Mikael Wiehe: Abba lyfte inte ett finger.

I DN får Mikael Wiehe spy galla över ABBA. Men varför har Mikael Wiehe aldrig ställts till svars för sitt hyllande av kommunismen och dess massmord? Några exempel.

Kuba är bäst på mänskliga rättigheter i regionen.
Mikael Wiehe om Kuba. Citerad i Expressen, 18 februari 2007.

Diktatur skulle jag nog, sådär, dra mig för att kalla det.
Mikael Wiehe om Kuba. Intervjuad i Studio Ett, Sveriges Radio P1, 23 februari 2007.

Om jag vore en av miljoner fattiga, förtryckta, utsugna latinamerikanska offer för nyliberalismen som säljer krimskrams i den så kallade inofficiella sektorn vid de bensinstinkande trafikljusen i kontinentens metropoler skulle Kuba förmodligen också vara mitt drömland.
Mikael Wiehe i debattartikel i Dagens Nyheter [2], 5 mars, 2007.

Det är inte så längesen nyliberalerna påminde om utsvultna gamar som flaxande slet slamsor ur välfärdsstatens kadaver. Nu sitter de som Hitler och hans anhang i bunkern under Berlin och drömmer om den slutliga segern. Och fastän världen rasar samman runt omkring dem så har de inte insett att deras tid är ute!
Mikael Wiehe på konsert i Malmö, 2008 Citerat från Kommunistiska Partiets i Kristianstad hemsida

Man kan säga att Wiehe är diktaturens kreatur. Han har hela sitt liv blivit fet på att sjunga om orättvisor och acceptera politiska fångar i kommunistiska regimer.

Varjager

12 Responses to Mikael Wiehe: Abba lyfte inte ett finger.

 1. R Ericsson skriver:

  Mickael Wiehe spyr galla över ABBA – ja han är en riktig spyfluga

 2. allemand skriver:

  Salongskommunist. Tror inte han delar kamratligt av sitt gage.

 3. Folklig skriver:

  Förlåt jag skriver just här.
  Vilken fantastisk människa du är Varjager!
  Tack för det du gör för mina barn och barnbarn och alla andra lokalt förankrade människor. Alltså din svettiga kamp för ett bättre och hållbart samhälle.

 4. Olli Rein skriver:

  Bra känga åt den där societetssocialisten, Varjager

 5. Peter Kråknacke skriver:

  Boken finns att köpa på nätet också. Enormt bra, hemsk och lärorik.

 6. mullis skriver:

  Wiehe har alltid varit en övereklamerd pösmunk

 7. Peter Kråknacke skriver:

  Tänk bara på nomenklaturan i gamla sovjetunionen. Vilka hade inte privilegier om kommunistfolket. Bara man var med i kommunistpartiet, hade man fördelar och privilegier, för att inte tala om partitoppen.

 8. Frågan om varfor Mikael Wiehe aldrig har stallts tiull svars för ” sitt hyllande av kommunismen och dess massmord” är insinuant och vilseledande.

  Att försvara komunismen är inte i sig att försvara massmord.
  Det är fuyllt möjligt att försvara ett komunistiskt system ( vad man nu än menar med det…) eller en ”komunistisk stat” utan att för den sakens skull försvara några som helst massmord.

  De flesta i västvärden men ar grundläggande att exemelvis USAS är en slags demokrati. Man hör sällan röster ifrågasätta påståendet om att USA skulle vara en demokrati. Från liberalt håll framh+lls rent av det tamerikanska systemet som ett fóredómme till tider.

  Jag har svårt att föreställa mig att dessa liberaler också är beredda att stälæla sig bakom slaveriet, det apartheidsystem som faktiskt var rådande fram till 60-talet i USA, vietnamkriget, Irakkriget, och de lögner som Irakkriget baserades på, CIA:s hemliga flygrutter, och de hemliga politisk fängelser, och tden tortyr som utförs i andra länder, Guanternamobasens fångläger med misstänkta terrorister, som aldrig ftt en rättegång, deltagandet i militärkup0pen i Chile, och kupforsöker i Venezuela de två oskyldiga personer som under CIA:s komando under förudmjukande formetr i strid med svensk lag forslades till tortyr i Egypten och mycket mer…..

  Snarare verkar åsikten vara att man TROTS dessa många öppenbara brister i det demokratiska systemet anser att USA är en demokrati, som vi bör ha vänskapliga relationer till.

  Det är samma sak med ”komunismen”. I den mån det nu har föregått några massmord kan man mycket väl ställa sig starkt kritisk till det, samtidigt som man menar att det finns ”komunistiska stater” som har löst stora, och vikriga problem på ett bättre änn många andra stater.

  Kubas alfabetiseringskampanj, och förelningspolitiekn försvinner ju inte bara för att man åstår att landet är odemokratiskt ? !
  OInte ens om landet de faacto AR odemokratiskt försvinner det !

  Jag tror aldrig Mikael Wiehe har försvarat ngra massmord. Har han det vill jag gärna se källa !

  Jag vet däremot att han har försvarat en rad sociala förändringar, som möjligen kan sammanfattas som ”komunism”. Men det är en annan sak.

  Du blandar äpplen och päron vännen !

  Rörande vem som är bäst i regionen på mänskliga rättigheter, så+ är det ju bara att kolla upp !
  Latinamerika är kanske inte riktigt världens mest demokratiska världsdel.
  Det är lite svårt att jämfåira NÅGOT SOM HELST latinameraikanskt land med tuyp Sverige i demokratihänseende.

  Men Kuba lär ligga i den övre änden imed latinamerikanska mått m¨´att !

  Kolla upp saken själv !

  Att påstå att >Kuba är bland dem som är bäst på att hålælæa fast i de mänskliga rättigheterna i regionen, har intet att göra med acceptans av massmord.

  Jag har rent av VÄLDIGT SVÅRT att tro att Mikael Wiehe skulle försvara några som helt massmord !

  Uttalandena är dessutom ryckta ur sitt exemel. Mikael Wiehe har varit utomoradentligt kritiski mot de sk. ”sociaslistiska” systemen, och i mnga av de uttalanden du näner har du sållat bort just sådan kritik, och utelsutande återgivit de positiva drag han påvisat !

  S¨nt är vilseledande !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: