Svenskar i Spanien riskerar straffskatt

Funderat på att emigrera till Spanien ? Glöm det !
Det krisande Spanien vill nu konfiskera utlänningars tillgångar för att rädda sin skuldtyngda ekonomi.

Svenskar som är folkbokförda i Spanien måste deklarera sina tillgångar i utlandet senast i morgon tisdag, och gör man inte det riskerar man straffskatt och höga bötesbelopp.

Alla som var folkbokförda i Spanien 2012 och som har tillgångar värda mer än 50 000 euro eller 430 000 kronor utanför landets gränser måste senast i morgon, tisdag, deklarera det till spanska skattemyndigheter.

Om man inte redovisar sina tillgångar riskerar man en straffskatt på mer än hälften av värdet på tillgångarna och dessutom höga bötesbelopp.

Och deklarerar man fel uppgifter, till exempel om vilket år man öppnade ett visst bankkonto, riskerar man böter på 5 000 euro per fel (SR-Nyheter).

Rättelse: Rubriken är inkorrekt enl. nysvenskt språkbruk.
Svenskarna blev spanjorer när de folkbokförde sig  i Spanien.
I Sverige blir  alla som åker SL:s tunnelbana ”svenskar” Youtube.

//Elfyma+

Relaterat:
Emigrera till Thailand som pensionär ?

4 Responses to Svenskar i Spanien riskerar straffskatt

 1. Jern&Betong skriver:

  Efter konfiskeringarna på Cypern sa Nigel Farage, ledaren för UKIP att engelsmännen för Guds skull skulle ta ut pengarna från Spanien och bara lämna en liten summa för löpande utgifter. Jag tyckte själv att det lät lite överdrivet men ibland händer det otänkbara. Tom osänkbara skepp sjunker ju.
  1934 konfiskerades amerikanarnas privata tillgångar i guld mot en mindre ersättning. Inflationen är också en slags konfiskering. Vem vet vad som kommer att hända?

 2. R Ericsson skriver:

  Jag är lite av en expert på att INTE flytta till Spanien jag har nämligen under 20 år haft planer på att flytta dit och inte lyckats.
  – Jag trodde under ett antal år att man skulle kunna öppna en business där nere men jag har blivit avrådd av svenskar där nere .
  – Visste ni att 8 % av fakturorna aldrig blir betalda i Spanien ???
  Jag är ofta inne på den svenska tidningen

  >>>>>>>>>> Svenska Magasinet Costa del Sol <<<<<<<<<<<
  Här är ett litet klipp ;
  " Vid de spanska domstolarna pågår i dagsläget 1.661 rättegångar där politiker är misstänkta för ekonomisk korruption. Det visar en studie som genomförts av ”Servicio de Inspección del Consejo General del Poder Judicial”.

  64 domare, 18 sekreterare, 150 tjänstemän vid 789 domstolar har fullt upp med att lösa komplicerade fall som rör politiker som sitter i klistret anklagade för ekonomisk korruption.

  Det är en riktig soppa som utspelar sig i Spanien för närvarande. Förutom korruption handlar det om mutor, förskingring, missbruk av inflytande, förskingring, penningtvätt och bedrägeri plus mycket annat "

 3. […] och höga bötesbelopp. Anledningen är den ekonomiska krisen i landet. Läs mera om detta här. Själv så har jag ett konto i Bangkok Bank, men där tror jag nog att pengarna får vara ifred. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: