I Värmland prioriterar de nya.

2 länkar som borde få de flesta att se vilka som prioriteras i Sverige 2013. Jag saxar lite ut dessa för att ge er en fingervisning.

”– Det fungerar alldeles utmärkt och de asylsökande trivs bra. Entreprenören har verkligen gjort vad man kan. Det finns biljardbord, storbilds-tv och gympahall där det går att anordna olika aktiviteter.”

”I Säffle är nästan 35 procent av de som är födda utrikes arbetslösa.
På torsdagen arrangerades en utbildningsmässa för att ge större möjligheter för nyanlända att ta sig in på arbetsmarknaden.
– Det vore fantastiskt om en tredjedel valde att hoppa på en utbildning,säger Peter Stenebjer.”

Bloggen tackar för tipset.

http://www.nwt.se/arbeteekonomi/article1247108.ece

http://www.vf.se/nyheter/hagfors/oppet-hus-vid-asylboendet-wermlandia

Vajager

12 Responses to I Värmland prioriterar de nya.

 1. Blodsven skriver:

  ”I Säffle är nästan 35% av utrikesfödda arbetslösa”. Det betyder att ca 65% har arbete. Gissar att de flesta har något hittepåjobb som är det enda i princip pajaserna på AF är kapabla att ta fram. Denna idiotinstans har väl som största uppgift att sätta blåslampa i arslet på arbetslösa svenskar, och se till att de blir utförsäkrade.
  ”Det vore fantastiskt om en tredjedel valde att hoppa på en utbildning”, säger pajasen. Vad händer isåfall om de väljer att avstå? Vi vet iallafall vad som skulle hända en svensk….

  • Per-Anders skriver:

   Ja du, jag skulle gärna vilja träffa dig och ge en direkt kommentar till ditt inlägg, och faktiskt rent fysiskt ge dig en hand( kanske flera) i din ”kamp”.
   Kontakta mig gärna så kommer jag att ge dig ett stöd i din fortsatta tanke och liv som du kanske inte nu kan föreställa dig.
   Det tror jag, att jag kommer att få dig att få många nya tankar. Kontakta mig, du och jag kommer att hitta vägar till ett nytt tänk, tro mig.

   • Varjager skriver:

    Kul att du hotar och inte bemöter ämnet i sig.

   • Per-Anders skriver:

    Svar till personen ”varjager” vem/vilka det ni nu kan vara. Mitt inlägg tokar du som hot. Märkligt vad sårbara, lätt sårbara ni/du verkar vara för kritik och tar minsta lilla för hot ?
    Men det är väl så med människor (för det är väl det ni och vi alla är ?) som lättvindigt kan skriva om andra men inte tål minsta lilla. Nej kritik och yttrandefrihet går nog bara åt ett håll….
    Jag är inte förvånad om denna lilla text blir förvanskad eller redigerad. Nåväl, jag är öppen för att ha en öppen debatt, ni bestämmer plats och forum, jag har en, kanske flera tankar om plats, tid och forum, om ni inte har någon. Jag väntar med spänning på ert intelligenta svar….
    Jag är beredd att vänta….Jag kan förstå att det tar en stund, varjager.
    Du som är mentor och administratör av denna sida tar ställning menar jag och därför är det intressant att ta del av dina/din åsikt.

    Jag bjuder även in signaturen ”blodsven” (seriös signatur by the way), med flera om ni har intresse, och modet att delta, vilket jag personligen betvivlar, men som sagt ni är välkomna !
    Sen får jag beklaga för att ni, på denna sida, bidrar till att Riket framstår som sämre än det faktiskt är.

 2. Bertil Johansson skriver:

  Gå tillbaka till 70-talet så har vi fler arbeten igen!

 3. Bertil Johansson skriver:

  Tack för att du håller med mig det var kul att höra!

 4. Per-Anders skriver:

  Sen tycker jag att det är skitkul att det första inlägget från VARJAGER ( i tråden, längst upp ni vet, ni som är anhängare av denna sida….) är felstavat ”vajager”. Fast det kanske är någon intelligent tvist, hahahah. Kvalitet ! Mer sånt, snacka om självmarkerande hahahhahhahhaaaaaaa. Jises ! Och er skall man ha debatt med ! hahahhhaha. Nej seriöst, vi måste alla få komma till tals,,, hhhhmmpppffff…… Jag ber om ursäkt… Vi kan alla begå misstag, en del mer än andra kanske, men ändå,

 5. Per-Anders skriver:

  Och en sista kommentar, det vore trevligt om kommentarerna kom kronologiskt som på andra moderna sidor. Men det kanske också är…..självmarkerande…. Ni fattar va ? Även ni anhängare ?

  • Varjager skriver:

   Jag undrar hur en stackars människa som du mår? Du hotar och försöker göra dig lustig. Det enda som är lustigt med dig är att du är ett nät troll.

 6. Per-Anders skriver:

  Varjager, ärligt talat var är den debatt du så ivrigt vill framhålla ? och vad debatterar ni ? Ovanstående kanske med hämtat,inklistrat material från media, och en fråga ?
  Ok, debattera det här, Varjager, varför är det märkvärdigt med att nya svenskar får chansen att få en utbildning som leder till arbete, som innebär att det blir inkomster till staten. Den inkomsten gör att du kan få en bättre levnadsstandard och vård, så att du kan, vid sjukdom, få vård och fortsätta ditt debatterande. Fint va ?
  Nättroll ? Har du sett för mycket på TV 3 och snappat upp ett ”nytt” ord ?
  Jo då jag mår rätt bra om du vill veta, men jag misstänker att du inte egentligen bryr dig va ? Ni lägger nog energin på annat och andra viktiga frågor på denna sida. Sedan detta med hot, det har du faktiskt fått om bakfoten, på riktigt…. Jag skall dock glädja dig med att detta blir mitt sista inlägg och besök på denna sida, den var inte så häftig som jag faktiskt trodde, Jag menar vem är inne här ?

  Ha det gott och lycka till med främlingshatet.

  • Varjager skriver:

   Du är ju här. Konstigt att du missat alla kostnader som med följer i massinvandringen spår. Men du ser väl inte skogen för alla träd som står i vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: