Billströms förnedring

Regeringen har infört en invandringspolitik som har gått helt överstyr, skriver finansmannen Olof G. Hedengren i sin senaste krönika på Realtid.

Kostnaderna skenar och får nu döljas så gott det går med ”cooking in the books”.

Lagar införs men skall sedan inte följas i den politiska korrekthetens namn.

Centralstyrningen är grynhård, ingen minister tillåts säga som det är. Kejsaren är naken men faen tar den som påpekar det.

Vilket apspel! Reinfeldt och Moderaterna håller på att krackelera och under sådana förhållanden går det inte att hålla alla i schack.

Sanningen måste förtigas till varje pris. Billström säger det alla vet är sant och han har insett att han tilldelats svartepetterposten i regeringens misslyckande. (Läs mer-Realtid).

Kommentar:
Hedengrens krönikor brukar vara klarsynta och läsvärda.
Bloggen har därför en länk till krönikorna.

//Elfyma+

6 Responses to Billströms förnedring

 1. R Ericsson skriver:

  Moderaterna vill sänka skatterna.
  Men vad jag inte kan förstå är hur moderaterna tror att man kan sänka skatterna när man importerar 50 tusen socialfall om året.

  • Bengt Lundström skriver:

   Det du nämner går naturligtvis inte ihop R Ericsson. Få se vad som händer redan 2013, för att nu inte nämna 2014 innan valet! Pensionärernas pensioner har ju sedan 20 år tillbaka använts / bromsats för att täcka / mörka invandringskostnader och sammanhängande arbetslöshet? Det kanske blir bäst att ta ut de pengar man ännu har på banken och avsluta sina bankkonton? (Jfr. med Cypern)
   / Straffbeskattad & bromsad 69-årig pensionär

   • oldman94 skriver:

    Jaa Bengt och ni andra…..en enda källa till offentliga utgifter finns—skatter….just nu drygt 1.5Biljoner (drygt 1500Miljarder) stat+kommun+landsting…..sedan finns vissa överföringar mellan dessa konton osså tror jag men i stora drag har vi detta och spendera till vård och skolor och försvar osv osv….

    Alla mina ATP-inbetalningar har försvunnit såväl som alla de pengar som övergick 7,5 basbelopp som också konfiskerats….

    Men följer vi de utgifter som minskat så ser vi vart ökade medel kommit ifrån…skola, vård, försvar osv….svårare då att se vad som ökat och speciellt kopplat till den stora invandring som skett…men exemplen gör att mig orolig….ensamkommande flyktingbarn 17år, 25 år gammal, upp till 16.000kr/dag…..mediantid till arbete (någon form även skattefinansierad(=bidrag) 7år minst….dvs en kohort går inte plus någonsin men kanske går jämnt upp vid 10 år i bästa fall dock i dessa dystra tider på arbetsmarknaden etc. finns det oro även för att ”breake even” någonsin nås för en specifik kohort….

    Så givetvis kostar det och tyvärr med en ungefärligen lika volym så fortsätter välfärden att minska….men ökat intag sker neddragningarna snabbare och mer drastiskt….men fortfarande naturligtvis inlindat på olika sätt för att inte märkas…..om vi gör något nu kan vi i bästa fall återhämta oss 2 generationer framåt med det vi redan tagit på oss….dock kan en mer jämlik fördelning av medel ge ett uppsving för de mest drabbade…barn….äldre….sjuka etc. dvs de som inte har en PK-journalist eller Soc handläggare eller Jurist…eller tolk till förfogande 24/7…skorpor med smör och ost till kaffet till alla våra i äldreboenden skulle ”kosta” 100 ensamkommande barn (dvs en minskning med 5% av dessa ger våra hundratusentals äldre ett bättre liv) givetvis är det så att våra äldre betalar för sig dels genom avgifter dels genom skatter på deras pensioner etc. trots detta så diskrimineras dessa groteskt jämfört med de som har stora horder av skattefinansierade rådgivare och hjälpare…

 2. Rauken skriver:

  Under Socialdemokraternas sista perioder som regeringsparti tog Göran Persson, med början -99 under fyra uttag ut 358 miljarder från AP- fonderna.

  De skulle ingå i budgeten för att användas till allmän konsumtion.
  Under hela 90- talet kom stora flyktingströmmar till Sverige, och man tog under tiden stora lån som sedan skulle betalas, så visst förstår man vad pengarna gick till. Under åren gjordes oxå andra mycket stora besparingar överallt. Försvaret lades ner i panik. Vi fick vidkännas stora nedskärningar på samtliga samhälleliga områden.

  Den som tagit del av centerstämman har väl förstått att de strävar efter att föra en generös och human flykting- och invandrarpolitik.
  Förslag på språkkunskaper och hållbara kostnader avslogs omedelbart, vilket innebär att vi skattebetalare tvingas dra hela lasset. Vi för ett farligt och otryggt liv i detta arma land, med ockupanterna rätt inpå knutarna.

  PS: Centerstämman vill föra den öppna dörrens politik inte bara i EU, utan i hela världen för övrigt.

 3. oldman94 skriver:

  Nu börjar det stämma…jag har på ett amatörmässigt men osså lite ingenjörsmässigt sätt räknat fram att nu kostar invandringen uppemot 200Miljarder per år. Kanske inte så fel gissat ändå….men då alla reserver utnyttlats var hittar vi då medlen?

  Det som R&D visar i en av de senare tidningarna är att ingen av de kohorter vi sett under lång tig går ihop…dvs varje års kohort kostar långsiktigt pengar….givetvis så blir kostnaderna mindre från år till år (för varje kohort) MEN vi når förmodligen inte fram till en nollsumma för dagens invandring…..dvs en accumulerad kostnad som inte kan minskas förrän vi drastiskt minskar intaget…..

  Tack för de nästan 400Miljader i förklaring…….

  Fråga: I fast penningvärde hur höga var våra försvarskostnader förr? Idag tror jag de är 40Miljarder…..

 4. oldman94 skriver:

  Hittade!! Borde vara 120Miljarder gotaf…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: