Kulturskillnad gav kortare fängelsestraff.

Sverige under Reinfeldt går snabbt under. Nu väntar vi bara på åtal mot ett våldtäkts offer för att hon inte klädde sig i tält.”Vid flera tillfällen mellan maj 2008 och oktober 2009 har en liten flicka blivit misshandlad av sin pappa. Mannen har erkänt att han, vid omkring 20 tillfällen, slagit sin dotter i rumpan med handen, en pinne eller en kavel. Vid några tillfällen har flickan fått blåmärken.
Växjö tingsrätt menar att mannen ska dömas för misshandel. Straffet blir en månads fängelse eftersom ”brotten har skett vid upprepade tillfällen, under en lång tidsperiod, mot en liten flicka, i bostaden och av en närstående person.” Däremot har tingsrätten beslutat sig för att korta straffet.
Han kommer från en bakgrund där det är tillåtet och accepterat att man gör på det här sättet. Han har levt i Sverige under en mycket begränsad period och ska åka tillbaka igen. Han påstår att han inte har haft kännedom om hur reglerna förhöll sig i Sverige. De omständigheterna ansåg vi var i viss mån förmildrande, säger domare Lars Jeppsson.
Om det finns vissa regler, ska inte de gälla alla oavsett vilken bakgrund man har?
– Jo, det gäller alla men det kan ha viss betydelse i straffmätningen om det finns speciella skäl. Jag har inte sagt att det är straffritt, säger Lars Jeppsson”

Vilket skämt till domare…

Varjager

4 Responses to Kulturskillnad gav kortare fängelsestraff.

 1. rksmrgs skriver:

  I vanliga fall har rättssystemet en mycket strikt syn på ltillämpningen av bestämmelsen att det är var och ens plikt och skyldighet att hålla sig underrättad och informerad om allehanda lagbestämmelser. Det duger alltså inte att skylla på att ”man inte visste att det var förbjudet”. Utom i vissa fall. Uppenbarligen.

 2. oldman94 skriver:

  Re: ” Han har levt i Sverige under en mycket begränsad period och ska åka tillbaka igen. ”

  Begränsad perod? 1,5år+4år till utan anmäld misshandel….

  Till annat land eller tillbaka till sverige?

 3. Rauken skriver:

  Här gör rättssystemet en groda. Har positiv särbehandling mot muslimer blivit till praxis i de svenska domstolarna nu? Det betyder i ren klartext, att en viss sorts utlänningar kan strunta i att ta hänsyn till svenska lagar och förordningar. En, från samhällets sida, märklig och godtycklig inställning till det de själva har skapat. Det sänker domstolarnas trovärdighet till noll.

  Det stärker heller ingalunda, den redan mycket skamfilade bilden av en oönskad mångkulturen.

 4. Mats-Gunnar Rönnhed skriver:

  Domaren Lars Jeppsson har jag själv som kärande upplevt i ett
  hyresmal där det var fraga om skadestand pga träskyddsmedel
  mm.
  Hur skall en jurist kunna sätta sig in i mikrobiella resp. kemiska
  skador till följd av förangning av gifter in i lägenhet fran krypgrund? Och vem övervakar rättstillämpningen i Sverige vid skandaldomar som denna? Och varför inhämtar inte Växjö tingsrätt expertis i byggnadsrelaterade fragor som denna?
  Höjden i domslutet var att Jepsson lägger bevisningsansvaret pa mig istället för uthyraren, en Bozena Ekström, Tyringe. Tvärtemot
  Miljöbalkens bestämmelse!

  Mats-Gunnar Rönnhed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: