Moderater kritiserar missriktad moderat politik

Undantagen i anhöriginvandringens försörjningskrav är så omfattande att en försvinnande del av ärendena berörs.

Därmed uteblir också försörjningskravets positiva incitament för jobb och integration, skriver Gunnar Axén (M) och Mikael Cederbratt (M), i SvD.

Statistik från Migrationsverket visar att undantagen är så omfattande att försörjningskravet berör endast en försvinnande del av anhöriginvandringen.

Under 2011 och 2012 omfattades mindre än en procent av anknytningsärendena och hittills i år har andelen sjunkit ytterligare.

Enligt Migrationsverket har försörjningskravet tillämpats i 53 ärenden hittills i år – att jämföra med drygt 15 000 uppehållstillstånd beviljade av anhörigskäl. (Läs mer i SvD).

Kommentar:
Axén och Cederbratt har rätt i sak. Men varför inte göra något åt problemet i stället för att gå ut i media och debattera mot sin egen politik ? De har ju själva, med MP:s stöd, genomdrivit den ansvarslösa invandringspolitiken.

Reinfeldt behöver bara sträcka ut ett lillfinger till SD för att få stöd för en åtstramning av invandringspolitiken. Rätta mig om jag har fel.

Denne ”statsman” avstår hellre från regeringsmakten än blir beroende av SD.
Dags att byta ut honom mot någon mer pragmatisk ledare som ser till landets bästa.

//Elfyma+

3 Responses to Moderater kritiserar missriktad moderat politik

 1. Osynlige Mannen skriver:

  Varför skriver Axén och Cederbratt en debattartikel om saken? Till skillnad från oss andra har de möjligheten att skriva en riksdagsmotion. Varför gör de då inte det?

  • elfyma+ skriver:

   Förstår hur du tänker. Herrarna borde ha större inflytande än de flesta i Riksdagen, enl. utdrag från Wikipedia. Det är ju dessa herrar som sitter i utskotten och avslår nästan alla motioner som lämnas in av riksdagsmännen (Läs mer).

   Axén är sedan valet 2006 ordförande i Socialförsäkringsutskottet och sedan 2010 ordförande för den parlamentariska socialförsäkringsutredningen.

   Mikael Cederbratt är ledamot av Socialförsäkringsutskottet, där han har huvudansvaret för migrationsfrågor.
   Vid sidan av riksdagsuppdraget är han även ledamot av Hälso- och Sjukvårdens ansvarsnämnd samt ledamot av Migrationsverkets Insynsråd.

   2009 tillsatte migrationsminister Tobias Billström en statlig utredning avseende Cirkulär migration, som har till uppgift att kartlägga och redovisa migrationens positiva effekter. Mikael Cederbratt och Anna Kindberg Batra är moderaternas representanter i utredningen som leds av miljöpartiets Mikaela Waltersson.

   Har Reinfeldt kört över Axén/Cederbratt eftersom de nu går ut och kritiserar partiets politik ?

   Eller försöker de bara lura i potentiella SD-väljare att Moderaterna i själva verket är emot den ansvarslösa invandringspolitiken, och att det är någon annan (oklart vem) som orsakat eländet ?

 2. Osynlige Mannen skriver:

  ”Eller försöker de bara lura i potentiella SD-väljare att Moderaterna i själva verket är emot den ansvarslösa invandringspolitiken…”

  Ja, det var just det jag ville underförstå. Jämför med Folkpartiets återkommande ”krav” på godkänt språktest för att erhålla medborgarskap. En förlorad trovärdighet är mycket svår att återerövra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: