Arbetarklassen förlorar mest på massinvandringen

Integrationsdebatten har en stark tendens att fokusera på invandrarna och deras problem i det svenska samhället trots att helhetsperspektivet rimligtvis är stora förbättringar jämfört med deras situation i hemlandet, skriver docenten i Ekonomi, Jan Tullberg på Newsmill.

Den omfattande invandringen medför avsevärda försämringar för många svenskar, i synnerhet arbetarklassen.

De invandrare som kommer till Sverige – huvudsakligen asylsökanden, med otillräckliga skäl för asyl, och anhöriga till personer som inte heller är flyktingar – anses utgöra en högprioriterad grupp.

Den svenska underklassen bortprioriteras liksom de mest utsatta, de flyktingarna som lever i tredje världen med en assistans från FN som är en bråkdel av vad Sverige lägger ner på sina asylsökande.

”Ensamkommande flyktingbarn” får resurser som vida överstiger vad som satsas på fosterhem, åldringsvård mm.

Den rörliga statliga ersättningen på 1 900 kr per dygn överstiger mer än hundrafalt den internationella fattigdomsgränsen (en dollar om dagen vid 1995 års penningvärde). Ja ersättningen motsvarar ungefär vad en svensk familj på fyra personer betalar för ett dygn vid ett all inclusive hotell vid Röda havet.

Skolkostnaderna i Sveriges har redan differentierats så att ”invandrartäta skolor” genomgående får betydligt mer resurser. I vissa fall är lärartätheten den dubbla med en budget upp till 100 % mer per elev.

Invandrarnas låga förvärvsprocent lockar till speciella åtgärder. ”Instegsjobben” riktar sig öppet till invandrare och diskriminerar svenskar.

Välfärdsstatens sista skyddsnät socialhjälpen (nyligen omdöpt till eufemismen ”förvärvsstöd”) har en kraftig invandrarbias.

I dagens Sverige är det normalt i en vanlig kommun att 60 % av förvärvsstödet ges till invandrare som utgör 15 % av kommunens innevånare. Den genomsnittlige invandraren får över sju gånger mer i bidrag än den genomsnittlige svensken.

När etablissemanget överger dem och medelklassen tiger uppfattar många i arbetarklassen att det sociala kontraktet är brutet.

Det finns inte längre ett nationellt projekt där den inhemska befolkningen prioriteras jämfört med utlänningar.

En del nyliberaler kan se detta som en önskvärd utveckling, men den svenska arbetarklassen, liksom den invandrade, lär välja mer kollektivistiska än liberala lösningar.

Endast politiker som önskar ett samhälle med skärpta motsättningar har skäl att vara nöjda. Både en socialdemokratisk välfärdsstat och ett liberalt välfärdssamhälle hotas av den rådande invandringspolitiken, skriver Jan Tullberg.

Inlägget är politisk dynamit och manar till eftertanke. Läs hela inlägget.

//Elfyma+

Relaterat:

Politik handlar om att prioritera rätt

4 Responses to Arbetarklassen förlorar mest på massinvandringen

 1. R Ericsson skriver:

  En städare en lagerarbetare eller en fabriksarbetare sänker sig själv och sin pension ifall han röstar på de invandrarvänliga partierna.

 2. Blodsven skriver:

  Det behövs ju knappast en professor, docent eller ekonom för att begripa detta. Detta har sanningsbloggarna skrivit om i flera år, och då är bloggarna och kommentarerna ”mediala pissrännor”. Når en docent påpekar samma sak är det ”politisk dynamit”. Verkligheten är det svåraste och jävligaste som finns att hantera för politiker och journalister, så jag är säker på att detta inte blir särskilt uppmärksammat…

  • elfyma+ skriver:

   Ja, uppgifterna i inlägget är kända sedan länge.
   Har själv skrivit ett otal inlägg i ämnet, men hur många har läst dessa inlägg ?

   Det nya, och kontroversiella, är att insikterna börjar nå upp i den skyddade akademiska världen. Det är då uppgifterna börjar tas på allvar. Det är svårare att avfärda en docent/professor.
   Men för att påverka opinionen krävs det att även större media (SVT,SR, DN,SvD m.fl) tar upp detta känsliga ämne.

   • Jern&Betong skriver:

    När invandringen får negativa följder för de för den vita medelklassen kommer de att reagera. Så länge de har kunnat leva i etniskt rena enklaver och familjens nettoinkomst varit 50 000/månad, har de inte brytt sig om de arbetande svenskarna, men när jobbskatteavdragen hotas och deras gamla föräldrar får dålig vård kommer de att ifrågasätta den dyra invandringen.
    För den talande politiska klassen, våra styrande makthavare, de politiskt korrekta kommer motsvarande att ske när arbetarna röstar på motståndare till invandringen. Deras familjeinkomster kommer att sjunka från netto 80 000/månad till 40 000 och deras trygga bekväma liv i offentliga anställningar försvinner ner i den finansiella grottekvarnen. Då kommer även de att vilja stoppa invandringen och det sker troligen 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: