Vettiga synpunkter mot registrerade-zigenare-hysterin.

Förutom det faktum att, för att förhindra bidragsfusk för barn, är det nödvändigt att föra register över kringresandes barn, om de skall få ekonomiska bidrag för dem.

http://statsmannen.blogspot.se/2013/09/hjalp-staten-har-register-over-alla.html

Norna  Malmö

3 Responses to Vettiga synpunkter mot registrerade-zigenare-hysterin.

 1. elfyma+ skriver:

  Intressant inlägg från ”Statsmannen”.
  Det är inte bara zigenare som är registrerade, vad än PK-media påstår.
  Vi finns alla med i SPAR-registret vare sig vi vill eller inte.
  Staten säljer dina personuppgifter till direktreklamföretag, kriminella och andra skojare som vill komma åt dina pengar -utan att du ens blir informerad.
  De får bl.a tillgång till ditt personnummer, var du bor och vilka tillgångar du äger. Rena guldgruvan för ID-kapare och andra bedragare.
  Statistik visar att id-kapningarna i målgruppen 60-74-åringar ökat med drygt 70 procent under juni-augusti jämfört med samma period 2012.(SVT).
  Upplysningscentralen (UC) säljer också upplysningar om vår privatekonomi, men de måste informera oss när någon vill ha registerutdrag.

 2. ericr45 skriver:

  Du, ni, vi, finns redan i ett tresiffrigt antal ”register”.

 3. HH skriver:

  Apropå uppståndelsen med registren över romer… Så vitt jag vet, rent historiskt, var romer/zigenare/resandefolket statslösa. Tittar vi på vår egen historia ser vi att människor bor stadigvarande på sina ställen – i en by eller i en gård någonstans. Men alla finns och är hör- och sebara. Detta bl a för skattelängderna. Konstigare är det inte. De romer som kommer hit är kanske rumäner eller bulgarer. Men faktiskt vet jag inte ett dugg om det är så. De är kanske statslösa i dessa länder också.

  De romer som kom till vårt land flyttade omkring helt enkelt för att de inte fick vara stadigvarande på en plats, utan måste till nästa kommun- eller häradsgräns. Så vitt jag minns var de musikanter och skärslipare och kvinnorna spådde på marknader.

  Varför integrerades de inte? Var det deras utseenden? Deras levnadssätt? Deras analfabetism? Andra människor från andra länder har ju kommit till vårt land som migranter och blivit en del av detta lands kultur. Mina förfäder t ex som kom från Tyskland, men redan från början var kunniga smeder. De hade inga svårigheter att komma in i vårt lands kultur. Säkert var de också mycket duktiga hantverkare.

  Klarar vi inte av annorlunda människor eller är det annorlunda människor som inte klarar av oss? Att romer som alltfort lever i sin kultur och där kvinnorna klär sig uppseendeväckande ses av oss som avvikande. Vi har, som i andra europeiska länder, en viss norm för hur vi är och beter oss. Vi ser ingen tjusning i det romska livet – det var förr man tyckte det var romantiskt och spännande.

  Romerna ska fira sin nationaldag. Men en sådan kan man väl bara fira om man har en nation att peka på?. Romerna har inget land att hänvisa till.

  Och till sist. Det vare mig fjärran att föra över registreringen av dessa människor till andra världskrigets fasansfulla mönster. Som skrivits ovan – vi är alla registrerade. Det enda europeiska land där man inte har nummer på varje individ är faktiskt England!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: