Ointressant TV-program med förutsägbara politiker

I dag har SVT:s nya politikprogram premiär. Programledare Mats har bjudit in två aktuella gäster – statsminister Fredrik Reinfeldt och Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ.

”Programmet är en stor politisk fest för alla som är intresserade av politik. Vi vet att intresset för svensk inrikespolitik växer, säger programledare Mats Knutson och fortsätter:

– Nästa år är det ett supervalår med fyra val: Val till kommunen, landstinget, riksdagen och Europaparlamentet (SVT).

Kommentar:
Valrörelsen har startat i PK-media. Nu ska Gudrun Schyman och hennes lilla navelskådarsekt promotas till varje pris.

Det hade varit intressantare med en debatt mellan Reinfeldt och riksdagens enda oppositionsledare Jimmie Åkesson om regeringens ansvarslösa invandringspolitik. Inte minst mot bakgrund av den senaste överenskommelsen med MP.

Själv väljer jag att göra något roligare än att delta i denna trista och förutsägbara ”fest”.

//Elfyma+

6 Responses to Ointressant TV-program med förutsägbara politiker

 1. R Ericsson skriver:

  Tänk o sitta i teve med Gudrun – tänk att tillbringa 6 månader på en öde Ö med Gudrun – en mardröm !

 2. Rauken skriver:

  En debatt mellan Jimmie Åkesson och Reinfeldt om invandringen skulle vara den i särklass intressantaste debatten. Det av den mycket enkla anledningen, att de oerhörda horder av bidragstagare, som sitter här och rullar tummar, påverkar samhället så negativt, att varje liten människa i varenda vrå av landet får det allt sämre. Inte mår de så värst bra av det heller.

 3. HH skriver:

  Aaah… detta leende Gudrun! Jag kan tänka mig henne som en synnerligen sträng ålderdomsföreståndare, låt säga i början på 1900-talet… Men där man bränner sedlar bränner man snart…

  Allvarligt talat – har vi något hopp? Landets politiker uppträder som om de just kommit från ett gammaldags nachspiel. Alltså berusade.

  Jag har funderat på fortsättningen. Jag tror faktiskt att det enda botemedlet mot denna allmänna dagen-efter-känsla ligger i att vi så många som möjligt, vi som vill vårt lands väl, våra barns och barnbarns väl liksom våra duktiga företagares väl, låter bli att rösta vid nästa val.

  Tyvärr ligger det till så här: även om SD skulle få 15 ja 20 procent av rösterna skulle inget annat parti ens uppvisa tanken på samarbete eller ens fundera på detta partis klara röst. Jag har sett så mycket fult på nätet om partiet att jag baxnar. Men samtidigt förstår jag att det här är ett led i försöken att behålla makten och en fortskridande omdaning av vårt land. Det vill jag inte! Och vi måste alla inse att det enda som återstår för att visa vad vi tycker, eftersom vi förbjuds att tycka någonting annat, är att låta bli att rösta.

  Säg att vi får en röstbojkott som ger siffror! Som får alla dessa experter på det ena och det andra att lyfta ögonbrynen. Som ni ser har alla partier samma riktning. Inget solitärt parti får egen majoritet. Tänk er fortsättningen – och vad ser ni? Ser ni detsamma som jag?

 4. HH skriver:

  Några rader till. Vi har ju ingen historia, vi svenskar, som en viss politiker uttryckt det. I händerna kom några böcker som uppvisade svensk lokal historia, säg slutet av 1800-talet och en bit fram under 1900-talet.

  Den första boken handlade om Säffle. Den andra om Sala och den tredje om Nora. Jag blir rörd av våra förfäders mödor, deras byggande och slitande i gruvor och i timmerskogar. Och hus med små affärer, bagerier och annat och personalen uppställda stolt utanför.

  En bok till kom i handen. Den handlade om Västergötland och var utgiven 1926. Jag baxnade! Vilket landskap! Ni vet där Dag Stålsjö – sorgligt bortgången – ställde frågan: ”kan det här kanske vara Svea rikes vagga?” Jag är inte västgöte men inkorporerats i släkter som bebott och bebor diverse platser där. Vi gjorde en rundtur bl a till Sveriges första ärkebiskopssäte, Husaby kyrka. Jag tog en klunk vatten ur källan och kände mig styrkt.

  Vi ska tydligen förneka allt som är VÅRT. Hur kan det komma sig? Vad ligger för planer bakom detta? Vi har ju faktiskt en historia, visserligen inte jämförbar med Mesopotamien eller Persien, Grekland eller Romarriket. Men behöver den vara sämre för det? Jag anser att den duger gott åt oss. Vi kan faktiskt känna stolthet, det kan ingen politiker ta ifrån oss!

 5. elfyma+ skriver:

  Alternativ förklaring: Schyman var den enda som kunde accepteras av Reinfeldt och TV-ledningen.

  Att bjuda in Lövén efter de senaste veckornas hårdbevakning av sossarna skulle vara för mycket för TV-tittana -de skulle storkna.

  Detsamma kan sägas om MP som visats upp nästan varje dag i TV-sofforna.

  Och att bjuda in kompisarna FP, C eller KD skulle bara leda till inbördes beundran i stället för debatt. Det lockar inga tittare utanför partikanslierna.

  SD:s Jimmie Åkesson skulle troligen diskutera regeringens största misslyckande – invandringspolitiken.
  Säkrast att inte möta den prudentlige Åkesson i direktsändning.

  Östermalmssocialisten Jonas Sjöstedt skulle troligen diskutera regeringens näst största misslyckande -avvecklingen av välfärden och den misslyckade arbetsmarknads- och utbildningspolitiken.
  Säkrast att avstå.

  Återstår den midiakåta Gudrun Schyman som aldrig tackar nej – vad det än gäller – särskilt om det finns pengar att hämta.

  Reinfeldt behöver då bara diskutera inkvotering av överklasskvinnor i bolagens styrelse – ett ämne som engagerar ett tiotal kvinnor i Stockholms innerstad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: