Svensk skatt knäcker norska pensionärer i Sverige

Hundratals norska pensionärer har åkt på en rejäl skattesmäll efter att ha bosatt sig i Sverige.

Nu hävdar norrmännen att de drivits från hus och hem på grund av fel information från den svenska skattemyndigheten.

Den svenska valutan och generellt lägre priser lockar många norrmän att bosätta sig i Sverige på ålderns höst.

Lagändringen innebär att svenska myndigheter kan kräva skatt från de norska pensionärerna samma dag som de flyttat till Sverige.

Tidigare fick de norska pensionärerna som bosatt sig i Sverige betala skatt i Norge i upp till fyra år efter utvandringen.

Enligt skatteverkets avdelningschef Cecilia Asker betalar norska pensionärer betydligt lägre skatt i Norge. Vissa har inte betalat någon skatt alls. (Affärsvärlden).

Kommentar:
Norrmän med höga norska pensioner har inte råd att betala höga svenska pensionärskatter -de tvingas då ”gå ifrån hus och hem”. Visst är det tragiskt.

Man kan då fråga sig hur svenskar kan överleva på sina betydligt magrare pensioner, efter att de betalat lika hög skatt.

Är svenska pensionärer uteliggare och äter de kattmat varje dag för att få slantarna att räcka till ?

/Elfyma+

Annons

6 Responses to Svensk skatt knäcker norska pensionärer i Sverige

 1. Olli Rein skriver:

  Fogden kommer – och fogden tar.

 2. Pica pica skriver:

  Mycket ful lagändring drabbar norrmännen. Länge, tills på senare år har norska pensionärer (i Norge) sluppit betala skatt.

  Undrar hur många lagändringar i smyg som kommer att dyka upp.

 3. Janne skriver:

  Men i Sverige har ju alla GARANTIPENSION, eller hur?
  Tror dom flesta i alla fall, men inget kan vara mer fel.
  Det finns tusentals svenska pensionärer som uppfyller kraven på 40 års boende i Sverige för att erhålla full garantipension, men som ändå av olika trixande skäl i många fall bara får hälften!
  Jag vet många som har 4000:- per månad och därunder! En tyst och förnöjsam skara som tacksamt tar emot smulor från det rika mångkulturella bordet! En skara som regimen vill utrota och media håller med genom sin tystnad!
  MVH
  Janne

 4. Bengt Lundström skriver:

  Mitt förslag till våra vänner norrmännen: Bo i Norge nära den Svenska gränsen och utnyttja gränshandeln för bättre priser?

  • elfyma+ skriver:

   Poängen med att flytta till Sverige på gamla dar är att fastighetspriserna är mycket lägre på den svenska landsbygden än i Norge, förutom skattebefrielsen som nu alltså inte ska gälla längre.

   Det är rimligt att norrmän som bor i Sverige även betalar skatt i Sverige. För även hurtiga norrmän blir gamla, vårdkrävande och kräver skattefinansierad samhällsservice.
   Anledningen till att de slapp betala skatt i Norge var väl att de inte längre utnyttjade norsk samhällsservice ?
   Varför ska bara svenska pensionärer hårdbeskattas för att rädda vad som återstår av den svenska välfärden ?

 5. HH skriver:

  Jag äter en viss typ av torrfoder till hund som snacks. Jag har absolut inget emot smaken! Men skämt åsido. Så gammal jag är har jag det betydligt bättre som pensionär /fortfarande jobbande/ än jag hade under min uppväxt. Då var det krig och det var kuponger på allt och ibland fanns det nästan ingen mat alls! Det är just därför jag är emot Naturvårdsverkets dröm om ett land fyllt med vargar. Snart kan det vara ett omvänt förhållande. Tider förändras. Att se tjugo halvätna får som kunnat bli mat till mig och andra gör mig enbart förbannad!

  När jag går ut i den närbelägna livsmedelsaffären tror jag fortfarande inte mina ögon. Vilka fullsmäckade hyllor! Talade med en dam framför en gigantisk hylla. Hon var lika gammal som jag och lika förvånad. Hon sa: ”behöver vi allt det här?”

  Jag ska inte rosa gammal tid med handlaren i sin grå rock bakom disken. Vill man se hur det var förr rekommenderar jag Dorsins eminente handlare på Youtube under rubriken ”Ett kilo mjöl”. Det är banne mej det roligaste jag sett och hört på år och dag. Dorsin är MITT minnes handlare!

  Fick vi skolmat? Skämtare där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: