Dödsskjutningen i Varberg kritiseras av Robert Hårdh, chef på Civil Rights Defenders.

Robert Hårdh, jag anser att det var bra gjort av Polisen. 3 nedstuckna varav en mördad. I bland kommer straffet fortare än man anar.

”Strax innan larmet om att en man i 40-årsåldern knivskurits i Varberg kom, hade en vän till den 24-åring som tros ligga bakom söndagens knivdåd kontaktat polisen för att han var orolig för 24-åringens beteende.
Den misstänkte 24-åringen hann attackera ytterligare en man, född 1995, och en 84-årig kvinna innan polisen sköt honom. Enligt Aftonbladet fortsatte polisen skjuta även efter att 24-åringen träffats i benet. Kvinnan dog av skadorna när 24-åringen attackerade, de båda männen överlevde och hördes igår av polisen.

Robert Hårdh har tittat på ett filmklipp från dödsskjutningen i Varberg och menar att polisen borde ha kunnat använda andra metoder efter att 24-åringen träffats av skott i benet.
– Dels ser man att det finns en hund tillgänglig som rimligen har tränats för att ingripa. Man har skyddsutrustning på ett antal poliser som rimligen hade kunnat använda batonger och pepparsprej, säger Robert Hårdh.
Robert Hårdh efterlyser en nollvision för dödsskjutningar vid polisingripanden, och pekar på tre faktorer som ökar risken att de inträffar; att lagstiftningen kring polisingripanden är otidsenlig vilket gör att lagen om självförsvar tillämpas, att polisen behöver bättre utbildning i hantering av psykiskt sjuka och att polisen använder ammunition som expanderar i kroppen och därför orsakar större skada.”

Så lyckas man bara bli lite psykisk sjuk så är mord ok?

Varjager

2 Responses to Dödsskjutningen i Varberg kritiseras av Robert Hårdh, chef på Civil Rights Defenders.

  1. R Ericsson skriver:

    I USA hade man inte tyckt att detta var konstigt och att polisen gjorde fel. Men nu bor vi i Sverige och här finns det inga kriminella för allting har med klass att göra och dessutom är det fel i samhället.

  2. Osynlige Mannen skriver:

    @Arne
    9*19 Parabellum är en bra poliskaliber. Det är därför den är så populär bland poliskårer runt om i världen. Hålspetskulor är också bra i polisammunition. Bra stoppkraft med relativt svag krutladdning. Hanterbar rekyl, det går snabbt att ta sikte för nytt skott. Dessutom reduceras risken för rikoschetter som kan drabba oskyldiga avsevärt med hålspetskulor. Den mesta energin i kulan tas upp av målet. Om svensk polis skulle utrustas med .357 eller .44 skulle det krävas en massiv utbildning. (Alla som skjutit magnum förstår vad jag menar, en 9:a kickar bra nog.) Jag tycker att polisen i Varberg gjorde ett bra jobb och att beväpningen är fullgod. Och jag håller med om att sinnessjukhusen bör återinföras, jag har personligen sett några tragiska fall. En gång ringde jag tom och försökte få psyket att ta in en individ som uppenbart behövde hjälp. ”Ledsen, han måste söka själv.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: