Pensionär skickar mail till Umeå Universitet. Detta är handlingskraft kära läsare.

Hej Martha,
Läste om att er professor Mikael Hjerm, tycker att alla vi
svenska pensionärer är helt värdelösa och skulle helst
försvinna fortast möjligt.
Jag vill erinra om att det finns snabba och väl prövade
metoder, som säkert skulle gillas av professor Hjerm.
och av  er alla på Umeå Universitet. Se adressen nedan.
Det är bara att sätta igång. Säg till då det blir min tur.
Mvh,
L. Erikson
Pensionår 82
Auschwitz-Birkenau

11 Responses to Pensionär skickar mail till Umeå Universitet. Detta är handlingskraft kära läsare.

 1. Lars Petersson skriver:

  Detta skickade jag till Mikael Hjerm,förväntar mig inget svar dock.

  ”The most prejudiced group is the elderly, who grew up in a different time. To put it very bluntly, when they die things get better.”

  Förmodar du avser att dina föräldrar också ingår i guppen som kommer att stå för en förbättring genom att dö.
  Tycker du är en vidrig människa Mikael,men jag önskar inte dig död för det.

  hälsningar från en äldre herre.

  • xmaverickx skriver:

   ”De som är barmhärtig mot de obarmhärtiga (Mikael Hjerm), de är obarmhärtiga mot de barmhärtiga.”
   Min parentes.
   Så om han önskar min död, så önskar jag honom detsamma.

 2. Janne skriver:

  Jag tycker att alla ska skriva till denna eminente ”professor och exakt tala om vad vi tycker!
  Själv drog jag också iväg ett mail till honom, med ett innehåll som kanske inte direkt lämpar sig för offentligt tryck…

  MVH
  Janne

  • elfyma+ skriver:

   Denne professor är knappast kontaktbar och mottaglig för intryck från verkligheten.
   Bättre att kontakta hans chefer och finansiärer (de som beviljar honom forskningsanslag).

 3. xmaverickx skriver:

  Jag har också mejlat dem, samma dag som Fria Tider först visade artikeln.
  Jag bad ”universalgenierna” på Umeå Universitet skicka mig en cyanidkapsel.

 4. xmaverickx skriver:

  Han är samma goda människa, som den kvinnliga brasilianska läkaren som gav sina patienter överdoser av muskelavslappnande medel, så de somnade in för gott, för att bereda fler patienter plats på sitt sjukhus, möjligen rikare patienter.

 5. HH skriver:

  Faktiskt kan jag inte riktigt förstå att jag fyller 81 i år – OCH FÅR FORTSÄTTA ATT LEVA TROTS PROFESSORN MED TABLETTERNA OCH SUICIDPLANERNA FÖR OSS ÄLDRE!
  Förmodligen hänger min höga ålder – nåja.. – samman med uppväxten under andra världskriget och det var ont om mat. Vi var alla bleka och anemiska och fick järntabletter i skolan för att mota våra dåliga blodvärden.

  Till professorns förtrytelse – trumvirvel här! – är mina blodvärden stabila. Jag har av helt genetiska skäl lågt blodtryck. Allting fungerar. Jag kan faktiskt tänka och skriva också och fortfarande klarar jag deklinationerna i latinet. Vergilius är härlig, läs honom professorn, om professorn kan latin!

  Tack vare krigsårens minimala livsmedelsförsörjning lider jag inte av övervikt. Snarare tvärtom. Min kroppsvikt är precis den som jag hade när jag var 20. Men så rör jag ju på mig också. Och hur mår professorn? Ingen överdödlighet där? Högt blodtryck? Det kanske tar slut fortare än kvickt. Även för en professor.

  Vid närmare eftertanke tänker jag nog bli 100 eller ännu hellre 110. Framtiden får väl utvisa om Gud eller professorn vill ha mig. Jag har tänkt mig ligga ”raker och inte i änna litta kruka”. Som en känd filosof så riktigt sagt – Gud kan inte känna igen mig som pulver!

  Vad säger jag till sist om mig själv till professorns förtrytelse? LYYYYSANDE SICKAN!

  • elfyma+ skriver:

   Hypotesen att din goda hälsa emanerar från mager kosthållning har stöd i aktuell forskning i bl.a USA.
   Folk blev friskare och levde längre under depressionen på 30-talet när man inte hade råd att äta sig mätt varje dag.
   Amerikanska professorer uppger att blodvärdena förbättras markant om man fastar 2 dygn i veckan, givetvis utan nattmackor efter solens nedgång enl. muslimsk sed.
   Vi kan då, med lite tur, överleva Mikael Hjerm om vi lever sunt.

 6. HH skriver:

  Tack Elfyma, visst är det så. Men hav tröst alla ni som misstror professorer. Det finns en bok av min favorit Voltaire. Candide heter den (namnet betyder uppriktig) och denne Candide har i boken sällskap av en professor Pangloss som naturligtvis vet allt.

  Hjerm är naturligtvis en sentida Pangloss och ingenting att uppröras över. Han är professor i sociologi och när jag tänker på mina egna professorer framstår klart två avgränsade typer – den lundensiska och den uppsaliensiska.

  Den lundensiska går brett med benen har embonpoint, guldkedja över västen och är alltid klädd i svart. En toddy före middagsmaten – som är riklig härnere i Skåne – avlöses av en rad starka snapsar. Talet är alltid sävligt. Går långsamt.

  Den uppsaliensiske professorn liknar Herbert Tingsten (jag har alltid beundrat denne mans stilistiska och klarsynta förmåga) och talar som denne. Litet smattrande, går snabbt och har gärna en bohemisk basker på huvudet som får honom att likna en röksvamp. Här gäller också inmundigande av starka drycker. Väder blir veder t ex. Allt med A blir E i uttalet.

  Hjerm platsar inte här! Låt mig säga det. Dessutom, när man tittar närmare på hans professorstitel kan man undra om den inte är – köpt… Alla sentida svenska filosofer och sociologer på akademisk nivå börjar alltid med att utreda vad någon TIDIGARE sagt. Det finns inga egna tankar. Ta en professur i religionsvetenskap t ex. Vad Jesus sagt och gjort blir en härva av motsägelser som min salig mormor aldlrig skulle befattat sig med!

  Albert Engström har beskrivit detta utmärkt. Ut på universitetets trappa går en nybliven jur kand som efter många om och men fått sin examen. Och här utbrister han det oförglömliga inför hela världen: ”Nu ska här jävlar anamma dömas!”

  Vi behöver inte buga för professorer och deras uttalanden. Vi vanliga dödliga har också ett förstånd. Kanske bättre sådant än Hjerm och Pangloss.

 7. HH skriver:

  Ja, igår hörde och såg jag professor Hjerm. Han har varit utsatt för dödshot vilket jag finner simpelt. Visserligen har han önskat livet ur mig, men jag förstår nu bättre varför han säger som han säger.

  Detta är alltså blomman av vårt lands akademiska skrå. Och ändå förstår denne professor inte skillnaden mellan vart och var! Vart är riktning, var är belägenhet. Ja, jag vet att det slarvas överallt med de där orden, men betydelsen av ord måste t o m en sentida professor ha klart för sig.

  Det här gör mig aningen frustrerad. Visserligen har vi aldrig haft tänkare som Tyskland, England och Frankrike. Filosofer finns inte här och Hägerström kan inte ursäkta bristen.

  Jag är desto gladare för att vi har så goda tekniker och innovatörer i vårt land. Att bara tänka sig Hjerm rita och bygga ett hus…

  Spring för livet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: