, reglerad i regeringsformen.(Läs ner).

Det senaste exemplet var när Migrationsverket beslutade bevilja i praktiken fri invandring från Syrien, utan förankring hos väljarna.

/Elfyma+

6 Responses to Är Socialdemokraterna fascister ?

 1. R Ericksson skriver:

  LO PAMPAR är alltid dryp rövar !!!!

 2. HH skriver:

  Mycket bra och riktigt framställt av /Elfyma. Jag såg programmet och jag har alltid undrat om denne fryntlige Karl-Petter någonsin jobbat med händerna och i någon industri. Någon som vet? Faktiskt har LO inget som helst program för att återta förlorade ställningar. Bemanningsföretagen har tagit över och det förstår svenskar som ser polacker ta deras jobb – för att de kostar mindre.

  Hr Ehrenberg ger mig alltid kväljningar. Var det inte han som för några år sen ville sätta upp vindsnurror på varje tak? Jag vet inte hur det gick med snurrorna som han sålde. Han kanske har ett helt lager hemma…

  Ehrenberg läser något som jag, som arbetat med svenska språket under snart 60 år, inte kan utläsa av SD:s program. Partiet vill ha MINSKAD invandring och om denna utsaga ska vara rasistisk och invandrarfientlig måste Ehrenberg läsa illvilligt.

  Hr Arnstad vet inte vad fascism har för bakgrund. Han är obildad och har troligen varken läst grekiska eller latin. Jag är fräck nog att kalla Arnstad barbar (eller på grekiska barbaris) vilket bara betecknar en person som inte kan tala grekiska och är alls inget nedsättande.

  Var kommer alla dessa tröttsamma personer ifrån? Jag minns att under slutet av 1960-talet skulle alla vara vänster. Det fanns t o m en tongivande konstnär som bara målade kroppar och kroppsarbetare. En mycket stalinistisk syn på världen. Det enda man saknade var marschmusiken.

  Men vart tog han vägen denne konstnär?

  • elfyma+ skriver:

   Gillar din initierade kommentar.
   Om Thorvaldson någonsin arbetat på golvet så skulle han naturligtvis framhålla det för att legitimera sin position.
   Men det enda jag kan hitta är en karriär inom ”rörelsen” (Unga Örnar, SSU, ABF o s v). M a o en pålitlig sosse-broiler som fått korporatismen i modersmjölken.
   Johan Ehrenberg tillhör V(PK)s innersta krets. Har bl.a invigningstalat på partiets kongress.
   Partiet har till skillnad mot SD inte gjort upp med sitt förflutna och sparkat ut de politiska ”kommissarierna”- partiet har bara strukit bokstaven K ur partinamnet.

   • ericr45 skriver:

    Vi får inte missa Johan Ehrenbergs fem konkurser..
    Undrar hur många han blåst på pengar?
    (Sen har han ju de stickande vpk-ögonen också, likt Sjöstedt. Anna Odell m fl..)

 3. HH skriver:

  Ja, helt riktigt. Denne Ehrenberg ser våldsam ut. Faktiskt blir jag rädd – jättejädd som ett av mina barnbarn sa på sin tid – när jag ser honom. Om man kom i diskussion med mannen ifråga skulle man kanske bli nedslagen.

  Jag gillar inte näsblod. Då blir jag jättejädd!

  Ah, javisst, Unga Örnar, tåg till musik, flaggor som slår i vinden. Nästan som kommunism men inte lika farligt. Men ställ frågan varför arbetarrörelsen lät Brunnsvik förfalla! Där gick bland andra poeten Dan Andersson. Alf Ahlberg var rektor där på sin tid, en verkligt fint bildad man som översatt en hel del tysk klassisk litteratur. Jag rekommenderar hans översättning av von Kleists centrala verk.

  Tiderna förändras. I Göteborg, med alla sina goa gubbar, där jag bodde sisådär en tio år, fanns ett ABF-bibliotek nere i en källare i centrum av stan. Jag gick ofta dit, för mannen som förestod biblioteket var en socialdemokratisk flykting från Hitlers Tyskland, på sin tid.

  Denne man var faktiskt en fantastisk guldgruva när det rörde sig om europeiska författare, om konst och musik. Jag har aldrig i mitt liv mött någonting liknande.

  Jag frågade honom en gång om det kom många vetgiriga arbetarungdomar till detta bibliotek. Svaret blev: ”Ack nej, inte arbetarungdomar. Men studenter från *Göteborgs Högskola, sådana som studerade ekonomi. Som du ser har jag hur mycket som helst av sådant.”

 4. […] Korporatismen är en bärande del i såväl Socialdemokratin som i fascismen. Det handlar om att samla all makt till en S-märkt partielit. Skrev om detta för ett år sedan (Läs mer). […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: