Heja Sverige – friskt humör!

MÅNGKULTUR Nästa vecka granskar SVT Uppdrag granskning mångkulturella Rosengårdsskolan, som stängdes ned sommaren 2013 på grund av bråk och stök och dåliga betyg. En bild av Malmö och en fullständigt havererad invandringspolitik, och en framtidsbild av Sverige i stort?

 

*

STORBRITANNIEN / ASYLFUSKET Så många som vart femte civilrättsligt ingånget äktenskap i Storbritannien kan vara arrangerat med syfte att se till att någon utlänning ska få stanna i landet. Vigselförrättare som medverkar till detta varnas nu av myndigheterna.

*

ASYLFUSKET I ett inlägg på före detta flyktingombudsmannen Merit Wagers blogg berättas om ett reportage från Somalia som nyligen visats på den tyska tv-kanalen ZDF. I reportaget får tittarna bland annat möta Mohammed Hassan, en somalisk “researrangör” som mot mycket hög ersättning hjälper människor att ta sig till Europa med falska pass och uppdiktade historier om asylskäl.

 

*

ÄLDREOMSORGSSKANDALEN Kristianstads kommun vill nu spara miljoner kronor på gamla och sjuka i samhället genom att låta hemtjänsten sluta leverera varm och nylagad mat till de äldre och ersätta den med kalla mikrolådor.

 

*

ASYLFUSKET Före detta flyktingombudsmannen Merit Wager publicerar på fredagen ett brev från en “migga” (tjänsteman på Migrationsverket) som beskriver hur den svenska debatten om hedersvåld i kombination med bristande kunskaper bland Migrationsverkets handläggare lett till att påstådd hedersförföljelse blivit ännu ett sätt för asylfuskare att ljuga sig till uppehållstillstånd i Sverige.

 

*

ASYLKRITIK Zulmay Afzali är invandrare från Afghanistan och författare till boken “En flykting korsar ditt spår”. Han har gjort sig känd för att våga ha från de politiskt korrekta avvikande åsikter i frågor som rör rasism, invandringspolitik och Migrationsverkets verksamhet. Under en föreläsning nyligen i hemstaden Söderköping kritiserar Afzali på nytt den slapphet som präglar Migrationsverkets bakgrundskontroll av vilka som släpps in i landet. De kan lika gärna vara terrorister som flyktingar, menar han.

 

Man kan läsa mer på webben:

 

http://avpixlat.info/

http://www.exponerat.info/

http://www.d-intl.com/category/sverige/

https://varjager.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: