Hatet drabbar fler än kvinnor , bra inlägg.

Läs och fundera.

”Birgitta Ohlsson och Maria Arnholm, båda folkpartistiska ministrar och liberala feminister, tar strid mot näthatet. I en artikel på Expressens debattsida i går meddelade de att de ger Ungdomsstyrelsen i uppgift att vägleda unga i hur de bör agera när de hotas eller kränks på nätet. Det är ett välkommet initiativ. Ungdomar måste utrustas med verktyg både för att hantera olagligt förtal och hot, och för att hantera kränkningar som faller inom ramen för yttrandefriheten.
Tyvärr fokuserar ministrarna enbart på hatet som drabbar kvinnor. Men hat drabbar inte bara kvinnor, och det härjar inte bara i kommentarsfälten.
I går sommarpratade Anton Abele, moderat riksdagsledamot, och berättade om hur han sedan han var 15 år, då han inledde en kampanj mot gatuvåldet, har fått dagliga mejl om hur ful och dum han är. Förvånansvärt nog är det inte anonyma nättroll som står för påhoppen, utan etablerade journalister och offentliga personer.

I går kommenterade ledarskribenten Jonna Sima på Aftonbladets ledarblogg Peter Wolodarskis sommarprat tidigare i sommar. Under rubriken ”Dålig musiksmak på DN” konstaterar hon att musikvalet lika gärna skulle ”kunnat ha gjorts av en 85-åring som av ett mycket litet barn. Det säger kanske en del om Peter Wolodarskis person?”

Jonna Simas observation säger förstås ingenting om Peter Wolodarski, men väl om henne själv och om det öppna förakt man ofta tillåter sig inom vänstern, även inom etablerade forum. Sima, som utöver sitt jobb som ledarskribent på AB också är politisk redaktör för vänsterns flaggskepp Dagens Arena, ägnar sig åt en form av låga påhopp som har blivit allt vanligare på nätet. Hånet och hatet betraktas som legitimt så länge det kommer från vänster.
Samtidigt inkluderas ofta legitim kritik i hat-begreppet. Kritik av feministiska teorier kallas för kvinnohat, exempelvis av Maria Sveland i hennes senaste bok Hatet från tidigare i år. Den som inte är feminist på rätt sätt är kvinnohatare.  Efter en kolumn på denna ledarsida där han uttryckte kritik mot feminism häcklades Roland Poirier Martinsson i P3:s humorprogram Tankesmedjan. Han kallades ful, jämfördes med Hitler – och ett antal gånger med en bajskorv.

Detta skedde inte i ett kommentarsfält, utan i public service-radio.”

Som sagt, vänstern och dess syn på vad som är rätt och fel är styrande i Sverige….

Varjager

 

One Response to Hatet drabbar fler än kvinnor , bra inlägg.

  1. R Ericsson skriver:

    Svenskar i gemen är så frustrerade så att dom låter sin ilska få utlopp via nätet så enkelt är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: