Det är alltid Europas fel. Eller är det så att diktaturer vet att de kan bli av med en börda?

Nu kommer hård kritik mot EU från FN:s ansvarige för flyktingars rättigheter, François Crepeau.

– Dessa dödsfall hade inte behövt inträffa, säger Crepeau vid en flyktingdebatt i FN:s generalförsamling i New York.

– Att bemöta irreguljära migranter med enbart förtryckande åtgärder kan ge upphov till dylika tragedier.

Europeiska politiker måste därför ta på sig en del av skulden, enligt Crepeau, som tycker att migranterna utmålas som ett hot i onödan.”

 

Varför har FN inte gjort mer för att de skall kunna leva i fred i sina egna länder? Varför skall alla ha rätt till det som våra förfäder jobbat ihop? FN som styrs av de som skapar dessa flykting katastrofer är som alltid skuld fria. De har röstat in de mest hårdföra diktaturer i mänskliga rättighets biten i FN. Sedan anklagar de alla andra istället för att vara ett FN för mänskliga rättigheter.

Som sig vanligt är då det gäller ”flyktingar” så går det inte att kommentera artikeln.

Varjager

2 Responses to Det är alltid Europas fel. Eller är det så att diktaturer vet att de kan bli av med en börda?

 1. Rauken skriver:

  Hård kritik? EU skall inte lösa världens och FN:s problem. FN kritiken mot EU, ang katastrofen utanför Lampadusa saknar relevans och kan lämnas därhän.

 2. HH skriver:

  Precis – FN tycks för mig mer och mer bli en organisation utan mål eller medel. Skickar vi fortfarande pengar till Eritrea? Vad gör de i så fall för pengarna? Skickar iväg folk som vi ska ta hand om istället för att ge dem en dräglig tillvaro i hemlandet?

  Jag är enormt trött på allt detta pratande utan åtgärder. Talade nyss med en trevlig ung man från Nigeria som berättade hur rikt Afrika i själva verket är – men hur despoter roffar åt sig pengarna och låter det egna folket svälta. Han pekade bl a på Guinea-Bissau som ni nog kunde se på TV i ett program. En fullständigt osannolik redogörelse för ett afrikanskt land som flödar över av olja och som skulle kunna göra varje människa i landet till miljonär.

  Istället tog diktatorn och diktatorns son hand om pengarna i ett fullkomligt abnormt lyxliv! Man blir matt.

  Varför inte fler ord om de fattiga i Indien – de kastlösa? Där finns miljoner som har lika stor rätt att komma hit. Och hur länge ska det här fortsätta? FN och EU bör sätta press på länder som vill bli av med sina invånare vilka riskerar livet för att komma undan despoti.

  Eller… är den verkliga tanken att dessa diktaturer kommit på ett för dem bra och giltigt skäl göra sig av med de fattigaste?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: