När är det nog för 40,50 och 60 talisterna?

När anser de att priset deras barn och barnbarn får betala är för högt? Det är den enda frågan jag ställer idag. Våra kvinnor våldtas och misshandel och mord är vardag.

När är det nog? När vaknar alla de som pratar om mångkultur fördelar och ser all dess baksida?

Varjager

12 Responses to När är det nog för 40,50 och 60 talisterna?

 1. R Ericsson skriver:

  Svenne vaknar inte förrän muslimerna i Sverige stänger systembolagen

 2. rksmrgs skriver:

  Ja, det undrar jag också, själv 40-talist. Men jag omges faktiskt av både 40, 50 och 60-talister som HAR fattat. Så kanske ändå är något på gång. Om man får vara lite hoppfull och ovetenskaplig.

 3. Janne skriver:

  Dom som inte vaknat nu efter alla dessa kravaller i hela landet, dom vaknar aldrig!

  Och en annan sak, varför sätts inte militär in för att skapa ordning och reda nu när polisen uppenbarligen har sina händer bakbundna??
  Ett normalt land skulle naturligtvis reagerat och åtminstone försökt stoppa förstörelsen och straffa vandalerna, men i Sverige spelar makthavarna på läppen och babblar om ”utsatta områden” ”utanförskap” ”krigsupplevelser” ”ensamma barn” ”otrygg tillvaro” ”rasism” ”främlingsfientlighet” och allt annat förbannade dravel!
  Men Sverige är inte heller ett normalt land längre!
  MVH
  Janne

  • ericr45 skriver:

   Att ”sätta in militär” som kur mot bråkmakare och kriminella är ett i Sverige nationellt trauma och absolut förbjudet.
   Tänk Ådalen -31 då tre personser sköts till döds vid en demonstration..
   Sen dess, ingen militär i ordningskapande syfte.
   Hellre då kaos och våldtäkter och förstörelse….

   • allemand skriver:

    Den nya grundlagen som smögs igenom tillåter åter att militär sätts in mot civila.

   • HH skriver:

    Jag fick en gång genom min ärade militäre fader en annan belysning av Ådalen-kravallerna. Det finns absolut ingen ursäkt för vad som hände men faktum är att den kapten som ledde truppen INTE ALLS kommenderat eld, utan det var några oskolade vpl som i nervositeten börjat skjuta.

    Det där upplevde jag själv som vpl-befäl en gång i tiden. Det var min uppgift att kommendera eld, men det var alltid någon odisciplinerad j-vel som inte lydde order eller bara slant med avtryckarfingret.

    Men sedan Å-dalen får inte längre militär sättas in vid sådana här tillfällen. Vad gäller den olycklige kapten som kommenderade truppen i Ådalen så fortsätter historien med att denne tog avsked från det militära. Han var helt förkrossad över det som hänt och kom egentligen aldrig över det. Minns jag rätt tog han faktiskt livet av sig.

    Nu gnälls det över vår polis igen. En s k reporter på Norrköpings tidningar stod med kamera och filmade en SD-demonstration. Polis bad om legitimation, vilket reportern vägrade. Stor uppståndelse på PK.-håll, givetvis! De tog med reportern till stationen. På NT tror man att journalister har någon sorts friväg och inte kan kollas – men så är det inte.

    Så här är det: om jag stoppas av polis och avkrävs legitimation så visar jag leg – pass eller körkort. Stoppas jag av polis på vägen så stannar jag. Och efterkommer polismans order. Konstigare är det inte. Inför lagen är vi alla lika!

 4. Olli Rein skriver:

  Varjager, jag tror faktiskt att du ska byta ut 40-talisterna som grupp, mot 70-talisterna. Det är bara ett fåtal högt uppsatta 40-talister som idag inte ser verkligheten, jag själv är född 3 månader in på 40-talet, ute på landet, och där är det nog ingen som vill se kriminella eller ens vanliga muslimer av dem som är födda på 40-talet. Det är ju tvärt emot hur de själva har haft det, och en del kan nog trots betydande ålderskrämpor ställa upp med sina jaktgevär om det efterfrågas.
  Sjuttiotalisterna ser jag som den kategori, som sitter i TV-sofforna och fördömer allt utom våldsverkarna, inte är det så många fyrtiotalister förutom kanske Carl Bildt och Göran Persson och några andra politiker som likt mig är födda 1949 eller tidigare som deltar mer än BW. Det är samma folk som gick i demonstrationstågen med Palme för Vietnam. Själv har jag aldrig satt min fot i ett demonstrationståg, eller någon annan politisk manifestation. Nu vet ju jag att du inte menar mig, och troligen inte alla andra, som i likhet med mig gått upp vid halvsextiden, för att hinna till jobbet halv sju och jobba till halv fem eller fem med en timmas lunchrast.
  När man då kom hem strax före sex, så hade man annat att tänka på en demonstrationer. Jag själv tänkte på att kunna få ihop tillräckligt med pengar, så att jag kunde gå i gymnasiet. En sak som då kostade mycket, även om staten stod för lokalerna och betalade lärarna och övrig personals löner. Böcker och busskort var stora kostnader för de som gick på gymnasiet då, och alla hade inte rika föräldrar, men föräldrar som brydde sig om sina barn och deras skolgång. Även när barnens kunskaper i teoretiska ämnen vida överskred deras egna. När det gällde praktiska ting, som man kunde tjäna pengar på, var det dock föräldrarna som visste bäst.
  Varjager du vet att jag inte kräver att du ska göra omändringar i din text, men du kan börja göra om lite uppe i huvudet, så att du inte skriver likadant om 10 år också. Men som jag tidigare skrivit, jag tar inte åt mig. Jag vet vad jag gjort själv, och mussarna fick jag nog av i Bataljon 52M strax efter oktoberkriget runt Suezkanalen. Det var 3nov 1973 – 26 april 1974 och kriget kallades också Jom Kipurkriget efter judarnas största helg,

  • Varjager skriver:

   Olli, jag har många 40 talister i min närhet som inte vill tro på siffrorna man lägger fram. De röstar av tradition på samma parti som alltid. Även om de ser effekterna av massinvandringen är det i deras ögon värre att borgarna har makten. 70 talisterna är i mångt och mycke rädda för att bli stämplade för rasister. Så där har du en poäng. Läste att du är dålig för stunden. Vill bara skicka en krya på dig tanke. För du behövs.
   Varjager

   • ericr45 skriver:

    Samma här…Man VILL inte se. Man lever i sin lilla bubbla att ”så har det alltid varit och så kommer det att alltid förbli..”
    Alla nya intryck, även om man ser dem, tas inte in i hjärnan, ren förnekelse!
    Jag råkade för ett par år sen i slang med en gammal dam, sannolikt tidig 30-talist, hon var till 100% övertygad om att ALLA invandrare arbeter, och det flitigt..
    – ALLA invandrare???
    – Javisst alla, dom är såå flitiga…
    Den damen skulle jag vilja visa Husby en vanlig dag..(har bott i närheten).
    ”Arbete”, vad är det????

 5. Olli Rein skriver:

  Du kanske har rätt Varjaqger, jag rörde mig på landsbygden där de borgerliga väljarna var långt fler än sossarna. Man valde ju förr efter vad man var, industriarbetare sossar och några kommunister, bönderna rösta på centern, lite större gårdar ibland moderaterna.
  Skollärarna, och småföretagarna på Folkpartiet och Moderaterna hade höga statstjänstemän, godsägare, egna företagare i något större egna företag, eller som höga tjänstemän i AB. Det var väl då den gängse normen.
  Fast det där har ju börjat att ändra sig, nya partier vill ha sin röstboskap och därför har konkurrensen ökat, något som skrämmer socialisterna, som inte vill ha konkurrens, utan vill ha förutsägbara löner och grönkommunisterna likaså.
  Inom borgerligheten är det inte som det har varit, och gamla Bondeförbundet lockar inte ens säkra bondröster längre och KD vet inte vilken Gud de ska välja ens för att få vara kvar i Riksdagen.
  Och moderaterna är i både andligt och världsligt förfall och med en ledare som verkar var psykotisk eller t.o.m. psykopatisk. Vem ska man då ge sin röst. Jag tycker så klart att det ska ske till det enda felfria partiet, än så länge, men det kan snart ändra sig där också, makt korrumperar heter det ju.
  Det bästa vore nog att Danmark gick in och tvångsförvaltade landet Absurdistan, som är i skriande brist på praktiska politiker.

 6. Janne skriver:

  Det bästa för Sverige vore att några av oss fick bestämma och möblera om lite i riksdag och departement och ändra lagar och bestämmelser tillbaka till en Sverigevänlig nivå. Jag vet precis vad som måste göras för att rädda Sverige, men tyvärr vet jag inte hur, inte än!
  Att återställa ordningen och välfärden i vårt land, bygga istället för att bränna och riva. Utveckla istället för att avveckla och utbilda istället för statlig hjärntvätt och inbillning!
  En helt vanlig svensk husmor begriper allt detta och att man inte spenderar mer pengar än man har och att man naturligtvis ser till den egna familjen och hus o hem i första hand innan man generöst skänker bort löningen till obekanta och otacksamma främlingar!
  MVH
  Janne

 7. HH skriver:

  ”För flyktingen existerar inga gränser. ” Det där är någonting jag läst någonstans… Det är kanske där allting börjar? Kanske Reinfeldt sitter i en rävsax som vi inte kan befria honom och hans politiker ur, allting har kanske en annan orsak…

  Alltnog. Problemet är inte att vi alla tillhör den mänskliga rasen och med mänskliga behov, problemet ligger i de avgrundsdjupa skillnaderna i skick och fason.

  För en tid sedan såg jag i TV ett reportage om en afghansk familj. Mannen var styvfar till en flicka som var i 17-årsåldern och vid 13 blivit köpt/tvångsgift med en äldre man som hon nu i en ihärdig pappersexercis försökte bli skild ifrån. Mannen slog henne för att hon födde dödfödda barn…

  Flicka nummer två var i elvaårsåldern. Intervjuaren frågade vad hon ville mest av allt i livet. Att lära mig läsa och skriva, svarade hon. Fadern tog sig fundersamt om hakan och sa: ”Det går nog inte alls. Jag har lovat bort henne för femtio lamm.”

  Jag baxnade och tänkte – vilka avgrunder finns inte mellan oss! Och det här var inga talibaner utan vanliga afghaner, sådana man ser med långa skjortor och blöjor på huvudet. Vad har vi för likhet förutom de rent mänskliga behoven?

  Det börjar rätta till sig i Somalia, ser jag. Förhoppningsvis får dessa människor återvända till sin kultur och sina medfödda vanor. Om det handlar om problem för oss så kan pilen riktas dubbelt: att förlora sin kultur – hur primitiv den än är – gagnar ingen människa. Här i Europa blir dessa människor bara olyckliga. Hjälp dem på plats!

  Och nu borde väl EU kunna hjälpa de syriska flyktingarna med bättre läger och rent vatten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: