Har vi rätt att vägra ankar barn hjälp?

Så borde det stå i rubriken. Men det gör det inte. Sedan tar reportern till med ett ytterligare grepp. Hon hittar flickor som söker asyl, vanligtvis är dessa ”barn” vuxna män.

”När jag kommer dit stannar jag först vid plakaten med bilder, namn och åldersangivelser. Shafi är 14 år, Asfon 17 och hennes syster 16. Så fortsätter det, de flesta på fotografierna är unga.

Barnen som slutat äta ligger inne i det största tältet. Ingen har behövt föras till sjukhus idag. Jag går mot tältet, böjer mig ner och ser in på de utmattade tonåringar som ligger där. Bleka trötta ansikten mot mitt. Jag ställer den idiotiska frågan om de behöver något. De behöver ingenting, de har levt på ingenting i tio dagar. Jag har heller ingenting att ge.

Det som krävs är en omständighet, ett argument som får lagens ansikte att rycka till, att plötsligt blotta en mänskligare sida. Alla hoppas nu på ombuden, på advokaterna och det ovärdiga arbetet med att belägga varför dessa liv är värda att rädda.

En pojke kommer ut ur tältet, stödd av sin kompis. Herregud.

Det börjar regna, fumligt hjälper jag till med att dra ner plasten över tälten eftersom blöta filtar så småningom blir kalla filtar.

Innan jag går, med skammen och maktlösheten tjock i halsen, hör jag prästen Maud säga något till den tunna flickan bredvid.

”Nu har ni fått ombud, både du och din syster, då kan ni avbryta strejken nu?” Hon säger det försiktigt, med all värdighet som en människa kan visa en annan. Maud vill att Asfon ska leva.”

Kan det bli mer snyft i en artikel? Kan ni se denna reporter intervjua en Svensk pensionär som inte får bo med sin make/sambo på ålderdomshem pga att kommuner måste spara in på våra egna. För att alla dessa ”snyftfall” och bidragsinvandrare skall få dygnet runt service. Nä, jag trodde inte det jag heller.

Varjager

One Response to Har vi rätt att vägra ankar barn hjälp?

 1. Janne skriver:

  Ett litet ensamkommande flyktingbarn i Malmö beviljades nyligen PUT.

  Han uppgav vid ankomsten till Sverige att han var helt ensam och föräldralös, precis som det står i deras manual att dom skall göra!
  Nu efter det att han beviljades PUT så har helt mirakulöst både hans mor och tre syskon vaknat till liv.

  Och detta försigkomne lilla barn har nu ansökt hos förvaltningsrätten i Malmö att hela hans familj skall få komma till Sverige och har var förutseende nog att samtidigt ansöka om pengar till deras biljetter.
  Förvaltningsrätten beviljade hans ansökan!

  Såna här exempel finns det (tyvärr) hur många som helst av i Sverige och att dom ljuger och bluffar förvånar mig inte heller, det ligger i deras natur att bluffa sig fram genom livet!
  Men det som förundrar mig storligen är att fullväxta svenska män och kvinnor som innehar viktiga poster i vårt samhälle tror på deras fabler?
  Hur i h….e kan någon vara så korkad?
  En lobotomerad fiskpinne begriper bättre!
  MVH
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: