Kommuner ska tvingas ta emot skäggbarn

Regeringen föreslår med stöd av Miljöpartiet att landets kommuner från den 1 januari nästa år ska kunna tvingas ta emot ensamkommande, asylsökande barn och unga. Detta efter att Migrationsverket under flera år haft stora problem med att placera ensamkommande flyktingbarn i kommunerna.

”Det finns för många barn som tvingas vänta alldeles för länge på att få en plats helt enkelt, därför att det finns för få platser i systemet, därför att för få kommuner har erbjudit platser till Migrationsverket”.

För varje år söker fler ensamkommande barn asyl i Sverige. 2005 kom det knappt 400 hit. I år väntas runt 4000 lämna in en asylansökan.

Det är i princip frivilligt för kommunerna att ta emot de här barnen.

Ett 60-tal kommuner har inget avtal just nu om att göra det, samtidigt som migrationsverket uppskattar att det saknas närmare 1300 platser i landets kommuner. (SR-Nyheter).

Kommentar:
Det kommunala självstyret avskaffas på massinvandringens altare.
Säkrast att flytta till burgna journalist- och politikertäta bostadsområden.
Där får man betala 3mille för en etta med kokvrå
-men det har väl alla i madrassen ?

//Elfyma+

9 Responses to Kommuner ska tvingas ta emot skäggbarn

 1. R Ericsson skriver:

  Jag vaknade klockan sex i morse och hörde det på nyheterna, hela dagen förstörd. Första året i Sverige kostar ett skäggbarn minst 1,3 mille. Alla våra utförsäkrade får plats i den summan. // Elfyma som är bra på att räkna kan förklara den summan.

  • elfyma+ skriver:

   ”Outgrundliga äro herrens vägar” brukade prästerna svara när allmogen ifrågasatte guds godhet efter sju magra nödår.
   Outgrundlig är även den svenska invandringspolitiken.
   De verkliga kostnaderna är hemliga för att vi inte ska förstå.

 2. HH skriver:

  I morse knäppte jag på radion och råkade tyvärr få in denne Fogelberg som hela tiden ger mig dåliga vibrationer.

  En invandrarkvinna, som lät trevlig, berättade att de inkommande skäggbarnen bara var ett ankare för att resten av familjen skulle kunna komma till Sverige och bosätta sig här. Hon gav t o m ett exempel som hon kände till. Givetvis avfärdades detta som en skröna!

  En annan dam menade att man är inte fobisk (en psykiatrisk term) för att man har en annan åsikt. Givetvis fattade inte hr Fogelberg detta utan orerade på. Damen menade att man är inte islamofob för att man är emot islam.

  Går vi vidare måste vi ju – enligt hr Fogelbergs egendomliga resonemang – anse en ateist eller medlem hos Humanisterna för att vara kristofob. Naturligtvis är en muslim också kristofob, inte tu tal om annat.

  Och låter vi logikens lagar regera så är naturligtvis varje invandrare, som inte lär sig svenska och uppskattar det svenska samhällets regler, rasist gentemot det ursprungliga svenska.

  Hr Fogelberg verkar inte ha alla indianer i kanoten, om ni förstår vad jag menar…

  Men läs gärna Avpixlats artikel skrivet av en engelsman om det engelska samhällets förvandling. Nu tycker jag både fransmän och engelsmän får skylla sig själva. Deras härjningar över jordklotet och intagande av diverse länder har givit en rekyl. Minst sagt.

  Damen i början av det jag skriver menade att man som invandrare absolut först ska lära sig svenska. Och sen ska man arbeta för sitt EGET uppehälle samt betala skatt. Och vara tacksam för att man fått komma till ett välordnat land.

  Ett hurra för den invandraren!

  • elfyma+ skriver:

   Ankarbarnet var förlöpare till sina 42 ”anhöriga” som anlände ett år senare.
   Uppgiften hade inringaren fått från en anställd i Norrtälje kommun, vilket Täppas försökte svamla bort.
   En av våra trogna läsare bor i Norrtälje.
   Han kan nog hålla sig för skratt efter detta tillskott i kommunen.

   • R Ericsson skriver:

    Jag har oxå en konstig sak från Norrtälje och från en 100 % säker källa. Varje gång en flykting (familj) flyttar ut från en lägenhet i kommunen så kostar den i snitt 33 000 kronor att reparera !!!!

 3. HH skriver:

  Jag är så pass gammal att jag sett vad som hände i våra samhällen på 1960-talet – framförallt 1968 och framåt. Jag var kritisk redan från början, speciellt eftersom jag var äldre och helt enkelt inte kunde förstå hur dessa relativt bortskämda studiosus kunde kritisera sitt land. För vad? På min tid tvingades jag sluta min högre undervisning efter ett tag. Orsak? Pengar!

  Jag har äntligen börjat förstå mitt land, mitt samhälle. Så här är Sverige! Konsensus i alla lägen. Först är man socialist och hyllar Mao och de andra diktatorerna och låtsas vara arbetare. Sen fortsätter man och hyllar resten av världen som innehåller så mycket fiiiiinare människor, med mycket intresaaaantare historia. Vi har ju ingen, som bekant…

  Vi har inga koloniala historier. Vi kan glömma den där lilla ön S:t Bartholomé vars enda svenskminne är en gata namnad efter en svensk kung. Så varför är plötsligt många av oss rasister och fobier? Vi har ju aldrig sett människor med turbaner, inte sett minareter, än mindre kvinnor med hucklen!

  Vi är inte rasister! Svenskar är inte det. Men vi vill hovsamt ställa frågan till politikerna: VAD ÄR DET NI VILL MED VÅRT LAND? VAD ÄR DET NI HÅLLER PÅ ATT GÖRA MED VÅRT LAND? Svar ombedes!

 4. Peter Andersson skriver:

  I stället för tvångslaga vore det kanske på sin plats med ålderstester , då skulle det inte finnas något behov av nya platser.
  Men det är väl en omöjlighet i landet Sverige.

 5. Bertil skriver:

  Heja Åkesson och hans parti ända lösningen!

 6. HH skriver:

  På annan blogg läste jag om en invandrargosse som minsann kunde springa han! Sprang runt hela skolan. Och hör här – han var bara 14 år! Tiden var inte anmärkningsvärd, min ärade fader under sin glans dagar sprang 100 meter på 11 blankt. Stående start, kolstybb på banan och iförd gymnastikskor! Tala om snabbhet…

  Men den avbildade gossen – finns på framsidan idag söndag på en kristianstadstidning – kan ju näppeligen vara 14 år, snarare 20 eller 25. Låt oss vara generösa och säga 18.

  Hur länge ska detta spektakel pågå?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: