Lite roligt att se…..

Nu när S har sin stora kris, i samarbete med Aftonbladet med. Så är det kul att se att de nu anklagar sina egna för ”rasism” samt ”bruna” åsikter. Jan Helin sliter sitt hår och funderar på om han kan tysta sina egna skribenter. Allt för att låtsas som om katten inte är ute ur lådan.
Varjager

4 Responses to Lite roligt att se…..

 1. HH skriver:

  Jo, men i dagens DN kommer en klarsynt krönika av en politisk kvinna av S-sort, dessutom muslim. Mycket bra skrivet!

  Det som våra aningslösa politiker inte riktigt förstått det är hur islam fungerar. Att det finns olika riktningar och att t ex sunni och shiiter alltid är färdiga att ta livet av varann. Sen finns en ´hard-core´ variant där allt återgår till medeltiden. Titta på hur det gått i Egypten! Och det vi ser i Syrien är ju ingenting annat än samma djupa medeltida sharia-syn. Det är de här ”frihetshjältarna” som slåss mot Assad (säkert en despot även han) som vill tillbaka till medeltiden. Så länge Assad fanns där kunde de kristna leva i lugn och ro. Hört talas om Damaskus? Där Paulus fick sin vision?

  Sorgligt är det, alltihop, med lidande människor som följd.

  Hade nyss besök av en man som bodde i Malmö och kunde berätta en hel del om vådorna av multi-kulti. Men det tar vi en annan gång…

 2. oldman94 skriver:

  Money talks . . eller . . man skall inte bita den hand som ger en mat . . vi bygger ett korthus där bara människor med ”nya kläder” kan bo……..

 3. HH skriver:

  Tack för tipset Henrik! Jo, jag känner ganska väl till kopterna med sin synnerligen gamla historia som kristna. Arameiska var ju det språk som t o m Jesus talade.

  Jag börjar mer och mer förstå vad oppositionen mot Assad vill genomföra och jag förstår också mycket väl varför Kina och Ryssland inte ville ge någon hjälp till oppositionen som strider mot Assad. Hardcore inom islam skulle jag tro.

  Under tiden lider oskyldiga människor och tvingas bo i eländiga tältläger. Hur skulle det vara om vår utlandshjälp – en gammal SD-maning – och vår hjälp överhuvudtaget kunde ges till alla de tusen som tvingats fly? På ort och ställe?

  Hur var det med den finurligt konstruerade hyddan tillverkad av oljehärdad masonit som en svensk kommit på? Den var lätt att sätta upp och gav ett mycket bättre skydd än dessa eländiga tält.

  På annan ruta har jag ställt frågan varför två tjetjenier som behandlats väl i USA genomför ett sådant avskyvärt dåd. Vad har USA med Tjetjenien att göra?

 4. HH skriver:

  Tack Henrik, detsamma! Igår såg jag ånyo en tysk dokumentär om en ung turk/kurd som dödat sin syster med några pistolskott. Ju mer dokumentären skred fram började jag få något kallt över ryggraden – men också en djupare förståelse för hur omöjlig den proklamerade acceptansen av muslimsk tro är även i vårt land.

  Brodern ansåg att systern dragit skam över familjen. Hon hade skilt sig från sin man och med sitt barn blivit samman med en vanlig ung tysk. Detta var något skamligt som en muslimskt troende och enligt koranen helt enkelt inte kunde acceptera. Liksom hennes sätt att klä sig.

  Nu satt han i ett tyskt fängelse. Hans två äldre bröder hade försvunnit till Turkiet och avsagt sig sitt tyska medborgarskap. De blir inte utlämnade för en ny rättsprövning.

  Han fick frågan om han, som gått i tysk skola och gymnasium och t o m studerat på universitet, ansåg sig vara tysk. Nej, blev svaret, han var turk och kurd och ansåg inte Tyskland vara något ställe för en muslim att bo. Han avvisade detta demokratiska samhälle.

  Några snabba bilder av den mördade systern dök upp – en socialsekreterare intervjuades och hon berättade om denna unga kvinnas försök att etablera ett modernt västerländskt liv.

  Några snabba bilder till med brodern i Turkiet som satt med den mördades yngre syster som var klädd med huvudduk och hela tiden tittade ned i golvet. Nej, hon ville gifta sig snart och få barn, bara brodern – titt mot honom – hittade en lämplig man åt henne.

  Svenska Fadimes öde dök upp i mitt minne…

  Kontentan av allt detta blir att dessa muslimer helt enkelt inte hör hemma i vår kultur. Jag anser att de får tro vad de vill. Men deras synsätt passar bäst i deras egna länder. Inte här! Och detta tycks inte våra politiker förstå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: