”Svensk imam” smugglar vapen till syriska rebeller

En tidigare imam vid en av Sveriges större moskéer, har sedan ett och ett halvt år smugglat stora mängder vapen till rebellerna (islamisterna) i Syrien, avslöjar Ekot i dag.

Den ”svenske imamen” heter Haytham Rahmeh och kommer från Syrien. (Han flyttade till Sverige på 80-talet – oklart varför).

Vapensmugglaren ”ber för fred” i Syrien, utanför Stockholmsmoskén

Enligt Thomas Tjäder, säkerhetspolitisk expert på ISP, Inspektionen för strategiska produkter, myndigheten för kontroll av vapenexport, är vapensmuggling till Syrien ett brott mot krigsmateriellagen och kan ge upp till fyra års fängelse. (lyssna på Ekot).

Så smugglas vapnen till islamisterna (Grafik).

Samtidigt meddelar antikemvapenorganisationen OPCW att Syrien (regimen) frivilligt förstört sin utrustning för att producera kemvapen. (Ekot).

Så nu är det bara Israel, USA, Ryssland, Storbritannien, Frankrike, Pakistan, Indien, Kina och Nordkorea som förfogar över massförstörelsevapen, om än i mycket större skala.
När kommer dessa vapen att förstöras ?

/Elfyma+

3 Responses to ”Svensk imam” smugglar vapen till syriska rebeller

  1. R Ericksson skriver:

    Terroristerna kommer till Sverige kallar sig flyktingar lever på socialhjälp. Hemma i deras kök sitter dom och planerar olika brott för i Sverige är dom flyktingar – SÄPO kan inte hålla reda på alla grupperingar. Knark smugglas till Sverige av deras underhuggare och det lever dom bra på. Denna galenskap har hållit på sen 60 talet – politikerna ser hör eller varken.

  2. Verkligheten skriver:

    Nog svårt att backa ur när man har chans att tjäna miljarder utan alltför mycket risk. Imamen reser runt i Mena och tigger pengar (grundinsatsen ska vara 20 milj dollar), underhuggarna plundrar de till stor del obevakade övergivna vapenlagren i Libyen (mest AK och RPG, inget avancerat), fraktar i långtradare till närmaste hamn, skeppar per båt till Turkiet och sedan vidare med nya långtradare över turkiska gränsen till Syrien. Vapnen går till miliser som står Muslimska Brödraskapet nära. Rahmeh lär vara den ende som har fått OK av turkarna att korsa gränsen mellan Turkiet och Syrien, vilket är en enorm marknadsfördel. Klart lastbilar, båtar och mutor till turkarna kostar, men Rahmeh kommer sannolikt ut ur det här som dollarmiljardär.

  3. HH skriver:

    Jag har en signalpistol i gömmorna. Kan de va nå´t?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: