Hur sjukt har vårat land blivit? Åkesson använder Per Albin Hanssons egna ord, SAP folket går i taket….

De går i taket de goda SAP representanterna som har gjort allt de kan för att ta bort nationalism ur vårt land. Hur kan de ens se sig som efterträdare till en  politik som fördes med tanken av att sätta Sverige främst???

”Per Albin Hansson brukar beskrivas som fadern till den svenska folkhemstanken.

Kortfattat innebär det att hemmet skapar en gemensamhet och samkänsla. En tanke som han menade skulle tillämpas på landet i stort.

I ett tal i riksdagen 1928 uttryckte Hansson det så här:

”Tillämpat på det stora folk- och medborgarhemmet skulle detta betyda nedbrytandet av alla sociala och ekonomiska skrankor, som nu skilja medborgarna i privilegierade och tillbakasatta, i härskande och beroende, i rika och fattiga, besuttna och utarmade, plundrare och utplundrade.”

Idagens Expressen raljerar de galna SAP eliten som väntat.

Thage G Peterson, före detta justitieminister och försvarsminister bland mycket annat:
Jag reagerar oerhört negativt naturligtvis kring vad han håller på med, samtidigt betraktar jag det också som stollighet. Det är en väldig tidsskillnad från Per Albin Hanssons 30- och 40-tal och Jimmie Åkessons verksamhet i dag. Jag har svårt att förstå den kopplingen.
– Nationalismen då fanns av naturliga skäl, det fanns en ambition att göra det bra för landets invånare och man visste inte så mycket om världen utanför Sverige. Den tiden kan man inte blanda ihop med dagens universella samhälle.

Stig Malm, LO-ordförande åren 1983-1993. I dag lokalpolitiker i Solna:
– Vad Per Albin sade på sin tid det har han inte en susning om, han var inte ens född då. Och sedan håller han på att skriva om och skriva till, det är väldigt dåligt. Han vet att Per Albin Hansson är känd och därför använder han honom. Nästa bok blir det väl Tage Erlander. Det här är väldigt dålig stil.
– Han har kanske andekontakt med Per Albin Hansson, säger Stig Malm skämtsamt.

Mona Sahlin, före detta partiordförande för Socialdemokraterna, valde att svara på Åkessons utspel genom att skriva en text – riktad åt Per Albin Hansson.

Käre Per Albin!
Du som började bygga folkhemmet. Du som inte ville att någon skulle behandlas sämre än den andre. Folkhemmet som bara kände barn. Och inte kände skillnad. Tänk att du nu används av ett parti som gör skillnad på folk och folk. Och barn och barn. Ett parti som har djupa rasistiska och högerextrema rötter. Ett parti så långt bort från ditt folkhem.
Det är ynkligt, tycker jag Per Albin! Men de har ju inga egna företrädare som de vill kännas vid i offentligheten.
Men de flesta känner igen en främlingsfientlig partiledare, även om han har kostym. Det skulle du också göra om du levde i dag.
Med respekt från en av dina efterträdare.
Mona”

Det roligaste är att de tar inte upp vad Per Albin Hansson sa om det Svenska folket:

Sverige är alltjämt ett klassamhälle, där de stora massorna leva i betryck och otrygghet. Sverige är ännu icke det goda hemmet för alla svenskar. För att det skall kunna bli detta måste det helt erövras av och åt folkets stora massa. … Sverige åt svenskarna – svenskarna åt Sverige!

Så kunna vi i dag hälsa vår blågula fana icke blott i den befriande känslan av en överstånden fara utan jämväl i starkare medvetande om en levande svensk vilja och förmåga till nationell hävdelse, till beslutsamt värn kring fosterlandet och dess dyrbara värden. Leve fosterlandet, leve Sverige!

Tal på Svenska Flaggans Dag den 6 juni 1945.

Sätt nu dessa personer i samband med Nationalism. Mona Sahlin? Jag har ofta fått den frågan men jag kan inte komma på vad svensk kultur är. Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana ”töntiga” saker.

Så det är som vanligt en massa tomma ord och floskler från SAP eliten som vanligt. Stig Malm försöker komma med ett förlöjligande och nedvärderande attityd. Han faller platt som brukligt sig är då han inte ser träden för skogen. För helt plötsligt gäller inte böckerna som skrivits om Per Albin Hansson längre.

Varjager

3 Responses to Hur sjukt har vårat land blivit? Åkesson använder Per Albin Hanssons egna ord, SAP folket går i taket….

  1. R Ericsson skriver:

    Fyllona Thage G och Stig Malm och tokan Mona Muslim ska bara hålla truten.

  2. Eriksson skriver:

    Man föranleds faktiskt att tro att det handlar om mentalpatienter.

  3. Olli Rein skriver:

    Jag undrar faktiskt om Stig Malm har kunnat vara så gammal att han kan komma ihåg något som Per-Albin Hansson uttalade sig om utan hjälp från böcker, och menar verkligen Stig Malm att historia som ämne i skolan ska bort då, och istället så ska väl mångkulturen in där också. Jag anser att Stig Malm inte är trovärdig och att han kan hålla sig till sina fittstim istället. Där hade han ju facklig kunskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: