Krigshundarna vill se mera blod

Krigshetsarna beter sig som en flock förryckta galningar, med fredspristagaren Barack Obama i spetsen.

Nu handlar det om att angripa ännu ett land (Syrien) och avsätta dess ledning, livligt påhejade av Israel och ett antal sunnimuslimska diktaturer i arabvärlden.

Dagens krigshetsare låter som de gamla nazikoryfeérna och Stalin i sin glans dagar.
Stalin påstod 1939 att Finland angripit Sovjetmakten med artilleri varför det var nödvändigt att starta krig (vinterkriget) mot Finland ”i självförsvarssyfte” .
Men det var i själva verket ryskt artilleri som hade beskjutit sina egna för att legitimera/skapa opinion för ett anfall mot Finland.

Hitler fabricerade på motsvarande sätt bevis för att Polen skulle ha angripit Tyskland varför västra Polen angreps i ”självförsvarssyfte”. Det startade andra världskriget. 2 veckor senare invaderades östra Polen av Röda Armén.
Men Stalin behövde inte ens fabricera något svepskäl för angreppet, eftersom Stalin tillhörde den ”goda” sidan. Att Stalin och Hitler hade avtalat om att dela upp Polen mellan sig (Molotov-Ribbentropavtalet), fästes utan avseende.

Hitlers och Stalins efterföljare slår nu knut på sig själva för att legitimera/skapa opinion för ett angrepp på Syrien. De påstår att det finns ”bevis” för att Assad-regimen angripit sin befolkning med stridsgas.

Krigshundarna är nu så krigskåta att de inte ens kan invänta resultatet av FN-inspektörernas arbete av rädsla för att de kanske inte hittar bevis på påstådda gasattacker -eller ännu värre – att gasatackerna genomförts av rebellerna/islamisterna.

Det enda vi kan hoppas på är att USA:s ekonomi knäcks så att de inte har råd att starta fler krig. Ryssland och Kina är lyckligtvis mer sansade och vill inte delta i något krig, men det tycks USA, Storbritannien och Frankrike strunta i.

Sverige borde ställa krav på att de länder som startar krig även tar emot och försörjer de flyktingar som orsakas av krigen.  Enbart Södertälje tar idag emot fler flyktingar från Afghanistan/Irak än USA och Kanada tillsammans. Det är inte rimligt...
Uppföljning:
USA borde straffa sig själv istället för Syrien
Hur demokratier förmås starta krig

/Elfyma+

4 Responses to Krigshundarna vill se mera blod

 1. HH skriver:

  Ja, jag har blivit alltmer fundersam över USA:s väg och roll i världen. Avrättar folk med drönare… laglig rättsskipning? Nyss ett program över USA:s hantering av kriget Nord- och Sydkorea där man för säkerhets skull brände flyktande nordkoreaner med napalm. Kunde ju vara infiltratörer… Domino-teorien, om ni minns…

  I det här fallet har Ryssland helt rätt. Ponera att Assad försvinner, vad tror ni kommer? Naturligtvis strider mellan de olika islamiska riktningarna. Det blir ett inbördeskrig precis som i Irak eller Egypten.

  Man lider med det syriska folket… barnens utsatta situation o s v, men vad kan världen göra? Eskalera till ett nytt krig? Ett inbördeskrig?

 2. ericr45 skriver:

  Som jag skrivit på många andra siter, Väst har öht INGET att göra i Syrien
  Låt dem sköta sina problem själva, se det som en intern islamsk uppgörelse, för det är det.
  Finns ingen anledning att ödsla människoliv och pengar/vapen på dessa muslimska fanatiker. Detta gäller båda sidor, finns nog t o m fler sidor än så involverade..
  Alla håller ju på SIN tolkning av det tunna häftet och varje tolkning ska försvaras med vapen a la 1400-talets kultur..
  I detta fall håller jag helt med Ryssland, vi har inget att göra där, se det som ett reningsbad..

 3. R Ericsson skriver:

  Jag kan rekommendera ALEX JONES han har mycket material om både negern i vita huset och Syrien krisen,

 4. Rauken skriver:

  I Sverige ställs längre inga krav, på vare sig utland eller utlänningar. Där faller således det önskemålet platt. De krav som ännu ställs i Sverige av statsmakten, är att vi svenskar skall hålla käft och betala för dem som kommer hit och kräver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: