Frågan är….

I Expressen får Antje Jackelén frågan om hon känner “Stasiprästen” Aleksander Radler. Han var under namnet “IM Thomas” (IM = Inoffiziell Mitarbeiter) en av östtyska Stasis elitspioner i 25 år innan han slutgiltigt avslöjades sommaren 2012. Vilken relation rådde mellan Aleksander Radler  och Antje Jackelén? Varför stoppades STASI-utrednungen i Lunds stift?
Det finns anmärkningsvärda oklarheter kring Antje Jackeléns bakgrund och meriter som hon inte har velat svara på. Så även om sitt mellanhavande med den östtyske mästerspionen IM Thomas.

http://snaphanen.dk/2013/10/20/sondagskronika-arkebiskopens-obesvarade-fragor/

 

audere

One Response to Frågan är….

  1. HH skriver:

    Uppriktigt sagt och det här är ingen anmärkning gentemot Jackelén – är ärkebiskopar och biskopar inte en rest från den katolska kyrka som den lutheranska lämnade? Jag förstår naturligtvis att det behövs någon central figur i sammanhanget, men måste det vara något som kallas ÄRKEbiskop?

    Själv är jag en rest av herrnhutare och hugenotter som fick fly för sina liv och kom till Sverige. Duktigt folk får jag skryta om – utbildade smeder och vävare som inte kostade Sverige ett öre. Men tack Sverige för min existens – och i detta tack tror jag mina förfäder instämmer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: