Kriminologen Leif GW Persson snyftar i media för döda tjuvar.

För att de skulle kunna köra ner i vattnet och drunkna var de tvungna att göra ett antal aktiva val. De var tvungna att stjäla bensin och sedan smita. De körde rakt igenom en nedsänkt bom så den gick i flisor. Kan man säga att de hade i princip hur många chanser som helst att undvika detta. Nu väntar vi på våldsvänsterns twitter om att karma is a bitch, eller gäller det bara  poliser för våldsvänstern? Man blir inte förvånad att alla får snyfta ut utan att ifrågasätta varför de så ”unga pojkarna” stjäl bensin?

Gw Perssons om beslutet att resa bron

– Jag har aldrig tidigare hört talas om att man gör så här, och det är nog tur. Det är en fullständigt idiotisk åtgärd, säger Leif GW Persson.

Där kan jag tycka att GW är ute och cyklar, varför stannade de inte bilen bara?

Sedan är det som sig bör en massa släktingar som får komma till tals.

”Båda männen är dömda sedan tidigare men för mindre brott som inte har lett till fängelsestraff.
– Vi är inte intresserade av skuldfrågan nu, vi sörjer vår familjemedlem och det är tomt på ord i denna tragiska händelse, säger en nära anhörig till den 21-åriga mannen.
Den 20-åriga småbarnspappans anhöriga säger att de knappt orkar tänka på det som hänt men är kritiska mot polisen:
– Vi är helt knäckta allihop, att det ska behöva gå så långt?”

Skall de behöva gå så långt, en mycket bra fråga. Har de inget eget ansvar dessa familjer?? Sedan kommer det ytterligare bevis på det här med aktiva val.

Systemet fungerar så att trafikljusen blinkar rött, bommarna går ned och bron öppnas per automatik – men alla delar i sekvensen går att göra separat. Så att köra vidare är ett aktivt val.

Varjager

P.S

Våldsvänstern twitter när en Polisman dog.

8 Responses to Kriminologen Leif GW Persson snyftar i media för döda tjuvar.

 1. R Ericsson skriver:

  Jag vet att mackägaren får cirka 10 öre per liter som han säljer – stjäl dom då 70 liter så kan ni ju räkna ut hur många fler liter han måste sälja för att komma ikapp.
  Numera är bensinstölder ett stort problem

 2. allemand skriver:

  Nu förutsätter du att dessa individer innehade en viss intelligens. Tror inte de besatt något av det nämnda faktiskt.

 3. Grannen skriver:

  Det var en bra signal som polisen sände ut där.
  Om det handlar om nybyggare, så är tyvärr sådant här det enda språk de förstår.
  Den som passerar ett par nedfällda bommar, som signalerar hit men inte längre, har bränt alla broar…

 4. HH skriver:

  Det är alldeles tydliga signaler – brott ska löna sig och vår polis ska inte på några villkors vis fånga in brottslingar. Jag förstår det. Men vad jag inte förstår är hur någon försedd med körkort och med körkortsutbildning kan köra mot rött ljus och nedfällda bommar. Nej, det förstår jag verkligen inte!

  Samma elände hände ju häromåret när en vuxen gosse på sin raserimaskin körde mot trafik och gjorde allehanda trafikbrott tillsammans med sin passagerare. Farten var väl sisådär 250 knyck.

  Polis följde efter och en helikopter hängde ovanför ekipaget. Det tog slut. Gossen dog men passageraren klarade sig. ”Han var ju en sån fin och god pojke”. Visst, vi har hört det förut. Tragiskt är det otvivelaktigt, men hut går hem till sist. Det fick jag lära mig av min far.

  Sen kan vi ägna en tanke åt de två unga polismän som mördades i Malexander… Tänk på våra poliser, skänk dem en tanke istället för att svärta ned dem i ett svårt och riskfyllt yrke!

 5. Kenneth Sandberg skriver:

  Till skaran Politiskt Korrekt – och självutnämnd moralisk elit – har nu också sällat sig “Gustavs grabb”, d v s professor Leif G.W. Persson.

  Sittande på massmediernas piedestal har denne kriminal-“guru” utan att bemötas getts möjlighet att definiera vad svensk Polis ska ägna sig åt och framförallt det Polisen inte ska göra.

  Nyligen tog han också justitieminister Beatrice Ask i örat för hennes underlåtenhet att stoppa de poliser i Stockholm vars jobb är att medverka till att personer som vistas illegalt i Sverige kan utvisas.

  Den definitiva bekräftelsen på G.W´s förlust av markkontakt (efter hans famösa klassresa) kan konstateras via nedanstående länkar. Här har samtliga involverade poliser skött sitt jobb på ett ur rättssäkerhet och i svenska folkets intresse högst exemplariskt sätt. Att brottslingarna – som trots sin ringa ålder redan har åtskilligt på sitt register och sannolikt under sitt framförvarande liv skulle åsamkat samhället och oskyldiga människor ytterligare kostnader och stort elände – totalt ignorerar Polisens och trafikverkets varningar, kan inte skrivas på någon annans konto än förbrytarnas egna.
  http://www.expressen.se/nyheter/gw-kritiserar-polisen-fullstandigt-idiotiskt/
  http://www.expressen.se/nyheter/forundersokning-efter-polisjakten-i-natt/

  Ska Sverige någonsin kunna återupprättas till det välfungerande och trygga folkhem som “Gustavs grabb” åtminstone i andra och gråtmilda sammanhang idealiserar, så krävs det åtskilligt av sådant civilkurage och den handlingskraft som bland annat Uppsala- och Stockholmspolisen har manifesterat.

  Dessvärre kan vi nog inte räkna med att SD´s företrädare från sina positioner i Sthlm agerar till Polisens försvar.

  //Kenneth Sandberg

 6. inger-siv mattsson skriver:

  Skulle inte förbvåna mig det minsta om de anhöriga får ett saftigt skadestånd! Hälsningar Inger-Siv

 7. ericr45 skriver:

  Detta GW:s yttrande stämmer inte med mitt intryck av honom. Betänk att han officiellt är sosse, sannolikt av samma kaliber som Bodström (”försörjningssosse”) så står yttrandet i en helt annan dager..
  GW måste mer eller mindre tycka på det sättet..

 8. Sofia skriver:

  Jan Milld är inne på samma linje som denna utmärkta artikel:
  http://janmilld.wordpress.com/2013/03/15/polisarbetet-och-persson/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: