Folkpartist åtalas i stor assistanshärva

Folkpartisten- en 43-årig man från Nyköping åtalades tillsammans med 34 andra personer vid Södertälje tingsrätt idag för inblandning i en stor härva med misstänkta grova bedrägerier som gäller ersättning till personliga assistenter.

43-åringen från Nyköping satt tillsammans med en annan av de åtalade, en 42-årig man från Södertälje, i ledningen för ett assistansföretag, medan majoriteten av de övriga var uppskrivna som personliga assistenter. En av de som åtalas arbetade på Försäkringskassan.

Enligt åklagaren lämnade de två företrädarna för assistansbolaget under sex år, 2006-2012, lämnat falska uppgifter till Försäkringskassan som felaktigt betalade ut närmare 28 miljoner kronor till bolaget i assistansersättning till ett antal personer som bolaget hade avtal med.

De två företrädarna för assistansbolaget åtalas för bland annat grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott. (P4-Sörmland).

Mer om bedrägeriet i tidigare inlägg..

/Elfyma+

3 Responses to Folkpartist åtalas i stor assistanshärva

 1. Jern&Betong skriver:

  En Mena-it förstås. J-la pack! De senaste 100 åren har det varit etnisk rensning av araber i Palestina. Helt fel! Helt fel land! Araberna ska vara i Palestina, det är Sverige som ska rensas från araber. Jag säger som Lasse Wilhelmson: Världen är upp och ner!

 2. HH skriver:

  Precis! Världen är verkligen upp och ner! Mer sådant kan man läsa om varje dag. Läste ni om boxningstränaren som blev överfallen på en cykeltur på kvällen? Två – ja, ni vet vilka! – slet ner honom från cykeln så han föll i marken och började slå honom och slet av honom ett guldhalsband.

  Han kom på fötter – och här var hans boxningsträning till hjälp. Han duckade för slag, men gav igen. Den ene rånaren sprang skräckslagen därifrån. Den andre som han slog sönder och samman kunde han hålla på marken tills en kvinna som kom förbi kunde ringa polisen. Polisen kom.

  Nu kommer det otroliga! Den slagne fick föras till sjukhus för sina skador som han egentligen själv åsamkat sig. Han började ju attacken! Från sjukbädden säger han: ”Jag ska begära skadestånd!”

  Ni läser helt rätt. Uslingen ska ha skadestånd! Världen upp och ner – det skulle inte förvåna mig ALLS om samhället duckar och ger honom en dusör för ”lidandet”. 30 000 eller 60 000? Sjukvården blev väl gratis?

  Det är den här brygden, sådana som vi läser varje dag, som våra s k politiker låter sjuda i grytan. Jag vet uppriktigt sagt inte vad vi ska göra. Jag ser ingen lösning på det alltmer gettoiserade samhället. Senaste fallet var ju den svarte man som med sin son höll på att bli slängd från en bro i Malmö. Här råder det ”inre” samhällets dödstystnad.

  En sjudande brygd som sagt. Snart kokar det över…

 3. elfyma+ skriver:

  LT.se:
  Bland de misstänkta i härvan finns en student på polishögskolan. Studenten har sedan i våras varit avstängd från studierna men har överklagat beslutet till Rikspolisstyrelsen. I går kom beslutet att han får fortsätta på skolan och är välkommen att uppta studierna på nytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: