Sociologiprofessorn och “mångkulturexperten” Mikael Hjerm, önskar livet av dem som byggde landet.

”The most prejudiced group is the elderly, who grew up in a different time. To put it very bluntly, when they die things get better.” Detta från den engelskspråkiga tidningen The local.

I min värld är det förkastligt att detta svin jobbar på ett universitet. I min värld är det förkastligt att önska livet ur den generation som sett till att en skitstövel som han är fått utbildning. Mikael Hjerm är hatisk mot svenskar och borde få sparken.

Det kan vara värt en tanke att maila eller ringa och fråga om det är folkmord de lär ut på Universitetet.

För frågor rörande information och kommunikation, kontakta
Forskningsinformatör Maritha Lundgren
Maritha.Lundgren@soc.umu.se
tel 090 786 6028

Varjager

 

5 Responses to Sociologiprofessorn och “mångkulturexperten” Mikael Hjerm, önskar livet av dem som byggde landet.

 1. Sofia skriver:

  ”Inget ont som inte har något gott med sig” lyder ett svenskt ordspråk som inte är sant men i det här fallet var det bra att Hjerms åsikt kom till allmän kännedom.

  I nästa val kan pensionärerna rösta bort ”mångkulturexperterna”.

 2. Bengt Lundström skriver:

  Ja-a du Henrik. – Pengarna eller livet? Nu förefaller man öppet vara ute efter bådadera. Dödshjälp pågår ju redan, genom att vården för pensionärer är eftersatt på olika vis. Jag vet att du och många andra inte vill riskera ditt eget skinn i ett inbördeskrig utan hellre bara mal här vilket ju är ofarligare. Rätt typiskt av en feg Riks-svensk? som gärna vill att ”andra” skall ordna saken.

  Själv skrev jag en kommentar den 16 februari vilket alternativ som vi pensionärer är på väg emot i artikeln ”Välfärd eller mångfald”. Bara att leta upp den i Värdegrundsbloggen för påséende för alla som missat den. Jag menade och menar fortfarande varje ord. Som 69-åring är jag inte rädd för döden som ingen av oss kommer undan. – Det mesta i livet går ju bara i repris…
  / Finländare av helsvensk stam – men med finsk mentalitet.

 3. HH skriver:

  Häpnadsväckande nog fyller jag 81 i år! Jag begriper faktiskt inte hur jag kan vara så gammal, men förmodligen hänger det samman med att jag växte upp under andra världskriget och det var ont om mat. I skolan fick vi järntabletter för att få upp blodvärdena. Vi var alla anemiska och bleka. Den gode professorn som vill skänka oss andra tabletter kanske är både rund och god. Högt blodtryck, månne?

  Nu tänker jag banne mig bli 100! Varför inte 110, förresten? Jag är j-vligt frisk och, trumvirvel här!, smal och spänstig som den 20-åring professorn med tabletterna själv en gång var.

  Dessutom är min tankeförmåga ett strå vassare… Om jag får säga det själv. Lyyyysande Sickan!

 4. HH skriver:

  ´schäkta! Det blev visst dubbel bokföring eftersom jag skrev på två ställen med ungefär likadant innehåll. Men det förtjänar ”professorn”. Jag sätter det inom citattecken. En professor förr och en professor idag är nog inte likvärdiga. Och sen kan man tydligen bli professor på vilka fåniga saker som helst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: