Den totala devalveringen av Fröding priset.Göran Greider fick det.

En mer rabiat hatare än Göran är det svårt att hitta.Efter som det är Gustaf Fröding-sällskapet som delar ut priset kan man undra varför Mando Diao fick det?

Deras tolkning har av Frödings dikter är väldigt populära.

Varjager

P.S tackar Nora i Malmö för detta tips

3 Responses to Den totala devalveringen av Fröding priset.Göran Greider fick det.

 1. HH skriver:

  Men – vad man än må säga om Greider måste jag få tillägga att han absolut är en fin poet. Jag bortser från det politiska och hans enorma svada och allt som ska uppvisa att han vet allt. Det är det irriterande draget hos honom. Som sådan är han påfrestande. Men jag anser att han faktiskt har rätt att vara just så!
  Han fick priset för sin poesi, inte för sin politik. Och läser man honom ser man faktiskt att han mer eller mindre lämnat det politiska i sina dikter.
  Jag bortser från det som irriterar mig och tycker att han förtjänar priset.
  När det gäller Fröding så vill jag gärna lyfta fram Torgny Björks mycket fina och samstämmiga tonsättningar av skaldens poesi. Man får faktiskt en ny syn på Fröding och förstår honom bättre. Mandao har gjort fina tonsättningar också, men tyvärr, tyvärr har jag svårt för visor som sjungs på gängse svengelska sätt…
  Nej, jag gillar heller inte Greiders påfrestande allvetar-sätt. Där är han mainstream. Men hans poetiska språk har jag ingenting emot.
  Han har faktiskt fått väldigt många välförtjänta priser för sin lyrik!

 2. Gustafsson skriver:

  Man mår bara illa då man hör detta. Värre förolämpning
  av vår nationalskald genom att blanda ihop honom
  med Greider, kan man inte tänka sig.

 3. HH skriver:

  Men Gustafsson, varför inte skilja på politikern/allvetaren Greider som låter som en humla, och poeten Greider? Det tycker jag man ska göra, annars blir man likadan som pk-folket.

  Jag läser Hamsun och tycker om honom som författare. Hans politiska vilsenhet kan jag inte göra någonting åt. Inte heller Ezra Pound eller Céline. Man kan läsa saker av författare som man annars inte skulle ta i med tång.

  Fredrik Böök anses ju inte rumsren. Just nu läser jag hans essä eller kanske novellreportage om Halland. Han är kunnig och skriver väldigt bra. Hans noveller är också fina. Läs gärna ”Historier från Hallandsåsen” där han är i sitt esse.

  Jag håller helt med dig om att Greider är påfrestande och han ser till att han syns överallt. På något sätt ingår han t o m i radions pratprogram som en ständig gäst. Jag lyssnar aldrig på detta.

  Men bli inte som pk-typerna. Vi som gillar Sverige och det svenska kan skilja på det rätta och det orätta. Vi behöver inga pekpinnar att använda själva. Pekpinnarna finns hos pk-folket. Och det vimlar av dem…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: