Det svenska Försvaret lockar till skratt i Ryssland

Försvaret av Sverige är bara ett särintresse sade landets Statsminister för en tid sedan.

När Försvarsminister Karin Enström pressades i Riksdagen av Sverigedemokraternas Björn Söder säger hon att försvaret av Sverige är ett grundläggande intresse. Men att försvarets intressen måste vägas av mot andra politikområden. (Se video från Riksdagen).

När får vi höra Biståndsministern säga att biståndet är ett särintresse, som måste vägas av mot andra politikområden ?

När får vi höra Migrationsministern säga att invandringen är ett särintresse, som måste vägas mot andra politikområden ?

Och när får vi höra kulturministern säga att stödutfodringen av journalister (via Presstödet) och av kulturarbetare är ett särintresse som måste vägas mot andra politikområden ?

Försvaret får istället nöja sig med smulorna som blir kvar efter att biståndet och invandringen fått sitt.

Men med fri invandring finns det förstås inte längre något försvara.

Det har nu gått så långt att ryssarna skrattar åt det svenska låtsasförsvaret.

Med humor kryddat med skadeglädje har ryska tv-programmet ”Yesterday live” tagit upp ÖB Sverker Göranssons uppmärksammade uttalande om bristande svensk försvarsförmåga.
Det satiriska inslaget, framfört till tonerna av ABBAs  ”Mamma Mia”, landar i att Sverige kanske för sitt försvar gör bäst i att ta hjälp av…

//Elfyma+

Relaterat:

Alla länder har en armé. Sin egen eller någon annans.

4 Responses to Det svenska Försvaret lockar till skratt i Ryssland

 1. R Ericsson skriver:

  Det är mycket i Sverige som är parodi – binglotto – försvaret – feminister – alkoholiserade såssepampar och Bengan Wingelberg.

 2. Blodsven skriver:

  Vi har ju värsta fienden inom landets gränser, vilket denna idiotregering inte begriper. Pislam sprider sig som en cancersvulst, och där står våra idiotpolitiker, ”humanister”, feminizter, svenska kyrkan, Expo och alla andra PK-arslen och välkomnar skiten utan att begripa vad vansinnet innebär…

 3. Bengt Lundström skriver:

  Blodsven. Här får Du några funderingar av mig som jag hoppas att du kommenterar, då vi förefaller att tänka lika.
  Varför avskaffades Den allmänna värnplikten? Själv tror jag att det berodde på att allt flera gossebarn som föds i landet eller har kommit hit är (arabiska) muslimer, som man inte riktigt kan lita på? För troligen känner en majoritet av dem inte någon samhörighet med oss etniska svenskar och våra värderingar. Men de mjölkar gärna systemet och låter svenskar och integrerade invandrare att slava åt sig. Allt flera muslimer utan demokratiska värderingar är nu på väg in i ett värnlöst Sverige, i vilket landets majoritetsbefolkning inte ens tillåts att försvara sig! Det kan ju bli så, att det NATO som man vill inbilla oss skall skydda Sverige, i själva verket blir Sveriges fiende? Norge är ett Nato land, Danmark likaså och Finland kommer knappast att känna sig tvunget att hjälpa Sverige med de importerade islamiska problemen. Det går fort nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: