USA borde straffa sig själv istället för Syrien

Den hycklande fredspristagaren Barack Obama vill starta ännu ett krig, se tidigare inlägg.

Motivet är att den syriska regimen ska bombat sin befolkning med kemiska vapen, något som ännu inte är bevisat. ”Godhetsaposteln” Obama vill nu ”straffa” regimen för detta påstådda brott.

Varför har då inte USA:s världsamvete reagerat på ”delstaten” Israels urskiljningslösa fosforbombningar av civila palestinier. Bomber som bl.a ger hemska brännskador som inte kan läkas.


USA:s kemvapen används mot palestinska byar i Gaza

När Saddam Husseins Irak slogs på den goda sidan (USA:s sida) i kriget mot Iran användes kemiska vapen med USA:s goda minne. Kemvapnen och annan beväpning levererades av USA och andra västländer.

Det var inte förrän  Saddam Hussein ville byta ut US-dollarn mot andra valutor i sina oljeaffärer som det blev ”nödvändigt” för USA att göra sig av med honom.

Irak påstods då ha massförstörelsevapen för att legitimera USA:s invasion och annektering av Iraks oljekällor. Under invasionen avfyrades bl.a projektiler laddade med över 440 000kg utarmat uran (radioaktivt avfall) som smittade ner landet och som lämnade outplånliga sår i form av fosterskador, leukemi och andra cancerformer. Läs mer i GP och RT.

Nu väntar vi på att länder som bevisligen har massförstörelsevapen (USA, Israel, Ryssland, Indien, Pakistan och Kina) straffas av den enögda världspolisen USA.

En hyllning till Bomben – den slutliga lösningen på allt

USA är det enda landet i världen som bevisligen använt såväl atombomber som kemisk krigföring i mycket stor skala mot civilbefolkningar. Bomberna mot Hiroshima och Nagasaki hade inga militära mål – det handlade om terrorbombning, i likhet med brandbomberna mot Dresden och andra tyska städer.

Under USA:s förintelsekrig mot Vietnam användes alla upptänkliga vapen, inte minst mot civilbefolkningen.

B52-planen lade bombmattor över stora ytor. Det fälldes mer bomber över Vietnam än under andra världskriget.


Vietnamesiska barn flyr USA:s napalmbomber

Förutom spränggranater användes specialdesignade fasansfulla napalmbomber som ställde till stor förödelse.

Och inte nog med det. För första gången någonsin användes starkt cancerogena miljögifter (bl.a Agent Orange) som stridsmedel.

Giftet spreds ut från flygplan över stora områden för att avlöva/döda växtligheten. Men det var inte bara växter som dog. Oerhört många civila drabbades av cancer och dog en långsam plågsam död. Giftet har även orsakat genetiska skador hos en stor del av befolkningen (Läs mer).

Ett land och en president som orsakat så mycket död och elände i världen anser sig nu ha den moraliska plikten att straffa regimen i Syrien för påstådda grymheter som inte ens är i närheten av USA:s egna illdåd.


Vem styr USA ? Generalerna, krigsindustrin,sionisterna eller Presidenten ?

Och icke att förglömma: Det är USA:s militärindustriella komplex som skapat de hemskaste massförstörelsevapen världen skådat. Hitler skulle bli grön av avund om han hade levat idag..

USA, Obama och hans anhang åberopar gud i alla möjliga sammanhang.
Jag vill då påminna baptisten Obama om en viss herre som sade:
”Den som själv är utan skuld kastar första stenen” (Joh 8:7)..

Uppföljning: Hur demokratier förmås starta krig

/Elfyma+

4 Responses to USA borde straffa sig själv istället för Syrien

 1. HH skriver:

  Detta var en bra sammanfattning av USA:s historia som faktiskt ger mig mer än vita hår. Jag har stått vid invasionsstränderna i Normandie, jag har sett alla de vita korsen, jag är tacksam för att amerikanerna steg in och gjorde slut på Hitlers regemente.

  Men precis som skrivs: var finns förnuftet hos amerikanerna? Enskilt är de goda, amerikaner ställer upp mest med hjälp, men här tar mina förnuftiga tankar slut.

  Att amerikanerna inte ville förlora fler soldater vid en landstigning i Japan är väl inte konstigt. Men EN a-bomb hade ju räckt. ”Vänta, vi har ju en till. Ska den bara ligga där och rosta” eller hur man resonerade.

  Och sen anblicken av vad som hände i kriget i Korea… ”Eftersom vi inte vet vilka som är nordkoreaner och sydkoreaner är det lika bra att vi skjuter allihop som kommer.” Domino-teorien, om ni minns den?

  Allt detta hemska lidande… Och sen dessa drönare… Har USA förstahandsrätt att ta ihjäl folk över hela världen utan rannsakan och dom?

  När blir det vår tur?

 2. R Ericsson skriver:

  David Cameron fick inte med sig britterna på ett anfall mot Syrien. Han blev nedröstad. Man kan luras en gång men inte två. Det fanns inga massförstörelsevapen i Irak fast Tony Blair & Co envist påstod det. Undrar om inte Blair är en mycket hatad man i England. Skulle tro det.

  Obama kommer och alla böjer knä. Varför ska han hit? Gissa två gånger. Skrev så här en kommentar på SvDs fråga vad Reinfeldt bör fråga Obama:

  ”Varför har du blivit så gråhårig? Varför kommer du hit? Du vill få med Sverige på ett anfall på Syrien? Kanske rentav av beordra oss. Bush bjöd ju in mig till Vita Huset åtta dagar sen vi tog makten 2006. Varför var det så bråttom. Jo, Bush ville ha med oss på kriget mot terrorismen. Men nu? Har vi inte krigat färdigt snart? Petrodollarsystemet i all ära – men borde vi inte satsa mer på solceller?”

  Det är mycket som är i gungning nu. Fler och fler får upp ögonen för det spel som pågått och pågår bakom gardinen. Obama kommer hit med 18 flygplan och två stora limouisiner. Det hjälper inte. Jag ser igenom spelet. Men det gör tydligen inte Peter Wolodarski som vill bomba i Syrien:

  “Återstår att USA, EU och en koalition av grannländer bortser från låsningarna i FN och gemensamt flygbombar regimens anläggningar”.

  Kören i mainstream är underdånig. Men här kommer Emanuel Karlsten och skriver emot. Han skriver om poltiker som borde mopsa upp sig men det borde väl för bövelen journalisterna också börja göra:

  ”Tänk om politiker i stället kunde tolka Obamabesöket som en chans att markera mot ett USA som tagit sig för stora friheter.”

  Så lång mina ord. Här kommer Brage Nordins analys av läget:

  Ingen journalist i världen är bättre påläst om det politiska rackarspelet som pågår under bordsytan. Jag har väntat flera dagar på att läsa hans bedömning om händelserna i Syrien. Nu har han uttalat sig. Pepe Escobar är en guldgruva för den som söker sann information.

  Hans Blix har yttrat sig i klartext. Likaså Rolf Ekeus. Hans Blix tog upp möjligheten att ”rebellerna” kan ha passat på att blanda in kemiska vapen där regimen attackerar rebellerna. Hans uttalande är nästan obegripligt modigt.

  Nu har ryssarna både ”document” och ryska satellitbilder som visar att två raketer avfyrades från en by Douma som kontrollerades av ”rebellerna” – som landade i East Ghouta där den kemiska attacken ägde rum.

  OM DESSA BEVIS STÄMMER HAR HANS BLIX TRÄFFAT MITT I PRICK!

  Observera! Pepe Escobars politiska analyser läses över hela världen. Top journalist Pepe Escobar, of Asia Times, reports:

  ”According to the source, Russia’s ambassador in the UN Security Council, Vitaly Churkin, presented conclusive evidence – based on documents and Russian satellite images – of two rockets carrying toxic chemicals, fired from Douma, controlled by the Syrian ”rebels”, and landing on East Ghouta.

  ”The evidence, says the Russian source, is conclusive.”
  ”This is what Lavrov himself was hinting at yesterday.”
  ”And that’s the reason there’s no UN Security Council resolution against Syria, and why Washington does not want the inspectors to find anything.”

  Översatt:
  ”Det är orsaken till varför FN:s säkerhetsråd inte kunde enas bakom någon resolution riktad mot Syrien och det är också orsaken till varför Washington inte önskar att FN:s inspektörer finner någonting”.

  FRÅGOR:
  1: Varför avfyra kemiska vapen mitt framför näsan på FN:s inspektörer som just landat i Damaskus???
  2: Varför använda kemiska vapen när regimen har haft så stora militära framgångar den senaste tiden?
  3: Varför beskjuts inspektörerna när de ska göra sina inspektioner???
  4: Varför får vi ingen kännedom om inspektörernas uppdrag – att avgöra OM kemiska vapen använts?

  Hans Blix är en av många som försökt sprida sanningen om att inspektörerna INTE har i uppdrag att försöka avgöra VEM som använt de kemiska stridsmedlen. I västvärldens massmedia vinklas informationen så att alla tror att skuldfrågan ska utredas – underförstått att regimens skuld ska fastställas.

  * USA använde kemiska och biologiska stridsgaser i Vietnamkriget. Närmare 100 000 vietnameser som idag lever i Vietnam är levande bevis för detta.

  * USA använde förbjudna stridsgaser under Irakkriget. I Falludja och flera andra städer i Irak strömmar det ut mänskliga vanställda foster – ”monster” – på förlossningsklinikerna dagligen. Västvärlden blundar för denna fasansfulla verklighet. Vi är rädda för sanningen. Vi skyggar och vill inte veta av sanningen.

  * Det CIA-ledda gaskriget mot Iran som Saddam Hussein ställde upp på och som stöddes av många länder i Västeuropa är totalt nedtystat. Alla kemiska produkter som användes vid tillverkningen av stridsgaserna var levererade av länder i väst. Varenda vapeninspektör som FN skickade till Irak VET om detta. De tvingades skriva under intyg att aldrig i någon form redovisa offentligt vad de såg i Irak.

  Glöm inte att massor av barn i södra Irak också drabbades av stridsgaserna som Saddam avfyrade mot Iran. Dessa irakiska barn togs om hand överallt på sjukhusen i Irak – de flesta på sjukhus i Bagdad.

  ÄR DET NÅGON SOM VILL LÄSA NÅGOT ANNAT ÄN VÄSTVÄRLDENS LÖGNER?

  Är det någon som vill läsa något annan än västvärldens lögner? Läs i så fall Pepe Escobars artikel.

  Brage Norin – Skogså Tankesmedja

 3. HH skriver:

  Tack R Ericsson för detta! Ja, jag har med åren blivit alltmer fundersam, rättare skräckslagen.

  Hur kunde USA FÖRST stödja Irak i kriget mot Iran – för att sedan göra en kovändning och ANFALLA Irak? För att Irak inte ville vara med längre – eller?

  En engelsk ´explorer´ och författare vid namn Wilfrid Thesiger har skrivit en historisk bok om de s k träskaraberna i Irak. De var alla emot Saddam Hussein och stödde det första Bush-kriget som gjorde halt. För detta straffades de genom definitiv utplåning. S Hussein torrlade deras områden.

  Världen blir konstigare och konstigare.

  • elfyma+ skriver:

   Kurderna i Halabja gasades av Saddam Husseins styrkor-
   efter att de hade gått över till fienden under det bittra kriget mellan Irak-Iran.
   Landsförrädare brukar straffas hårt i alla krig.
   Hade det varit mer ”humant” att bombardera byarna med fosforbomber, såsom Israel plägar göra över Palestinska byar ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: