Joakim Lamotte skriver och visar fram en sida till av PK-media och dess hyckleri.

Mycket läsvärt och behöver spridning.

”Igår skrev jag om att boende i Husby berättade för mig att tidningsreportrar uppmanar ungdomar att ta bilder när de tänt på en bil, för att sedan sälja till tidningen i fråga. Det tycker Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet och Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen att jag aldrig borde ha gjort – att det var ett journalistiskt felsteg. Det tycker inte jag och ska förklara varför:

Jag fick i torsdags, i Husby, höra om problematiken från flera olika källor som oberoende av varandra berättade ungefär samma sak. De enda tidningar som nämndes i sammanhanget var Aftonbladet och Expressen. Jag kände att detta var viktigt att berätta om, så att folk får veta hur snacket går i Husby. Därför skrev jag, på tåget hem till Göteborg, en text om mina upplevelser och om vad folk berättat för mig.

Innan jag publicerade texten i bloggen kände jag att jag ville ha mer på fötterna. Jag funderade fortfarande på om jag hade missuppfattat det jag hört. Därför skickade jag ett sms till en person som jobbar med ungdomar i Husby, en person som har varit ute varje natt den senaste veckan för att få slut på stenkastning och bilbränder. En person som ungdomarna i Husby har förtroende för och som vet mer om vad som sker i Husby än både Jan Helin och Thomas Mattson, och även jag själv. Han heter Fahd Luyombya och jobbar med ungdomar i riskzonen i Husby.

Utdrag ur smskonversation 24 maj:

Joakim: Jag tänkte på en intressant sak jag hörde igår. Stämmer det att reportrar säger till ungdomar att ta bilder när de bränner bilar för att sedan sälja till tidningarna?

Fahd: Ja det stämmer…Jag vet ungdomar som har gjort det…

Joakim: Vet du vilken eller vilka tidningar som gör så?

Fahd: Jag vet inte exakt vilka det var men jag har personligen haft stora problem med Expressen och Aftonbladet under dagarna.

När jag nu fick detta bekräftat av ytterligare en källa valde jag att publicera på bloggen.

Samtidigt passade jag på att rikta en fråga till Aftonbladet och Expressen:

”Snälla Expressen och Aftonbladet, säg att det här bara är ett gigantiskt missförstånd?”

Thomas Mattson och Jan Helin valde att svara mig i sina bloggar. De fnös åt min text och såg det som ett journalistiskt haveri.”

2013 får Sverige ytterligare en PK-media skandal. Tystnaden är enorm i Svensk media.

Varjager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: